Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • thyeby

    őstag

    Dízeles, mdk01!

    Ti vagytok ászok lazúrilag. A következő a hasfájásom:
    Egy nagy pavilont kezelek épp, ami már volt kenve lazúrral. Kb 85%-ban visszacsiszoltam a fáig. Van azonban néhány hely, amit nem tudok csiszolni. Homorú boltozat, nincs mivel hozzáférni, és magos is nagyon. Arra csak rá akarok kenni. Van továbbá egy bejárati ajtó, amin a lazúr még szinte kifogástalan. Ez utóbbin csak fel akarom finomabb papírral simítani a festéket, hogy jobban tapadjon rá az újabb réteg.
    Két kérdésem van:
    1 - Hányas papírral borzoljam fel az ajtót?
    2 - a boltozatra (amin már szintén van lazúr, de csak át akarom újabb réteggel fedni) rákenjek-e alapozót a jobb tapadás érdekében, vagy ne?

    (Apósom készítette ezt a pavilont vagy másfél évtizede. Ha kijön a lépés felteszek róla egy fotót, mert nem akárki tud ilyen szerkezetet alkotni. Egy asztalos feladta, hogy neki ez nem fog menni - az öreg pedig hozott egy másik szakit azzal a megállapodással, h majd ő ledirigálja, hogy mit, hova, hogyan kell mérni, szabni. És azóta is a szakmabeliek megállnak ácsorogni, hogy ez emberes munka. Megjegyzem, az após senem asztalos, senem ács. Fazekas mester.)

    De jó lenne, ha valaki itt lógna a NET-en, mert reggel usgyi befejezni, amíg nem esik az eső!

    [ Szerkesztve ]

    Több fa van, mint asztalos!

Új hozzászólás Aktív témák