Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Madmax81

    aktív tag

    válasz thyeby #4186 üzenetére

    Szia

    Ahogy mdk01 is írta itt csak arról van szó hogy az aksi fajlagos teljesítménye nagyobb tehát ugyan azzal a géppel de nagyobb aksival több lyukat tudsz kifúrni .
    Ha a nagyobb kapacitásút választod hosszabb távon jobban jársz nem kell annyit töltögetni az aksit.
    Élettartamra kb 2000-3000 töltést adnak meg ami nem kevés de ha a nagyobbat választod jobban ki tudod használni a gépet .

    Vikusz77 Kolléga jól érvel ha nem számít a súly csak kisebb lyukakat fúrsz akkor nyugodt szívvel válaszd a 9,6 gépet , ezt már linkeltem és meg is beszéltük pát hsz -el lejjebb .
    De ha esetleg nem zavarna a többlet súly akkor nyugodt szívvel ajánlom a 12v Makitát kitartó minden tekintetben erősebb mint a 9,6v társa és néha nem árt az a nagyobb erő sosem lehet tudni , az 1300 fordulat meg tényleg nem nagy a fúráshoz sőt ennyi kell , én már szenvedtem egy évet zöld Bosch fúróval ami csak 600 at forgott majd lepetéztem mire egy lyukat ki tudtam fúrni egy négyes fúróval .
    Ne felejtsd el a Makitán a van fordulat szám szabályzás ha nem kell a nagy fordulat nem nyomod a ravaszt .
    Ha akarod csinálhatok egy tesztet hogy az én már használt gépemmel mennyi 2-4 furatot tudok csinálni bükk fába .

    A Gérvágós eset úgy történt hogy nem figyeltem oda nem " nyomtam le az anyagot az asztalra hanem lebegett az asztal felett kb 2 cm re és a vezetőhöz sem ért, kb 3cm volt az anyag és a vezető között , ebből adódóan a fűrész lap " bele kapott , bele ragadt " az anyagba és neki lökte ütötte a vezetőnek olyan erősen ahogy csak a motor erejéből futotta majd abban a pillanatban meg is állt a gép, elgörbült a fűrész lap + a fűrész lap tengelye +a motot tengely + a vezető :U

    1956-2010 07.22 Varga László

Új hozzászólás Aktív témák