Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Patice

    Topikgazda

    válasz liszi70 #20537 üzenetére

    Van asztali PC-m, laposom, médialejátszóm, NAS-om, okostelefonom, erősítőm, DAC-om, hangsugárzók, stb....

    A NAS-om torrentezik most már, mert csendesebb, kevesebbet fogyaszt és kisebb. Én azért vettem, mert az adataimat több helyről is el szeretném érni és biztonsági mentések kezelése miatt. Nincs időm a családom mellett túl sokat bajlódni, próbálgatni, egy saját építésű gépet, vagy félkész megoldást vásárolva azt még telepítgetni, próbálgatni. Nem vagyok járatos a linux terén és nincs időm utánaolvasni. Megvettem, használom.

    Az asztali PC-m fél éves sincs, egy új AMD Trinity alapú rendszer. Lehet, hogy lesz belőle HTPC, de ez idő kérdése. Majd ha lesz időm és akaratom, akkor fogok foglalkozni a témával, akkor fogom kipróbálni. De addig ezen a gépen intézem a dolgaimat, mert kb. ez a gép fedi le teljesítményben azt a szintet, amit igényelek. Nem szeretek a gépre várni, az várjon rám! Ezt teljesíti.

    Elgondolkoztam én is azon, hogy nem lett volna-e jobb egy HTPC + NAS kombó mindenre. Lehet. De ezt a mostani informatikai tudásommal nem tudnám létrehozni. Nem ez a szakmám és ismétlem nincs rá egy egész hétvégém, hogy csak ezzel szüttyögjek.

    Hogy miért jó a NAS, meg a médialejátszó és miért nem jó erre egy PC? A rövid válasz rá: a kényelem.

    Ezek céleszközök. Azt a feladatot nagyon jól látják el, amire szánták őket. De csak azt.

    Egy fentebb említett HTPC + NAS célra épített PC lehet hogy hatékonyabb lenne, de az már nem céleszköz és nem biztos, hogy ugyan olyan kényelmes lenne a használata, mint a céleszközöknek külön külön.

    Egy univerzális dolog lehet, hogy sok mindenre jó, de abban a sok mindenben csak átlagos teljesítményt nyújt. Aki azt szeretné, hogy egy valamiben legyen jó, az céleszközt használ.

    Eladó: Apple iPad mini 1 (2db)

Új hozzászólás Aktív témák