- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Vodafone mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
japy
őstag
Nagyon egyszerű a válasz csak hogy értsd! Azt a kolléga nem írta hogy a gépén sincs hang hanem azt hogy az erősítő fele nincs hang! A kettő 1 kicsit sem ugyan az! És ez nem codec probléma! Mert ha a gépen van hang akkor a codec teszi a dolgát viszont ha a hangkártya kimenetén ami az erősítőre megy nincs az driver probléma!
-
Bulitt
addikt
-
CheaterBandi
tag
Helló!
van egy ASUS P5QL Pro (P43) Alaplapom és venni akarok valami minőségi 2x2gb ddr2 1066mhz ramot kingston,corsair,ocz,geil jöhet miket ajánlatok ami van az asus oldalán a támogatott ramok között?Kössz előre a segítséget!
-
japy
őstag
válasz CheaterBandi #9558 üzenetére
Felmész az ASUS honlapjára és ott van a lapohoz tartozó Qualified Vendor List! itt
-
frici90
tag
Hali. Érdeklődni szeretnék hogy milyen alaplap az ASUS P5Q SE PLUSZ ? Mert garanciába olyan lapra cserélik ki a régi lapomat. Ez a lap mennyire tuningolható? MErt ha nem olyan jó akkor inkább várok a P5QD turbora januárig.
Sony Xperia Z2 (The Best Sony) ;)
-
frici90
tag
Ennyire szar az a lap?
Sony Xperia Z2 (The Best Sony) ;)
-
Prosector
addikt
válasz johniee #9551 üzenetére
Ezek szerint nem csak nekem ennyi...annyira biztos nem sok,csak talán az aktív hűtésű Abit lapom után tűnik annak.
Betettem még 1 ventit alulra a táp elé,de talán 1 fokot ha nyertem vele.
A PcProbe 45 foknál elkezdett szirénázni,gondolom efölött hosszútávon nem egészséges neki.
-
vtechun
veterán
hello, vettem egy MCE ( windows media center ) távirányítót, rádugtam a gépre, meda centerben nyomogattam, megnyomtam a kikapcs gombot a távirányítón, lerakta vmi susbend módba, aztán amikor sikerült, egy áramtalanítást követően újraindítani, rezetelődött a BIOS, és a hálókártyát sem ismeri fel ( biosban bármit állítok arra vonatkozóan ), sima P5Q lap. Ötlet valakinek?
-
butyok13
csendes tag
Sziasztok Kedves fórumtársak!
Következő kérdéssel fordulnék hozzátok.P5q se+ lapot szeretnék az MSI p45t-c51 helyett garanciába de OCZ reaper 1066-os(2*1Gb kit) ramom nincs a support listában és kíváncsi lennék hogy valakinek van e ebben a az összeállításban konfigja.Tehát elmennek e együtt.Az igazság az hogy egyetlen Gigabyte lap illetve MSI lap supportjában nem szerepel a ramom így kénytelen vagyok ilyen megoldáshoz folyamodni mert egyszerűen nem tudom hogy milyen lapra cseréltessem az MSI-t.A A támogatási listában a nagyobb testvér a 2*1GB kit szerepel illetve az SLI ready-s Ocz de tudomásom szerint nem szabad egy kalap alá venni őket.Ez a lap memóriák terén mennyire válogatós?
Robee
-
rii
nagyúr
hello
valaki le tudná nekem lécci' írni szájbarágósan, hogy hogy kell a legújabb BIOS-ra frissíteni? még soha nem csinálram ilyet és nem szeretném hazavágni a lapot ....
M.B.: P5Q PRO
előre is nagyon köszi!
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
ő lenne akit bele kellene tolnom ...
2102-BIOS-Asus_P5Q_PRO_for_MAC_OS_X_&_all_OS__incl._by_Juzzi..ROM
hogy kezdjek neki?
az ASUS EZ Flash 2 nem erre való?
-
marsu
veterán
Szia!
Update:
1. Reboot.
2. Press (tap) <DEL> during POST (Power-On Self Test) to enter BIOS Setup.
3. Load BIOS Defaults (press <F5>).
4. Insert the USB Flash Disk containing the BIOS file P5Qxxxxx.ROM. (Note that the USB Flash Disk has to be inserted before boot to enter BIOS, otherwise it won't be detected).
5. Save and Exit <F10>. (BIOS will now restart).
6. During BIOS restart, press <DEL> to enter BIOS Setup again.
7. Under Tools menu, select ASUS EZ Flash 2. It may take 20 seconds for the drives to show up. Select a drive in the left pane <Tab>. Use <Up> and <Down> arrows and <Enter> to select a drive. If you don't see the BIOS file in the right pane, check the other drives. Note that the drive letters are not the same here as in Windows and that no HDD's (NTFS devices) are shown here.
8. Select the BIOS file (e.g. P5BD1101.ROM) and press <Enter> to start flashing. Supervise the update, which includes the following stages: Erasing - Flashing (writing) - Verification. BIOS will automatically restart when the update is ready.
9. Disconnect the USB Flash Disk before/during the restart.
10. Perform a C.P.R. (CPU Parameter Recall) which resets the chipset. Power down, remove power cord from the PSU for 2 minutes and then power up.
11. Enter BIOS and load BIOS Defaults <F5> again.
12. Reenter your preferred BIOS settings - if you are using AHCI or RAID mode, don't forget to set 'Configure SATA as' to [AHCI / RAID]. Also remember the settings for the JMicron Controller, Audio and Memory Voltage. Check also that the Boot Device Priority is ok.
13. Save and Exit <F10> (automatic restart).
14. Press <DEL> to enter BIOS Setup and make a final check that all BIOS settings are ok. Save any changes.Kb ennyi ...
[ Szerkesztve ]
Press any key to continue ...
-
Dr. Romano
veterán
A bios fájlt és a frissítő progit az Afudos BIOS update tool V2.36-ot (Asus weblapon található a Bios utilityben) ráteszed egy adathordozó gyökerébe természetesen kicsomagolt állapotban.
Elindítod a gépet egy fájlkezelő programmal. Pl. a Hirens Boot CD-n lévő Dos Navigator is megteszi.
Majd megadod az útvonalat. Pl.:
X:\AFUDOS XYZ.ROMDe már marsu meg is előzött
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
rii
nagyúr
uhm O.o
... köszönöm Srácok!!!! (-:
-
samu74
addikt
Hali!
Azt a hosszú bios fájlt először inkább nevezd el 2102.ROM fájlra.Majd ha van floppy(ha nincs akkor Fat32 formázott pendrive)akkor rámásolod a bios fájlt.Majd a biosban az Asus Ez Flash 2 menüt elindítva a Tab gombbal kiválasztod a meghajtót ahol van a bios fájl(A:meghajtó a floppy/x:pendrive),ott enter a fájlra,ok egy párszor és a lényeg hogy hagyd végig futni.[ Szerkesztve ]
-----------
-
rii
nagyúr
az express gate az mi a mi lenne? :-/
(#9580) samu74: jogos, köszönöm!!!
-
szombatitomi
senior tag
Helo. Lehet, hogy volt már róla szó, de pár oldalon keresztül nem láttam ilyesmit, szóval gondoltam megkérdezem. A P5Q-E lapnak mennyi a normál feszültségei, amit a cpu alap órajelén használ? CPU tuninghoz kellene, hogy tudjam mennyit kell adni hozzá, mert automatán lehetetlen 3.6 fölé menni.
-
Henker2
addikt
Üdv!
Melyik a jobb lap és miért?1. Biostar TPower I45
2. ASUS P5Q3 DeluxeKöszi a válaszokat
Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G
-
samu74
addikt
válasz szombatitomi #9588 üzenetére
Nekem automatán 1,3 voltot adott a procinak,ami egy kicsit sok az alapórajelnek.Most 1,32 voltal megy 3960 mhz-en.Stabilan.
-----------
-
samu74
addikt
válasz szombatitomi #9592 üzenetére
Látom neked is 4x1-es geil kitek vannak...Tuningban nem a legjobb partnerek.
A ramokat visszaosztod és úgy emeled az fsb-t?Nálam a NB 1,4,pci-e 100mhz,cpu pll 1,53,fsb term. voltage 1,30,és 9x440-es szorzó-fsb.Asszem.-----------
-
Bryan65
tag
Sziasztok.
Egy kérdésem lenne,illetve segítségeteket kérem a gépem:egy E6600 proci,2x1gb ram 1066mhz,ATI 4870-es video kari alaplap P5Q-E eddig ezzel a konfiggal kb 12000pontot adott a 3Dmark 2006-ban nem húzom soha a gépem,tegnap vettem egy E7400-es procit és így alapon nem tudok 8400 pontnál többet kisajtolni húzni nem akarom csalódott vagyok mi lehet az oka hogy kevesebb pontot ad illetve mi lehet a megoldás"szerintem valami beállítási gond de nem jövök rá"köszönöm a segítséget.
Ehhez a konfighoz alaplaphoz egy jó beállítást szeretnék kérni tőletek úgy hogy nem tuningolom a gépet,az EPU programot használom auto beállitáson.You'll never walk alone
-
johniee
senior tag
válasz Bryan65 #9594 üzenetére
Nézd meg CPU-Z-ben, hogy a ramok tutira 1066-on mennek-e?!
EPU-t elfelejtheted sztem, legalábbis én nem ajánlom senkinek (Nem látom értelmét).ITT vannak az én BIOS beállításaim - P5Q Deluxe, E8400-zal:
E7400-nál, illetve egy más procinál kicsit más CPU PLL, FSB, NB feszek kellenek.RAMot 1066-ra úgy kell beállítani, hogy a DRAM FREQ 1066-ra jöjjön ki, és a DRAM Clock Skew-kat elég AUTO-n hagyni. Nekem 1200MHz-hez Advanced 250 kell... Performance Levelt sem bírja minden ram(pár) 8-on. 9 is elég jó.
És persze nem kell 2,2V DRAM fesz 1066-hozRemélem tudtam segíteni
"Nekem a paszta szenvedély" by Tesco-Zsömle =)
-
Bryan65
tag
Köszi a választ, holnap kipróbálom, most munkába kell mennem. A RAM-ok 1066MHz-en mennek. fesz:7,2V Cpuz-ben a szorzóra csak x 6-ot ír. Core speed 1583 a 2008 helyett. Holnap még írok. Jóéjt!
You'll never walk alone
Új hozzászólás Aktív témák
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest