- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Nézegettem ma (megint) a Z600-at, és azt láttam, hogy ha fejtetőn szereljük rá a ventilátor-tartókat, akkor nem lefelé, hanem felfelé lóg ki a 12cm venti, így vsz. az emelt hűtésű RAM-ok is elférnek alatta, még ha a RAM-slotok fölé is lógna.
Funkcionális analfabéták kíméljenek!
-
Hawk1979
őstag
3.5Ghz-n még egy Freezer 7pro is kevesebben tartja a hőfokokat....
Pár héttel ezelőttig nekem egy Freezer bordára volt ragasztva egy gyári intel venti,és 4ghz-n sem ment 60fokig a mag IBT alatt,igaz akkor már megjött a hangja is silent módban.
Vagy ilyen hűvös fejű az E0-ás 8500....[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
TX2 alatt nálam a magok 63°C-ig hevültek, hozzáteszem, a venti csak 1200RPM-en ment. teljes fordulaton a 4.05GHz-et is 70°C körül tartotta. Z600 alá Noctua NH-T1 megy, az a tuti (MX-2 sem rossz). Érdemes paszta review-kat is kereni a neten.
Hawk1979: Az, amit romlott aludt tej után kidobsz?
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Lehet. Ha nem kapcsolod be a szabályozást, vagy ha nem PWM-es, de a te hűtőd tudtommal az. Szerencsére nekem nem lesz ilyen gondom. EPU-val tudod tesztelni csökkentett módokban, hogy leveszi-e csöndesre és halkra. Vagy persze ha rosszul pasztáztad, és olyan forró, akkor megint csak pörögni fog.
Amúgy az a 4 GHz nálad még csak 422MHz FSB, szóval ennyit azért jelent a nagyobb szorzó. 10X IBT teszt 20p alatt végez, Prime ennyi idő alatt még mindig a legelejével tököl.
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Azért teheted erősebbre is, én pl. turbo-n hagytam, az EPU úgyis felülvezérli takarékos módban. Ha meg EPU-t kiütve tuningolsz már, akkor úgyis mehetnek a ventik, a turbo sem fogja fullon nyomatni, csak erősebbre kapcsolgat felfelé. Persze mondjuk a 14 és 23cm-es ventiknél a zaj szinte semmi, és sztem a Z600 is elég halk lesz.
Azért aki ennyit szórakozik a tuninggal, és nem tudja a ventiket...[ Szerkesztve ]
-
Hawk1979
őstag
Most amúgy sem az árammal,hanem a gázzal kell takarékoskodni.
Lehet ha nem lesz fűtés,megküldöm a procim 1.5volt körül,és egész nap 3trémárkkal izzasztom a gépet,levett oldallappal,hagy fűtsön....
Vagy beszerzek egy régebbi Prescot magos pentiumot,azt még kezeli a lap azt hiszem. -
katt777
félisten
Talán olyan LED kéne a gépedre, mint a HAF-932-n van a power-nek és a HDD-nek, garantáltan látnád, hogy be van kapcsolva. 3 réteg fekete szigetelőszalag alatt válik elviselhetővé. Amúgy tuti, hogy van hangja, max gyenge a hallásod, mert már egy elektromos búgás van, a vinyók pörgéséről nem is beszélve, még ha semmi venti sem működne.
Hawk1979: Kár, hogy az áram egy része is gázerőműből jön...
-
katt777
félisten
Javaslat: LAN-Party a kazánházban, vízfűtést rákötni a gépekre (VGA, CPU, RAM-ok, hidak, vinyók). Eredmény: meleg radiátorok, kellemes lakások. Ja, hogy mindenki a pincében lan-party-zik? Azért biztosan vannak idősebbek is a házban.
Nálam sosem hülyül az Everest. Nem lehet, hogy inkább a proci gázos? (Nem a hűtést/fűtést tekintve.)
Jó is ez a HAF-932. Ha veromnak nemrég csináltam halk gépet a Codegen E-6099 házából (hasonlóan, mint anno a sajátom), oda volt, hogy á, milyen csendes a Zalman CPU-hűtő (TX2-m ment bele) és a 8 cm-es ventik (oldalra és felülre 2+1 12cm-es, elölre és hátulra halk NF-R8-ak a gyáriak helyett) után, aztán meghallgatta az én gépemet. És hallgatta... és hallgatta... Ráadásul ha nem mániám a 30°C alatti hőmérséklet (VGA-nál ez 40-43°C), akkor egyetlen ventit sem kéne járatni, mert úgy sem melegedne túl semmi, annyira jó a ház huzata (és itt nem borítófóliára gondolok).
-
Zsubi
őstag
válasz katt777 #4981 üzenetére
Katt óriási baj van..... Kellene egy kis Help
Ha elkezdem a szorzót csökkenteni, egyszerűn nem akar indulni a gép, de még nem is boot-tol Próbáltam 9,5x422 helyett 8x500-al és semmi, akár hogy állítgatok mindent nem akar bootolni sem
De ha már lerakom 9-esre a szorzót akkor sem, bocs hazudok egyszer sikerült elindítanom de win betölt utána kékhalál
Egyszerűen nem tudom már hogy mit állítsak hogy jó legyen, most itt nagyon elakadtam ilyen még nem volt -
plaszy
őstag
A 8x520-at auto beállításokkal kell, hogy vigye. Csak a szorzót tedd 8-ra, fsb-t 520-ra. Voltokat hagyjad egyelőre auto-n.
Bár nálad a ram-ok mások, lehet, hogy ez bekavarhat. De ha minden kötél szakad akkor tedd 1200 MHz alá manual-isan a bios-ban.[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
-
Zsubi
őstag
Ezt a beállítást sikerült stabillá tennem: 4200Mhz Nem 6x525 ment, hanem 8x525 a proci és beéri 1.3V-al
[ Szerkesztve ]
-
katt777
félisten
Nyomj csak rá egy IBT-t.
Látom, Plaszy már segített. Szorzó állításra nagyon érzékeny a lap, ahogy FSB-strap-re is. Én azokkal nem is vacakoltam még, úgy ált. is szeretem a max. szorzót.Crystal CPUID-t használj, az nem levett szorzóval számol, hanem rendesen mutatja a tuningot.
[ Szerkesztve ]
-
Zsubi
őstag
Úgy nézz ki hogy eladva szegény P5Q
-
sti10p
senior tag
Sziasztok!
Egy másik topikban olvastam, hogy sok a panasz ezekre a lapokra, hogy nem jól adják a feszt, meg satöbbi, ez tapasztalatok szerint mennyire igaz?
(Csak azért, mert ilyen lapot szándékszom venni!)
XY
-
atoka1
tag
Üdv!
Olvasgattam a topicot, hogy megoldást találjak a problémámra miszerint a Kingmax 1066 os ramjaimat csak 800 ként kezeli, csináltam már mindent, bios frissítás, memória feszültségét állítottam 1,8~2,1 között de semmi változás, kipróbáltam egyenként is a modulokat de semmi. Valakinek van egyéb ötlete? Alaplap P5QL Pro, benne E5200 proci, 2x1024 Kingmax KLED48F-A8KI5
Atoka
[ Szerkesztve ]
-
Hawk1979
őstag
Nem parasztkodom,de a fesz mellett beállítottad a ram sebességét is?
Automatikusan csak 800 lesz,kézzel kell magasabbra belőni.
Ha nem ennyire bagatel a dolog,akkor állíts be először lazább időzítést,mehet nyugodtan 7-7-7-21 is akár,valami jó magas Performance Level-el,mondjuk legyen 12,és ha úgy se megy a ram 1066-on,na akkor van gebasz.[ Szerkesztve ]
-
gumimajom
csendes tag
Sziasztok!
Alaplap újítás előtt állok!
Az asus P5Q Pro-t néztem ki, mostanában egy e2140et fogok benne tunnolni, milyen ramot javasoltok bele? -
plaszy
őstag
válasz gumimajom #4999 üzenetére
OCZ Reaper 1200Mhz 4x1 GB CL5 szerintem a legjobb választás. Bár mondjuk kb. 13k / 2GB kit áron van, de ha hosszú távra tervezel a DDR2-vel akkor megéri.
Viszont, ha a közeljövőben DDR3-asban gondolkodsz, akkor vegyél olcsóbb típúsút.[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=plaszy
Új hozzászólás Aktív témák
- Újszerű - ASUS Prime B360M-A LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Home BIOSba integrált termékkulcs
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
- Eladó, DDR3 és DDR4 SO-Dimm és NVME ssd-k
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs