Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
senior tag
Sziasztok!
A napokban vettem egy P5QD-Pro alaplapot, most jutottam el odáig, hogy összeszereljem. A probléma bekapcsolás után rögtön előjött, ugyanis épp csak fordultak kb. egy fél fordulatot a ventillátorok, és meg is álltak. Természetesen a gép sem kapcsolt be, semmi életjelet nem ad, egyedül az alaplapon lévő zöld LED világít folyamatosan. Ha megpróbálom ismét bekapcsolni akkor egyáltalán nem mozdulnak a ventillátorok, csak ha a tápon lévő kapcsolóval leáramtalanítom a lapot, majd visszakapcsolás után megpróbálom újra elindítani. A jumperek alaphelyzetben vannak, illetve az "OV_CPU"-n nem volt gyárilag (vagy csak nyomtalanul elveszett), de ha tettem rá, sem kapcsolt be. Megpróbáltam, hogy mindent lehúztam a lapról, de sikertelen. A többi alkatrész garantáltan jó, most is azok vannak a gépben amiről írok, csak az alaplap más (Asrock P5B-Pro). Amit még nem teljesen értek, az a "Chassis" jumper funkciója, én valami olyasmit vettem ki a leírásából, hogy ha nem akarom, hogy az alaplap ellenőrizze a ventillátorok meglétét (működését??), akkor vegyem le a jumpert, de ez sem segített. Van valami ötletetek, vagy küldjem vissza gariba?
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
samu74
addikt
Ha még nem volt meg akkor keresd meg a lapon a CLRTC jumpert, meg az elemet vedd ki mikor átrakod a jumpert pár percre.Aztán vissza az egész,és ha nem indul szerintem nyugodtan gariztathatod.
Nekem is szépen világított a lapon a led,de attól még meg sem nyekkent a lap...Kicserélték.nevo: most mindegy hogy mivel méred,akkora különbség nem ok.
[ Szerkesztve ]
-----------
-
Bulitt
addikt
Egy alaplapi bios frissítés, stabilizálhat valamennyit a VGA működésén?
-
plaszy
őstag
Hy!
Az miért van, hogy a P5Q-m csak 2. nekifutásra indul el bekapcsoláskor? Tehát kap áramot az indítógombra (ekkor felpörögnek a ventik), majd "leáll" és újból elindul.
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
Bulitt
addikt
válasz plaszy #10162 üzenetére
Nálam ezt akkor csinálja, ha a tuning nem indul be elsőre.
Gondolok arra, hogy határra van húzva a gép, és kikapcsolom mondjuk éjszakára. Másnap reggel bekapcsolom ventik fel meg minden. Majd lekapcsol de vissza kapcsol csak tuning nélkül. Ekkor restart és megy minden
[ Szerkesztve ]
-
plaszy
őstag
válasz Bulitt #10163 üzenetére
Az a baj, hogy ez nálam alapon van. Tehát nuku tuning...
Szerk.: A szenzorhibás E8400-ast ma visszaküldtem az eladónak, rendes volt és visszaveszi. Szóval most notiról írkálok, amíg nem találok egy jó E8xxx-et.
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
Alister71
nagyúr
Üdv, csak beköszönök egy P5Q-E lappal, szerintem tök jó, stabil cucc, Q6600-ot hajtok benne, 333x9-en, proci felső VID-jén, (1.3250), 4x1 giga Kingmax1066-os ram van benne 5-5-5-15-ön mennek 1.82 volton.
Szeretem ezt a lapot, jó kis gépet lehet rá építeni, még most is.Alister from Hell
-
DrJános
aktív tag
üdv
Gépembe ramokat szeretnék venni és lenne 1 kérdésem, hogy az Asus P5Q deluxe Geil vagy Kingston ramokkal megy jobban? Vagy ilyen szinten már olyan a minőség, hogy mindegy melyiket veszem?
Az alaplap 1,8 v - 3,06 v képes kezelni ramokat szóval elvileg mindegyik jöhetne, de nem értek hozzá sajnos így nem tudom melyik a jobb a gépbe.
mert 800MHz CL4
Geil Ultra 2x2GB DDR2
Geil Black Dragon 2x2GB
és 1066MHz CL5
Kingston HyperX 2x2GB DDR2
ramokat tudnék beszerezni és szerintem ezek már jófélék, árban szinte semmi különbség nincs szóval az nem mérvadó.
tudom, hogy nem ramos topic de ot mondták, hogy itt pontosabb választ kaphatok a kérdésemre. ( A topic elején megnéztem a RAM táblát ezek közül 1 sem szerepel ott szóval még onnan sincs infóm)
Gép és régi mobilok profilban. jelenlegi mobilom : Samsung Galaxy S10
-
sklopp
őstag
válasz plaszy #10162 üzenetére
Nálam ugyanezt csinálja a gép, tehát: áramtalanított állapotból első bekapcsoláskor ventik, merevlemez felpörögnek egy pillanatra, majd kb. 2 mp. után rendesen indul. Mint valaki korábban kérdésemre írta, ez normális jelenség P5Q lapoknál, ez az úgynevezett "hideg boot". Mivel kb. 1.5 hónapja van ilyen alaplapom, és mindig ezt csinálja, továbbá semmi hiba nincs vele, úgy gondolom, ez normális, nem hiba.
[ Szerkesztve ]
-
Bulitt
addikt
válasz sklopp #10173 üzenetére
Nem csinálok ilyet, hagyom a tápot bekapcsolva nem vesz az fel készenlétben olyan sokat hogy számottevően befolyásolná a villanyórát.
Szerintem azért csinálja, mert kisülnek a kondik, és első indításnál meg hirtelen veszi fel, és ezért lekapcsol a rendszer. Azt próbáltad, hogy bekapcsolod a szünetmenteset de a gépet nem és hagyod egy kicsit? Majd 2-3perc múlva kapcsold be
Nem hiszem hogy ez segítene rajta, de ki tudja Már csak azért is gondolok erre, mert ha a tuning rosszul sül el, a tápot 10mp-re áramtalanítva a rendszer képes vissza állni a legalacsonyabb értékre. Ilyenkor is valami ilyesmi játszódik le.
[ Szerkesztve ]
-
sklopp
őstag
válasz Bulitt #10176 üzenetére
Ezt a módot (szünetmentes be, 2-3 perc várakozás, gép be) nem próbáltam. Lehet benne valami. Igazság szerint nem spórolás miatt áramtalanítok, csak lustaság miatt, így nem kell külön mindent kikapcsolgatni (monitor, hangszórók stb.), másrészt gyakori hogy kihagyok egy-két napot a géphasználatban, így biztonságosabb a feszmentes állapot.
Majd kipróbálom késleltetett módban a bekapcsolást, kiváncsi vagyok, hogyan viselkedik. -
-
C64
őstag
hali, ezek az asus 775-ös lapok, egészen pontosan a p5q3 lap viszi, támogatja az 1.65v-os ramokat is? pl g.skill 2000mhz, vagy Ripjaws 1800mhz?
egészen pontosan szólva az új, i3, i5, i7 lapba szánt ramok!
[ Szerkesztve ]
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sziasztok!
Pro turbo lapom van és érdeklődnék, hogy a támogatott memóriák mennyire fontosak, mert kingston 4gb kit van benne 2x vagyis 8gb, de a user manualban csak a 1x2gb kit szerepel....
vagyis most
DDR2-RAM 4GB PC2-1066 HyperX Kit KHX8500D2K2/4G kit<<--ez van benne
KHX8500D2K2/2G kit<<< és ez szerepel 2009 márciusi támogatott memóriák között, azért kérdezem, mert igaz húzva van gép, de párszor volt fagyásom, a furcsa az, hogy a gyári 2.2-2.3v között rögtön fagy vagy kék halál intel burns maximum teszt alatt, viszont, most hogy visszavettem 2.16v-ra, most stabil volt, a prime is futott majd 3 órát és a memmtest alatt sem volt hiba, hogy bent volt mind a 4x2gb ram. 1066, 5-5-5-15 ön megy, szóval mennyire mérvadó, illetve van-e jelentősége, hogy 1GB helyett 2gb-sek vannak benne?Vagy akkor még nem létezett 4Gb kit hyperx?
előre is köszi
[ Szerkesztve ]
-
CheaterBandi
tag
Hello! Azt hol tudom beállitani hogy ha lekapcsolom a tápot hátul és nincs áram a gépbe és utána megint felkapcsolom és visszaáll minden alapra a biosba !!!
(Asus P5QL-PRO alaplapom van) -
sklopp
őstag
válasz CheaterBandi #10184 üzenetére
Cseréld ki az elemet az alaplapban, nagy valószínűséggel kimerült. Emiatt felejti el a beállításokat.
[ Szerkesztve ]
-
sklopp
őstag
válasz CheaterBandi #10186 üzenetére
Pedig ez a jelenség tipikusan kimerült elemre jellemző. Biztosan nem beállítás kérdése. Akkor legalább vedd ki az elemet, majd tedd vissza újra, esetleg többször is, lehet hogy rosszul érintkezik.
-
sklopp
őstag
válasz CheaterBandi #10189 üzenetére
Kiváncsi vagyok, mi az eredmény.
-
Bulitt
addikt
válasz Hawk1979 #10181 üzenetére
Lekapcsolom a tápot 5-10-30percre, közben lekapcsolt állapotban a gépet indítom hogy minden fesz távozzon. visszakapcsolom, gép indít és nincs dual boot. Akkor hogy van ez?
szerk.: egyik lapom se csinált ilyet, ezek szerint én szerencsés vagyok ezen a téren
[ Szerkesztve ]
-
sklopp
őstag
-
CheaterBandi
tag
Helló nem tudok pozitiv eredménnyel beszámolni mivel elsem indul a gép! De a másik probléma oka megvan mivel az elem érthetetlen módon fordítva volt most a normálisan van benn hogy az írásos oldalát látom de mást nem csináltam az elem forditáson és a bios reseten kívűl mégsem indul a gép !!! ha visszarakom a rossz oldalára az elemet akkorsem indul mi lehet a gond eddig hibátlanul ment !!!!!
-
nevo
aktív tag
válasz CheaterBandi #10194 üzenetére
ilyen lapom van nekem is. Nézd át az összes csatit mi lazult ki, biztos valamihez hozzáértél, ezért huzzál ki belőlle mindent és tedd vissza újra, memóra slotoknál csak az egyikben legyen memóra, és így biztosan hogy el fog indulni, utána jöhöt egy bios update
-
CheaterBandi
tag
Rendben mindjárt neki állok és majd irok hogy elindult-e a bios frissítés már kétséges lesz hogy megtudom csinálni : D
-
CheaterBandi
tag
Rendben szétszedtem és vissza most elindul köszönöm mindenkinek !!!
-
Hawk1979
őstag
-
nevo
aktív tag
válasz CheaterBandi #10197 üzenetére
gondoltam hogy valami csatival volt gond
neked sikerült 415-ös FSB felé menni? -
_ocsisajt
őstag
Sziasztok!
Sajnos kicsit elkeseredtem, mert eleg sokat elszorakoztam a tuning probalgatassal... Nem akar a zistennek sem osszejonni a stabil 3ghz amit kituztem igy light tuning teren (stock dobozos hutovel nem is vagyom tobbre)...
Mit erdemes szerintetek beallitgatni, olvastam a topikot es tobb hsz alapjan futottam neki a tortenetnek, de nem sajna, nem... eddig ami a max osszejott, az egy superpi 1megas lefutas volt(sok probalkozas soran mar hibakoddal tobbszor el is szallt)... ilyen tobb oras prime95-re nincs turelmem viszont jateknal egy darabig fut es utana jon a fagyi... kep befagy, hang sipol folyamatosan
szoval akkor a konfig:
asus p5q se/r (ezert irtam ide)
e5200-as proci... r0 stepping elvileg a VID: 1,25 voltocska a cpuz szerint.
ramok: 2db CSXO-CEC-1066-2GB-KIT ... ebbol a kitbol ketto (azert van 4 ramom, mert nagyon regen 1 kitem volt es bovites gyanant beleraktam meg egy ilyen kitet )
(tobbi lenyegtelen)+kerdesecske: elvileg a ramokat kene piszkalnom a feszultsegen kivul? hagyjam a lapra automatan az idoziteseket, vagy buheraljak bele abba is? a ramokat amugy mindég 1.9V-ra lottem be... hisz a gyari ertekeknek ott kell lenniuk valahol... (1066MHz / 5-5-5-16 / 1.9V +/-0.025)
valaki otlet esetleg? irhatnatok egy konkret tippet, mit mire erdemes allitgatni ami tuti setting lenne a 3 csigas cel eleresehez
kicsit beleuntam ezekbe a szoszmotolos tizedes probalkozasokba... raadasul ugye rengeteg mindent lehet allitani... napokig jatszhatnek vele... kozel 10 eve meg elveztem, ma mar megmondom oszinten faraszto... de viszont kene az a 3 giga
Nagyon szepen koszonom a tippeket elore is
tl;dr: ENFP-T, 2w3 :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- BestBuy topik
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- iPhone topik
- Milyen monitort vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...