- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Apple Watch
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
-
Mobilarena
ASUS WL-500G Premium
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyilkos répa
tag
válasz Intruder2k5 #19449 üzenetére
értem, köszönöm. akkor igyekszem törni a fejemet - sajnos nem vagyok eleresztve ilyen ismerősökkel, de valaki biztos lesz.
egyébként az elmúlt évek során ez a topik, és leginkább Te, rengeteg segítséget nyújtott/nyújtottál nekem, és elképesztő reakcióidővel.
most is, mint mindig, nagyon köszönöm!
-
gyilkos répa
tag
válasz Intruder2k5 #19449 üzenetére
köszi
na most új jelenség van.
bekapcsolom és minden folyamatosan világít, kivéve a power ledet...és ez az állapot marad is, nem változik, akármit nyomok.egyébként a lent belinkelt táp nem olyan, mint az enyém - az enyém olyan típus, mint amlyenről a fórumban is van fotó.
-
MODERÁTOR
válasz gyilkos répa #19452 üzenetére
Világító LED-ek, tipikus táphiba!
Az mindegy, hogy a képen mit látsz, az pont olyan táp, ami Neked kell a WL-500gP-hez, mivel minden paramétere megfelelő...
5V, 3A, a csatlakozó pedig 2,1 / 5,5mm
A lényeg ennyi, aztán, hogy ez szögletes, kerek, hosszú, vagy rövid (mint Gombóc Artúr csokijai), az már teljesen mindegy!
[ Szerkesztve ]
-
gyilkos répa
tag
válasz Intruder2k5 #19453 üzenetére
oké, köszönöm!
akkor szerintem beszerzek egy ilyet. talán az a leggyorsabb.
köszi még egyszer!
-
veterán
válasz Intruder2k5 #19453 üzenetére
az enyém gyárilag 2,5 amperes csak.
sőt, mivel el van pukkanva, én meg lusta vagyok foglalkozni a kérdéssel, most egy fonera 2 amperes tápjával megy de ha mindkét usb-t elkezdeném használni valami áramigényesebb dologgal, valószínűleg már kevés lenne.
hanyas vagy, te disznó?
-
MODERÁTOR
válasz qnadam #19455 üzenetére
Mindegyikhez 2,5A-es van gyárilag, de mivel az jelenleg drágább is pár forinttal, illetve a 3A-est használva marad némi tartaléka, miáltal meghosszabbodik a várható élettartama, így célszerűbb azt venni!
-
Zebu
addikt
válasz Intruder2k5 #19031 üzenetére
Közben meg is állt és a wifi ki és be kapcsolgatott....
A tápom reccsent meg újra. Ez már a 3 az elmúlt pár évben.
Végre találtam egy normálisat hozzá. Mármint egy másik eszköz tápját, amihez már nem volt meg az eszköz! Most szépen üzemel.
Igaz egy csokival dobtam rá a megfelelő dugaszt az 5V, 3A-es táp másik végére.
Viszont közben vettem egy újat. Így lehet ezt el kellene adni.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Zebu
addikt
válasz Intruder2k5 #19458 üzenetére
jah nem tápra gondoltam, hanem az egész routerre táppal! és a táp a mókolt. Na felrakom majd az apróra!
-
MODERÁTOR
-
Zebu
addikt
válasz Intruder2k5 #19460 üzenetére
TP-Link 1043ND.A kraftos wi-fi miatt!
És a tapasztalatok alapján, valóban harapós!
[ Szerkesztve ]
-
gyilkos répa
tag
Sziasztok!
Na, megvettem az ominózus tápot. De meg vagyok átkozva. Bedugom, és ütemesen, egy-egy pillanatra felvillannak a ledek, ez megy folyamatosan, semmi más.
Mi lehet? Hibás tápot hoztam el, vagy meghalt a router végleg?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz gyilkos répa #19462 üzenetére
Szia!
Recovery módot próbáltad már? Lehet a tegnapi próbálkozások után egy fél firmware van jelenleg a routeren...
-
gyilkos répa
tag
válasz Intruder2k5 #19463 üzenetére
igen, semmi.
villog és közben "klikkelő" hangot ad ki a router, azaz valami a tápból nem jó. ha bedugom a régi tápot, folyamatos világítás.
-
EmThor
addikt
válasz gyilkos répa #19462 üzenetére
Ugyanez volt a gondom, múlt héten nyúlt ki 3-4 év után (asszem) wl 500g v2-es tápom.
Tényleg, tökugyanezt csinálta, és az új táp se segített.Vegyél egy TP-Link 1043nd-t, drága de megéri az árát, és jövőálló (gigabit-es lan)
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is!
-
MODERÁTOR
válasz gyilkos répa #19464 üzenetére
Hmm... Az érdekes, hogy hangot ad!
Egész biztos, hogy jó tápot vettél? 5V DC, min 2,5A?
-
gyilkos répa
tag
válasz Intruder2k5 #19466 üzenetére
igen, dc 5v 3am a tegnap belinkeltet (látom, hogy másnak megy).
lehet, hogy maga a táp rossz...nem tudom. ki kellene próbálnom egy jó táppal a routert.
-
MODERÁTOR
válasz gyilkos répa #19468 üzenetére
Nem, mert az Atheros Chipset-es, így az OpenWrt-vel, vagy esetleg DD-WRT-vel működik! A Tomato kompatibilis routerekről ITT találsz egy listát!
-
gyilkos répa
tag
válasz Intruder2k5 #19469 üzenetére
köszönöm szépen.
és ha tényleg újat vennék, melyik javasolt? ami már tud gigabitet, gyorsabb wlant...
azért valahogy meg kellene próbálnom egy jó táppal, mert ha tényleg csak az a baj, akkor nem vennék új routert.
lehet, hogy be kellene mennem valami szervizbe, persze azokról se tudok semmit.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz gyilkos répa #19470 üzenetére
Lehet jobban jársz, ha keresel valakit itt a fórumon, hátha van a környékedről is valaki, aki ki tud segíteni egy próba erejéig egy táppal, akár nála helyszínen is! Én nem vagyok budapesti, így velem nem sokra mész!
Ha másikat leszel kénytelen venni, és maradnál a Tomato-s vonalon, akkor a legolcsóbb ami Gbit-es WAN + LAN portokkal, és 300Mbps WiFi-vel van szerelve, az a Netgear WNR3500L! A mostanában kapható v2 változata már erősebb is mint a v1 volt, de bármelyiket is kapod, mindkettő nagyjából az RT-N16-os ASUS környékére tehető hardverileg! ITT van a Tomato-s HW Info róluk! Ezen kívül ASUS-ban szóba jöhet az RT-N15U, info ITT, és esetleg még az RT-N16!
[ Szerkesztve ]
-
mgrincs
tag
Szia,
ha elhozod/eljuttatod az Infopark-hoz, akkor szívesen ránézek.
http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
-
MODERÁTOR
Na látod, van itt segítség!
-
gyilkos répa
tag
sziasztok, nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget - szerintem élni is fogok vele. holnap reggel előtte megpróbálom visszacserélni a kapott tápot, hátha az azonnal megoldja az ügyet. ha pedig a cseretáp se vinné, akkor mindenképpen jelzek.
még egyszer köszönöm szépen!
-
vargalex
félisten
válasz gyilkos répa #19475 üzenetére
Hi!
Ha a routerből "klikkelő" (ciripelő) hangot hallasz, akkor valószínűleg a routerben lévő valamelyik kondi adta meg magát.
[ Szerkesztve ]
Alex
-
MODERÁTOR
-
gyilkos répa
tag
sziasztok!
kicseréltem a tápot, az volt hibás. viszont így is ugyanaz történik - bekapcsolom a routert és csak a power led villog lassan, ill. az a port amiben ethernet kábel van, aktivitást jelez.
lefuttatom a flasht, újraindítom és továbbra is csak a lassú villogás
most már jó a táp, az biztos....esetleg így van még ötletetek?
-
MODERÁTOR
válasz gyilkos répa #19478 üzenetére
Szia!
Próbáld meg a fentebb linkelt nvram file-okat is feltolni, ha akkor sem változik semmi, akkor valószínűleg a routerben meghalt valamelyik kondi...
-
gyilkos répa
tag
válasz Intruder2k5 #19479 üzenetére
szia, azokat is próbáltam (először clear, utána recover), majd a tomatot, sőt, az eredeti asust is.
sajnos mindegyik flash után bekapcsolást követően jön a villogó power led
akkor azt hiszem, erről ennyit?
-
MODERÁTOR
válasz gyilkos répa #19480 üzenetére
Fentebb felajánlották hozzáértők, hogy szívesen ránéznek! Bár nem tudom, hogy qnadam ajánlata is erre szólt-e, vagy csak a táp próbára, de mgrincs barátomnál tuti jó kezekbe lenne, és ha lehet még életet lehelni bele, akkor Ő meg tudja csinálni! Ezen kívül én is szívesen felajánlanám a segítségemet, de mint mondtam, én nem pesti vagyok, így ez nehezebben járható út! Bár, attól függően, hogy Pesten belül honnan és hová kell eljutnod vele, illetve mivel közlekedsz, az összegbe akár egy postai csomagforduló is beleférhet! Na de ezt már Neked kell eldöntened, hogy próbálkozol-e még vele, meddig vagy hajlandó időt és pénzt invesztálni bele, és mikor mondod azt, hogy akkor ennyi volt, veszek egy másikat inkább! Ha a kondi a hibája, az körülbelül 2-300Ft összeget még, na meg persze amit utánajársz ennek!
-
gyilkos répa
tag
válasz Intruder2k5 #19481 üzenetére
köszi, igen, én úgy vettem, hogy a két jólelkű fórumtárs a táp ellenőrzésre tett ajánlatot, de akkor rákérdezek!
nagyon hálás vagyok az eddigi segítségetekért, tényleg.
gyr
-
veterán
válasz gyilkos répa #19482 üzenetére
én csak a tápot ajánlottam, komolyabban nem nyúlnék bele, leginkább hozzáértés hiányában
hanyas vagy, te disznó?
-
MODERÁTOR
-
mgrincs
tag
válasz gyilkos répa #19482 üzenetére
Ahogy mondtam, Infopark-hoz juttasd el valahogy, és megoldjuk.
Esetleg Erzsébet-en be tudok ugrani érte.http://www.youtube.com/watch?v=HkTa3-ZZbD8
-
juhiati
aktív tag
Sziasztok.
Jól látom hogy a WL520GU-ra nincsen vala Tomato? Pedig tetszik a rendszer... Meg lehet oldani valahogy?Battletag: Juhos01#2594 || Steam: juhosati
-
MODERÁTOR
válasz juhiati #19488 üzenetére
Szia!
Nem egészen látod jól! Bár kétségtelen, hogy a legutóbbi 2.4-es kerneles 093-as Shibby buildek USB-s verziói nem férnek el a 4MB flash memóriában, de azért a régebbiekkel megoldható a használata... Nem tudom, hogy a WL-520gU esetén mi a firmware méretének felső határa, de ha a szokásos CFE méretből, és NVRAM-ból indulok ki, akkor közelítőleg 3,7MB lehet! Ez alapján én első körben vagy a tomato-NDUSB-1.28.5x-087V-BTgui.trx Shibby verziót próbálnám meg, ami 3,6MB, vagy pedig a Victek féle Tomato-1.28.8520_RAF-USB-VPN.trx.7z csomagot, aminél jelezve is van a WL-520gU!
Tomato RAF 1.28.8520 ND + USB + VPN. Version for ASUS WL-500gP, 520gU and in general for MIPSR1 USB Routers.
Ám ennek 3,8MB mérete alapján még az alábbi image is megpróbálható, ami szintén Shibby féle, de egyel újabb mint a fentebbi...
tomato-NDUSB-1.28.-088V-BTgui.trx
Sosem volt ilyen router a kezemben, ezért csak találgatom melyik lehet jó rá, de mivel a restoration tool ezen a típuson is működik, így kétségbe esni nem kell, lehet próbálkozni...
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Előfordulhat, hogy a táp haldoklásának első jele az, hogy a WiFi erőssége drasztikusan lecsökkent? Nincsenek váratlan újraindulás, vagy halványan világító led, de több eszközön is érezhetően gyengébb lett a WiFi. Firmware újrahúzás megvolt, a legújabb Shibby Tomato van fent.
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
MODERÁTOR
-
meone
tag
Sziasztok!
Az élet úgy hozta, hogy egy éve olyan szolgáltatóhoz kerültem akinél a nettforgalom proxy-n keresztül történik.
Mostanában kezdtem úgy mond "megunni", hogy nem tudok online flash illetve más játékokkal hálózatban játszani, illetve másféle hálózati kapcsolatot kiépíteni.
Ezért úgy döntöttem, hogy a routeremen lévő OLEG firmware lecserélem, egy olyan másik FW-re ami tudja kezelni az OpenVPN-n.
Kutattam kicsit a netten, és ha jól tudom akkor a DD-WRT illetve az openWRT képes arra, hogy egy VPN szervert futtasson a routeren.
Vagy van más FW is ami képen VPN szervert futtatni?Ismerek más embert aki ugyan ennél a szolgáltatónál van és, ő ki tud menni VPN-nel.
Ezért a szolgáltatásért fizet.:[link]
A proxy-n csak a 80-as és 443-as port van nyitva.
A routeremet el tudom olyan helyen helyezni ahol már nincsen proxy alatt, így a külső része a dolognak elhelyezésben megoldott.
A proxy alatti géppel meg a saját routeremre csatlakoznék, én magam nem lenne más senki.
A rendszert nem torrentre akarom használni.Esetlegesen van valamiféle tutorial, hogy hogyan kell routeren be állítani egy VPN szervert?
A segítséget és a válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Elnézést kérek mindenkitől a helyes írásom ért :)
-
MODERÁTOR
Szia!
Tomato-ban is van OpenVPN! Most konkrétan nem tudok Neked tutorialt linkelni, de van a neten több is, google segít megtalálni ezeket...
-
meone
tag
válasz Intruder2k5 #19493 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ.
Már el is kezdem a dolgot.
Ez számomra nagy meg könnyebülés, mert az FW-hez van útmutató, hogyan kell feltenni.
[link]Majd jelentkezem a fejleményekkel.
-
MODERÁTOR
De van ám... Én magam írtam!
Szerintem jelenleg ezzel érdemes flashelni...
[ Szerkesztve ]
-
meone
tag
válasz Intruder2k5 #19495 üzenetére
Már be is izzitottam egy új fülre, hogy meg legyen.
Az általad linkelt FW jó WL-500G Premium v2-re?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
meone
tag
válasz Intruder2k5 #19497 üzenetére
Elkészítettem az installálást a le írásod alapján.
Mikor telepítette a végső scriptet ahol kellet választani ott mindig igent mondtam.
Az utána következő beállításokat is meg csináltam, majd mentettem és újra indítottam.
Még se jelenik meg semmi, ha kipróbálom a HTTPS-es kapcsolatot itt lehet tesztelni: [link]
Simán http-n keresztül se található az oldal.Valamit el szúrhattam volna a beállításoknál, pedig mindent lépésről lépésre csináltam nem ugráltam köztük.
A midnight commander ha belépek SSH-n akkor működik.Valami ötlet mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
meone
tag
válasz Intruder2k5 #19499 üzenetére
Szia!
Egy linket kellet újra irányítani és működött minden.
Viszont a VPN szervert és kliens konfigurációt meg csináltam ezen leírás alapján: [link] Minden kulcsot legeneráltam.
A kapcsolat létrejön ki is írja, hogy conected, de címet a TAP virtuális kártya csak félig kap (IP-t és maszkot ad de azt is hibásan, DNS és átjáró hiányzik).
Ha be állítom az OpenVPN kliensnek, hogy használjon proxyt akkor is ugyan ez a helyzet kapcsolat létrejön, de hibás címet ad.
Míg ez a kapcsolat él kikapcsolom a böngészőből a proxy-t, és akkor meg nem töltődnek be az oldalak.Szerintem még valami hiányzik, ami felet elsiklok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eredeti játékok OFF topik
- Politika
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- alza vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- További aktív témák...
- XBOX SERIES S KONZOL 512GB-os Játékkonzol - Azonnali termékcsere garanciával
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest