- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Perillustris
senior tag
Egyszer nagyon megszívtam egy szállodában, mert hiába vittem egy LAN kimenetes Wifi repeatert, a hotel hálózatába be kellett jelentkezni. Ami persze telefonnal vagy laptoppal automatikusan működik a felugró böngészőben, de a repeaterrel ezt nem lehetett megugrani. Kapcsolódhattam a mobilomra az eszközzel, de úgy meg hamar elfogyott az akkori 2GB-os adatkeret. Igaz, azóta már 150 van, de ha hasonló - ismeretlen - helyről kell közvetíteni, mindig megkövetelem az UTP kábelt az informatikustól (amin bármiféle hókuszpókusz nélkül van internet).
Perillustris
-
Perillustris
senior tag
Láttam, hogy sokszor volt már téma a Qos, részemről most csak annyit tennék hozzá, hogy bekapcsolva a Samsung S10e-m kb. 350/240-et tudott, kikapcsolva pedig 450/250 lett az átlagos eredmény.
Nyilván a mindennapi használat során már ez is elég, de tény, hogy jobbra számítottam Digi 1000 mellett (kábelen megvan a sávszélesség).
Nem tudom, mennyire kell komolyan venni ezt az eredményt, de miért ne hinném el neki?
Perillustris
-
Perillustris
senior tag
válasz Raiden_ #13432 üzenetére
Hát, ez a Qos kikapcsolása előtti értékekre húzta vissza a sebességet (volt 486 is előtt, most meg 352-404). Egy 13Gb-os MKV fájlt ez előbb letöltöttem a NAS-ról a telefonra, szép lassan felkúsztott a végefelé már a 65MB/s-ig is. Most, a frissítés után 48 volt a maximum érték.
Perillustris
-
Perillustris
senior tag
-
Perillustris
senior tag
válasz blakey #13439 üzenetére
Egyszer csak belém hasított ma, hogy az alaplapom Wifi-s, tehát kipróbálhatom PC-vel is a sebességet. Nagy reménnyel tettem fel a driver-t, s indítottam el a Speedtest-et, de hamar lelombozott az eredmény: 441/315. Az látszik, hogy a feltöltés eléri így a maximumot, de a letöltési sebesség nagyjából ugyanannyi, mint az S10e-vel (és eddig bármivel). Pedig a lap AX1675x 802.11ax(WiFi 6E) szabványú.
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Perillustris
senior tag
válasz blakey #13537 üzenetére
Digi 1000/300, ami kábelen meg is van. Most 900 körül csatlakozik a telefon, de tegnap volt 1200 is, a PC-nél meg 1700-as értéket is láttam. Wifiman-nel is teszteltem, több szerverrel is, egyikkel sem volt gyorsabb, mint a nyíregyházi. Másik routert nem tudtam kipróbálni egyelőre sajnos.
(Gyári firmware-rel is megpróbáltam, nem változott a helyzet.)
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Perillustris
senior tag
AX-86U tapasztalat, avagy kissé bosszantó dolog: bekapcsolás után a Dune HD Real Vision 4K és a Xiaomi Mi Box S is hamarabb tölt (boot-ol) be, minthogy a router-től "megkapná az internetet". Előbbinél ez csak kb. 1 másodperc késés lehet, utóbbinál érezhetőbb. Ismét csak a Connect Box-szal tudok példálózni, de ilyeneket azzal sosem láttam, kvázi azonnal az interneten voltak a készülékek (legalábbis a betöltés alatt megtörtént a kiosztás). Az Dune vezetéken lóg, a Mi Box wifin.
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Perillustris
senior tag
válasz blakey #13718 üzenetére
Minden mással igen, nálam is , de itt tényleg lehet, hogy az Android Tv alapú rendszerekkel hadakozik. S ugye nem csak wifin.
Így, hogy a wifi sebesség sem éri el az elvárt 7-8-900 Mbit-et AX-es eszközökkel, már erősen győzködnöm kell magam, hogy tényleg jó vétel volt.[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Perillustris
senior tag
válasz blakey #13722 üzenetére
Igen, megmértem, ugyanaz a sebesség volt, mint speedtest-tel.
Mindent megértenék én, ám - mint írtam - a szolgáltatói Connect Box-szal nem volt ilyen jelenség, tehát ott az internetkapcsolat felépült, mire bármire is nyomhattam volna a Dune-ön vagy a Mi Box S-en, és semmilyen hasonló üzenet nem volt.
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Perillustris
senior tag
-
-
Perillustris
senior tag
válasz Perillustris #13536 üzenetére
"Megtettem, bármit is csinálok, akár a NAS-ról töltök le, marad 400-450 körüli letöltési sebesség."
Ma "megmértem" egy Xiaomi Poco F3-mal is. Wifi6-os készülék, újabb mint az S10e-m, s ezzel is csak 520Mbit "jött ki" maximum a 86U-ból. Az elvárt 8-900-tól ez nagyon messze van.
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Perillustris
senior tag
- Nem volt bekapcsolva, de kipróbáltam, semmi nem változik úgy sem
- Az AX-es hálózatra kapcsolódtak.
- Nincs bekapcsolva.Teljesen abszurd. A Poco topikjában valaki a Telekom routerével elérte az 1000Mbitet, egy másik fórumtárs Xiaomi routerrel 863-at hozott ki.
Egyszerre vagyok dühös és csalódott. Amint megírja, pontosan melyik Xiaomi az, rendelek egyet és ki fogom próbálni. Nyilván az eredménytől függően megyek majd tovább, mert ez így elfogadhatatlan.
Ti AX-es Asus routerekkel, ezres vagy nagyobb sebességű csomagokkal milyen sebességet értek el (s milyen telefonnal)?
Perillustris
-
Perillustris
senior tag
-
Perillustris
senior tag
válasz Perillustris #16518 üzenetére
Bocs, közben rájöttem, hogy a média box a vendéghálózatra csatlakozik (ügyes trükk volt ez a fiam részéről).
Nem gondoltam, hogy a vendéghálózaton lógva nem érvényes a beállított tiltás.
Perillustris
-
Perillustris
senior tag
válasz kpityu2 #16521 üzenetére
A legújabb Merlin van rajta, 86U. Beállítok még egy vendéghálózatot, ezen lesz jövőben a Dune HD és a Mi Box S, s ezen lógnak majd a kölkök eszközei is. Ezt így egy mozdulattal ki tudom kapcsolni, ha nem akarom, hogy használják. A másik vendéghálózaton lesznek - ahogy eddig is - azok, melyeknek - ahogy írtad - nincs szükségük a helyi hálózatra (pl. lámpák, konnektorok, stb).
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Perillustris
senior tag
Sok-sok hozzászólást olvastam vissza, igyekeztem összeszedni az infókat, de nem mondom, hogy minden tiszta.
Mivel wifi jelszót frissítettem (AX-86U), az okos eszközöket is újra kellett telepítenem, s néhány izzó csak 2,4-es csatornán működik, a beállításhoz a telefonomnak is ezen kell lennie. 13 próval nem sikerült csatlakoznom a routerhez, ezért pár próbálkozás után elővettem a régi S10e-t. Azzal sikerült is az izzók integrálása.Ezután elkövettem azt a hibát, hogy frissítettem a fél éve fiókban lévő telefont, ami ezt követően már nem tud(ott) felmászni a 2,4-es sávra. Még pár eszközhöz mindenképpen kellene.
Hiába állítgattam a routeren (legfrissebb Merlin 388...) bármit, nem engedi a csatlakozást.
Érdekesség, hogy a vendéghálózat 2,4-es sávján lógó telefonok, laptopok gond nélkül mennek.
Ebből az következik, hogy a kellően naprakész eszközök nem működnek a legújabb firmware-rel? Bár azt olvastam itt, hogy a 388-assal nem is kellene gondnak lennie.
Bocs előre is, ha figyelmetlenül olvastam vissza.
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Perillustris
senior tag
Nincs bekapcsolva a SmartConnect, szándékosan külön SSID-t állítottam be (persze kipróbáltam bekapcsolva, úgy természetesen azonnal csatlakozott is a telefon, persze 5-ösre, így az nem megoldás). Bár még kipróbálom majd, hogy ilyenkor az okoseszköz felmegy-e 2,4-re.
[ Szerkesztve ]
Perillustris
-
Perillustris
senior tag
-
Perillustris
senior tag
válasz kpityu2 #19179 üzenetére
Valami a MAC-szűréssel lehetett annak ellenére, hogy a fizikai és privát címek is fel voltak véve a listára, valamint tegnap kikapcsolt szűréskor sem csatlakozott fel. De most egyszercsak igen, úgyhogy gyorsan telepítettem mindent, amit kellett és csak utána kapcsoltam vissza a MAC-szűrést. Érdekesség, hogy az S10e most már fel tud menni, a 13 Pro meg nem. Na, mindegy, de nagyon fura az egész.
Kösz a tippeket mindenkinek!Perillustris
Új hozzászólás Aktív témák
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Ukrajnai háború
- Filmvilág
- Projektor topic
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Milyen monitort vegyek?
- Monitor hiba topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest