Új hozzászólás Aktív témák
-
mijos
senior tag
Én is várom!
" Hagyjál öcskös, most mindenki hagyjon! "
-
FIFPRO_10
tag
Sziasztok
ASUS P5Q SE2 ez egy butított változata a sima P5Q-nak?
És ha igen,tehát butított ez miben nyilvánul meg?Nem lehet huzni a procit,nem lehet feszültséget állítani,vagy egyszerüen csak hervderileg,kevesebb PCi-E 16x csati kevesebb sata vagy ilyesmi?"EA SPORTS - It's in the game!"
-
samu74
addikt
válasz DirtyDog82 #10850 üzenetére
Nem pont egyformák,de kiindulási alapnak jó lesz.Szerintem.
-----------
-
Armis
tag
Azt kérdezném ehhez még, hogy ugyanehhez a konfighoz, ha Geil Ultra 1066 száll be harmadiknak, akkor ott a feszt nekem kell belőnöm 2,2 V-ra, hogy 1066-on mehessen, vagy a Deluxe le tudja kezelni?
-
DirtyDog82
csendes tag
válasz samu74 #10854 üzenetére
Köszönöm szépen...egy kérdés. Nem sok egy picit az a dram freki? (2,3v) Nekem hyperx1066jaim vannak,2x2 gb...szerinted? Neked mi a konfigod? Leírnád? Köszönöm! :-)
Asus P5Q Deluxe, Q9650, 2x2 gb ddr2 HyperX 1066 Black, Sapphire 4870X2, Cooler Master Silent Pro M600 táp és a többi...
-
samu74
addikt
válasz DirtyDog82 #10857 üzenetére
A legjobb megoldás mindíg a gyártó oldalán megnèzni az adott típusù ram ajánlott feszültsègeit/időzítèseit.
Nálam a Geil Ultra gyári èrtèkei 2,2-2,4 között van megadva. Ti is keressétek meg a pontos típust(ramon rajta van) vagy az Everestel is meg lehet nèzni.A gyártò oldalán ez alapján ki lehet keresni hogy mennyi az annyi.
Ha kevesebb fesszel akartok tuningolni,általában proci alapfeszen(pl.1,25-1,27) is mennek 3,6 ghz kötnyèkèn.-----------
-
DirtyDog82
csendes tag
válasz samu74 #10858 üzenetére
Nem sajna,alapfeszen nem ment 3,6on,de az adott beállításaiddal zsír,de...min emeljek,ha 3,8on szeretném? Itt már nem volt stabil...a catalyst control center és a vírusirtó műk.leállt! Tehát már 3,8on nem volt stabil...szerinted? Te konfigod?
Asus P5Q Deluxe, Q9650, 2x2 gb ddr2 HyperX 1066 Black, Sapphire 4870X2, Cooler Master Silent Pro M600 táp és a többi...
-
samu74
addikt
válasz DirtyDog82 #10859 üzenetére
Az avatar feletti nickre kattintol akkor mindenki konfigját megtudod nézni(már ha be van állítva)...
Ha a ramodnak adtál vagy 2 voltot (általában kell a kingstonoknak is ennyi),akkor szinte biztos hogy a proci fesz kevès és ezért zakkan meg a rendszer.
Viszont azzal a bios beállítással,de kevesebb feszültséggel(pl.1,27-1,28) 420-as FSB-vel mennie kellene.Úgy próbáltad?-----------
-
DirtyDog82
csendes tag
válasz samu74 #10860 üzenetére
Most agyonvágtad a saját 2 mondatodat: az egyikben azt mondod,kevés a fesz,azért zakkan a rendszer,a másikban meg azt mondod,hogy kisebb fesszell,ugyanazon beállításokkal próbáljak 420as fsbt elérni? :-) Hogy is van ez? Ja,a ramoknak 2,1et adtam...
[ Szerkesztve ]
-
DirtyDog82
csendes tag
fsb strap to north bidge-ide nem 333at,hanem 400mhzet állítottam...netán ez a baj?
-
Korcsii
őstag
válasz DirtyDog82 #10861 üzenetére
ram 2v, proc 1.27v - szerintem... és akkor már nem üti agyon...
[ Szerkesztve ]
-
samu74
addikt
válasz DirtyDog82 #10861 üzenetére
Lehet kicsit zavarosan írtam le(speciel én értem),a képen 445- ös FSB van beállítva 1,31 voltos proci fesszel.Ez a 4ghz-es beállítás.Pont.
Te írtad hogy alapfeszen nem volt stabil adott òrajelen....Na erre írtam azt amit,tehát ezzel a bios beállítással ptòbálni kellene (ha nem akarod ennyire hajtani) kisebb feszen 420-as FSB-vel.Pont.
Kèrdezz bátran,ha valami nem világos.-----------
-
DirtyDog82
csendes tag
válasz samu74 #10864 üzenetére
Hali! Minden beállítást úgy csináltam,mint írtad,tehát a feszt is hagytam(1,3175) csak alacsonyabb fsbt írtam (420) de ezen a viszonylag magas feszen sem akart már 420al menni,400ig stabil,tehát nem értem,hogy neked 445ön hogyan megy ezekkel a beállításokkal...mondjuk a procik sem egyformák mind! Enyém E0 steppinges!
-
samu74
addikt
válasz DirtyDog82 #10865 üzenetére
Aha,így már értem...Na sikerült megtalálni a konfigom? E0-ás az enyém is,és a legfrisebb bios van a lapomon.Ez lényeges lehet, mert anno nálam volt eltérés a tuningnál a különböző biosok közt.Ha még nem volt meg akkor itt az ideje a bios frissítésnek is.Az aktuális bios a tiédre a 2301-es.
-----------
-
-
question man
tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy jelenleg egy Asus p5q pro alaplapom van 2x2Gb 1066Mhz-s geil ultra memóriával és a havernak ugyan ilyen ramjai vannak lehet, hogy megszerzem őket csak nem tudom, hogy menne-e 1066 Mhz-n ha mind a 4 ram slot meg van töltve előre is köszi
a számítógépek füsttel működnek
-
DirtyDog82
csendes tag
válasz question man #10868 üzenetére
Persze,hogy menne...miért ne menne?
-
samu74
addikt
válasz DirtyDog82 #10867 üzenetére
Írtam pár hsz-el ezelőtt,hogy az Asus EZ Flash menüben a legjobb a biost ftissíteni.Ez a biosban a Tools menüben van.
[link]question man: elméletileg igen,nekem is 4 ram van benne(igaz 4x1 giga),de működik.
Azért elméletileg, mert van olyan hogyha nagy a gyártási idő különbség(más nyák,más chip,stb.) a ramok közt,lehet néha gond.Kérd kölcsön és próbáld ki.-----------
-
-
Armis
tag
válasz DirtyDog82 #10873 üzenetére
Ma kolléga P5Q-E-jében lévő E8400-ája a Geil Ultrámmal 1066-MHz-en, 445-ös fsb-n is maradt gyári hűtővel 37-39 fok 1,22 V-on. Jövő héten érkezik a P5Q-Deluxe-om, sokat várnék tőle én is, lehet kérek majd segítséget. Frezeer 7 Pro elég lesz hűtésre?
[ Szerkesztve ]
-
DirtyDog82
csendes tag
-
samu74
addikt
válasz DirtyDog82 #10873 üzenetére
Attól függ mivel terhelted,de az tényleg sok...Gyári hűtőd van?
Játékok alatt nálam max. 65 fok ezzel a feszültséggel.A cpu(piros) a sapkánál méri a másik meg a magokat.
[ Szerkesztve ]
-----------
-
DirtyDog82
csendes tag
-
samu74
addikt
válasz DirtyDog82 #10879 üzenetére
Szerintem a magokat jelöli a referencia...Ezt a táblázatot nézted?[link] Ha jól láttam az 1066-os ramokhoz 2,2 voltot illik adni,te 2,1-et írtál.Lehet nálad a stabilitási problémák egyik oka lehet ez.
Mindenesetre azok az értékek elég magasak,a hűtőt is megnézhetnéd hogy helyén van-e rendesen.Ja és az everest terhelés tesztje egy fing inkább 30 perc prime95(ha nem hibázik egyik mg sem,akkor én stabilnak tartom) lenne az igazi,de annál szerintem a 80 fokot is elérné a procid ebben a stádiumban.
[ Szerkesztve ]
-----------
-
DirtyDog82
csendes tag
válasz samu74 #10880 üzenetére
Igen,azt néztem...bocsi elírtam,2,2v van nekem is adva...a hűtő helyen van...akkor nem értem mi a baj? Szar lenne a procim? Pedig új...
[ Szerkesztve ]
-
Armis
tag
válasz DirtyDog82 #10882 üzenetére
GTA-IV-ezett vele, így 4 GHz-en, és valóban elég volt neki az 1,22, akkor terhelve 55-60 volt, de még az is jó gyári hűtővel.
Samu74 bios fotóin szereplő értékeket állítottuk be.[ Szerkesztve ]
-
-
Armis
tag
válasz DirtyDog82 #10884 üzenetére
Az 1,31-et nem merte kolléga belőni, így maradt alapfeszen, 1,22valamennyin. A ram egy kingston volt 2 voltot kapott, minden más beállítás a fotónszereplő volt, tehát a ram nem volt húzva, és lényegében alapfeszen tudta a 445-öt.
De nem teszteltük különösebben- mégiscsak gyári a hűtő-, de jövő héten, ha meglesz a Deluxe, megpróbálom én is.
-
Armis
tag
Játék közben (GTA4) nyomtunk alt+tabot és megnéztük az everestet, így néztük a hőt játék közben.
-
Armis
tag
válasz DirtyDog82 #10887 üzenetére
Pár fok eltérés szokott lenni a magok közt, az everest hőmérőjét fenntartással kezelem. A sima cpu hője volt 39, terhelve 60 körül.
Milyen hűtőd van? Paszta, felfogatás rendben van?[ Szerkesztve ]
-
-
Armis
tag
válasz DirtyDog82 #10889 üzenetére
Nem olyan rossz terhelés alatt a 60 fok 1,26-tal, esetleg ezen a feszen mehetne tovább az fsb.
-
Armis
tag
válasz DirtyDog82 #10891 üzenetére
Hagyd már, hogy az egyik mag mennyit mutat, a sima cpu-t vedd figyelembe, ne azt, hogy épp melyiknek mennyi feladatot ad a windows. Az meg 60, és az jó. Amúgy milyen hűtőd van, jól van-e felfogatva, jó-e a pasztázás?
-
DirtyDog82
csendes tag
-
Armis
tag
válasz DirtyDog82 #10893 üzenetére
Szerencsésebb teljesen átkenni pengevékonyan a proci sapkáját.
-
Armis
tag
A P35-DS4-re kattints, és ott a tuning eredményekre: 448-as fsb 1,20 V-tal
Tán még ez is megoldható a Deluxe-szal valahogy.
[ Szerkesztve ]
-
Armis
tag
válasz DirtyDog82 #10896 üzenetére
Tudom, ráadásul jó kis tuningos lapról van szó, de a Deluxe is az, gondolom.
-
-
Armis
tag
válasz DirtyDog82 #10898 üzenetére
Ne csüggedj, visszatérünk rá nemsokára.
-
question man
tag
válasz samu74 #10870 üzenetére
El fogom kérni köszi
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy mivel meg teltek a sata konnektoraim és most lessz dvd-író csere a gépben nem tudom, hogy ha engedélyezem a gépen a Drive Xpert SATA csatikat azokra tartósan köthetem vajon a dvd-írókat vagy nem ajánlott és inkább nyuljam le a haver sata raid kártyáját bár akkor az ide raid kártya lenne lecserélve sata raid-re[ Szerkesztve ]
a számítógépek füsttel működnek
Új hozzászólás Aktív témák
- Mini PC
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CPU léghűtés kibeszélő
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Netflix
- Már 70 millióan nézik a Netflix reklámos csomagját
- További aktív témák...
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- Gigabyte Aorus B550i Pro AX AM4 ITX alaplap - ELKELT!
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs