- MIUI / HyperOS topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
PeLa87
aktív tag
válasz SeniorTilla #18701 üzenetére
Előtelepítve? Hogy lehet előtelepítve ha nincs rajta op. rendszer sem? Anyuék is kaptak dvd-t hozzá tavaly, pedig az ő gépükben még olvasó sincs...
Megbízható és olcsó tárhely: https://cweb.hu/ugyfeladmin/aff.php?aff=99
-
NTonee
veterán
válasz PeLa87 #18702 üzenetére
Ha nincs rajta semmi, akkor persze nincs előtelepítve, de azt hidd már el, hogy manapság nagyon kevés géphez adnak lemezt. Filléres tétel, de ezen is spórolnak. Van internet, van support oldal, letölti a júzer. Időigényes? Hát ja (ha 20perc annak számít), de akkor legközelebb előtelepített windowsos gépet kell venni.
-
veterán
válasz PeLa87 #18704 üzenetére
tapasztalat: rossz
rajta van a teljes recovery, amivel bármikor újratelepítheted a gépet, és kiírhatod dvd-re vagy pendrive-ra
valamint rajta vannak a driverek és segédprogramok is, csak meg kell keresni
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
SpeaK
tag
Sziasztok,
Kinéztem egy gépet: Asus N550JK [link]
Minden szempontból jónak tűnik, csak nem tudom hogy milyen wifi chip van benne... nem szeretnék ráfaragni megint a intel 7260-as csodával.... (rossz értelemben)
esetleg valakinek vélemény? tapasztalat? az lenne a legjobb ha valakinek ilyenje van és be tudna számolni mi ujság van a wifivel....[ Szerkesztve ]
A siker titka a nem kézenfekvő dolgok megszervezése.
-
SpeaK
tag
válasz ZavaBalazs #18707 üzenetére
ez az N550JK ez most új model... mert eddig volt az N550JV, kitudja milyen wifi van most benne... "elégé fos" nem éppen bő megfogalmazás és igazán felületes a model pontos számát illetőleg
-
SpeaK
tag
válasz ZavaBalazs #18711 üzenetére
ha esetleg megtudsz valamit Privizz rám légyszi, én is így teszek
-
SpeaK
tag
válasz #16514048 #18713 üzenetére
Köszi szépen!
Olvastam már sokat erről az atherosról... elvileg nemrossz de nem is a legjobb (bár manapság kérdéses van-e egyáltalan jo wifi kártya laptopokba) ha esetleg vállalkozó kedvű vagy ajánlanám ezt:
[link]
Annyi a lényege, hogy a wifi chipen a két kábelt meg kell cserélni, és elvileg gyorsabb stabilabb lesz a jel... esetleg megprobálod?illetve megnéznéd a speedtest.net -et is? mert a datanet lehet levan korlátozva 30-ra...
üdv
Gábor[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
a linkelt cikk nem jel/sebesség javítás, hanem neki rosszul volt bekötve az antenna!
szerk: atheros ,,nemrossz de nem is a legjobb"? Van három gyártó, amiből válogatni szoktak: intel, atheros, broadcom. Az elsővel sosem volt bajom, a másodikkal szinte mindig valami nyűgöm van, a harmadikkal meg szerencsére nem sok a tapasztalatom. De nem lehet így ráhúzni az egész gyártóra, hogy jó, vagy rossz. Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy az összes renault rossz, pedig ez sem igaz, csak "a haverom barátjának az ivócimborája mondta".
[ Szerkesztve ]
-
SpeaK
tag
válasz NTonee #18715 üzenetére
akkor elnézést a linkkel illetőleg... és teljesen igazat adok neked mindenből van jó és rossz. Én speciel annyira megszivtam az intelel hogy soha többet nem akarok intel wifivel bajlódni... főleg a 7260-as single... borzalmas...
-
SpeaK
tag
Szeretnem megkerdezni a hozzaertoket az ezzel kapcsolatos dologgal. Adott egy asus n550jk laptop... Tudok benne cserelni wlant? Ha igen melyiket ajanlanatok es hol szerezzem be? Asusnal is van whitelist wlanokhoz vagy minden half pcie wlan modult megeszik ? A lenyeg hogy stabil legyen es 70-80 megabit atmenjen
Koszonom valaszaitokat elore is!A siker titka a nem kézenfekvő dolgok megszervezése.
-
NTonee
veterán
majd előbb próbáld már ki, mielőtt cserén kezdenél agyalni.
egy 2,5éves gépem van atheros n 150mbps single channel kártyával. Az állítólagos 80mbites netemből 68-70-et simán hoz letöltésben egy félig hulla tp-link 1043nd v1 routerrel. Ez erősen router és helyfüggő is. Nem mindegy a távolság, nem mindegy, hogy hány falon keresztül akarod átlőni és legfőképp nem mindegy, hogy egy 8-10ezer forintos routered van, vagy rászántad a pénzt egy normális eszközre.[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz NTonee #18719 üzenetére
így igaz, a wifi kapcsolat sebessége és minősége több tényező függvénye, de a 80 megabit/sec maximális átviteléhez már 300-as mimo kapcsolat kell, tehát mind a két oldalra (notebook wifi modul és router) legalább 300-as eszköz, és távolság, befolyásoló környezeti tényezők...stb függvényében még akkor sem garantált a 80-as net teljes átvitele.
SpeaK; amikre érdemes figyelni;
- nem biztos, hogy mindegyik típusú modulhoz lesz megfelelő illesztés, mert előfordul, hogy a noti gyártójának a notira kell szabni a hardverhez eredetileg adottat
- amennyiben csak két antenna van kiépítve a notiban, úgy nem javasolt a három antennás csatival rendelkező modul beépítése, fordított helyzetben inkább megoldható, ha a megfelelő két antenna kerül csatlakoztatásra, és a meghatározott módonakik a wifi modult szidják egyik vagy másik típusú notinál, azoknál sem biztos, hogy csak és kizárólag azzal van probléma - arról nem is beszélve, hogy egy notebook típust többféle wifi modullal szerelnek -, mert a wifi kényes téma, sok befolyásoló tényezővel.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
Dzsabba
aktív tag
Sziasztok.
Van egy Asus K51AC laptopom,amiben van egy hd3200 vga és van rajta egy win7 starter edition.
Hdmi kábellel rákötöttem a tv-re és az a problémám,hogy a beállításokban annyit tudok állítani,hogy képernyő klónozás vagy csak az egyik vagy csak a másik képernyőn jelenjen meg a kép.Viszont én azt szeretném,hogy a tv-n csak az asztal jelenjen meg a gépen meg nyugodtan tudjam csinálni amit csak akarok.
Mi lehet a baj? A vga nem képes egyszerre két különböző dolgot végezni vagy a win7 starter nem képes erre?
A segítséget előre is köszönöm. -
dezs520
senior tag
Sziasztok,van egy kis gondom...
Van egy Asus u6v bamboo laptopom,kicsit avétos állapotban van,de működik
A lényeg,hogy van benne ujjlenyomat olvasó,meg 3g modem,de egyik sem működik,a drivert feltette mindkettőnek,de hiába teszek be sim kártyát a helyére nem történik semmi...
Már feltettem valami TPM nevezetű biztonsági valamit is (amit nem tudtam rendesen beállitani) de igy sem működik...
A vezérlőpultban már próbáltam beállitani a biometrikus dolgoknál,de azt irja,hogy nincs ujjlenyomat olvasó szenzor...a 3g modemre meg utalást sem látok sehol(vezérlőpultba)[ Szerkesztve ]
-
legenda
válasz dezs520 #18727 üzenetére
szia,
a 3g esetén lehet, hogy csak előkészítés van, az ujjlenyomat olvasó kapcsán meg nézz rá a bios kapcsolódó beállításaira (tpm security...stb), hátha csak nincs engedélyezve.
az infineon tpm driver/authentec fingerprint driver illesztés(ek) telepítve?Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
dezs520
senior tag
Szia,igen,rendesen végigment mindkettő,a tpm feltett egy külön biztonsági progit is...
Van a support részbe magyar manual,ott azt irja,ha a biosba engedélyezem a tpm et,akkor bekapcsolás után egyből bejön egy varázsló...Tehát akkor a 3g nek csak a kasztnija van meg,de maga a hardver hiányzik?
-
legenda
válasz dezs520 #18729 üzenetére
milyen oprendszer?
8/8.1 alatt külön alkalmazás sem muszáj, elég csak az illesztés, és úgy is engedi beállítani az ujjlenyomatos bejelentkezést.
a 3g esetén alapban adott az előkészítés - bizonyos típusoknál nem gyártanak külön anélküli házat -, de ha külön nem kérik/adják a szükséges körítést is, akkor csak a foglalat van meg.[ Szerkesztve ]
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
humax
senior tag
windows 7 asus G56JR
fn hogyan lehet kikapcsolni?
bios ban sajnos nincs ilyan2) asus instant key menue nem mukodik, szoval nem lehet alitani, beindul rendesen de allitani nem lehet rajta koszi
3 ) van rajta bluetooth driver ne nem ismeri semmi eszkozot
a driverek a asus oldalon letoltottem de sajnos ot nincs w7 valo[ Szerkesztve ]
Elnézést kérek a rossz magyar írásomért, külföldi vagyok
-
törölt tag
Debrecenben tudtok helyet egy X54H töltőcsati javításhoz?
Meg akkor már takarítás, és ha jó áron van, akkor ram upgrade... -
atthany
aktív tag
Sziasztok, 14 colos optikai meghajtósban ezt találtam, csak böngészésre kellene, megéri az árát?
http://www.rufusz.hu/Notebook/Asus-X450CA-WX029D-14-Intel-Pentium-2117U-1-8-GHz-4-GB-RAM-500-GB-HDD--C0030889-p45167.html
-
xpimpix
csendes tag
Sziasztok!
Egy ASUS N550JK laptop vásárlását tervezem. [link] és [link] ezt néztem.
A salshopról tudtok valamit? Vannak tapasztalatok?
A digiprimetól őszintén nem félek, mert olvastam már itt a szürkeimportról a dolgokat, de ezt a laptopot, az ASUS hivatalosan is forgalmazza Mo-n, úgyhogy elvileg garival sem lehet semmi gond. A salshop kicsivel jobb áron adja, de arról nem hallottam még.
Szeretném majd bővíteni SSD-vel, és nézegettem már a HDD caddykat és ebayről olyan 2500Ft szállítással együtt, csak kb 3-4 hét. Viszont nálunk nevetséges összegeket elkérnek érte (10ezer+ összegeket). Nem tudtok esetleg olyan helyet ahol nem kellene rá sokat várni, de emberi áron adják?
Válaszokat előre is köszönöm. -
muhaha01
tag
sziasztok!
Három kérdésem lenne, remélem tudtok segíteni!
1. ASUS N550JK vásárláson gondolkodom, SSD-t lehet-e úgy belerakni, hogy a HDD helyére, viszont a HDD megy a DVD helyére, így a DVD-ből lesz külső optikai meghajtó?
2. szeretnék hozzácsatlakoztatni egy samsung 226BW monitort, gondolom a DVI csatlakozóján keresztül érdemes, nem a VGA-n. Viszont az N550JK-n egyikre sem látok csatit, van valami átalakító hozzá? Ha van, tudna vki linkelni egyet?
3. látom, hogy az akksi nem kivehető. Az ilyen megoldású laptopakksik hosszú ideig történő hálózati használatnál nem lesznek kukábavalók? (előző laptopoknál mindig kivettem az akksit)
Nem nagy gyenge pont ez a nem kivehető akksi?Köszönöm szépen!
-
Kicsirics77
veterán
válasz muhaha01 #18738 üzenetére
1. ASUS N550JK vásárláson gondolkodom, SSD-t lehet-e úgy belerakni, hogy a HDD helyére, viszont a HDD megy a DVD helyére, így a DVD-ből lesz külső optikai meghajtó?
igen de felesleges az optika mert pendrive-ról lehet már telepíteni
1 x HDMI
1 x mini Display Port
hdmi to dviakku nekem az első laposomnál a gari lejárta után ment tönkre 1 nap alatt
.... .- --... -.- ..-. . -.- .-. .- ..-. - .-- . .-. -.- .-. .- -.. .. --- .- -.-. - .. ...- .. - -.--
-
muhaha01
tag
válasz Kicsirics77 #18739 üzenetére
az SSD/HDD/optikai kérdéshez:
pl a laptopszalonból megveheted úgy is, hogy nem kérsz bele optikai meghajtót?
igen, a kérdésem pont ilyen jellegű lett volna, optikai meghajtót évente használok kb nullaszor, ha nem muszáj, nem vennék bele.hdmi to dvi:
köszi szépen, valami ilyesmire gondoltam, és még olcsó isakku: hát igen, tönkremennek, pont ezért problémám, hogy ha nem kivehető, akkor hogy cserélhető?
NTonee, köszi neked is!
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
-
Babajenks
csendes tag
Üdv mindenki!
Szerintetek mikorra érkezik 550jk-ból I7 verzió,rendes hun verziós?
Választ egy üzlettől kaptam csak, az 5-ből, kp raktár nincs, nemelérhető.csak kicsit rágom már a kefét, mert konkrét lenne a csere az N-re, de csak I5 mindenütt,,,,
hátha ti olvastatok esetleg valami-t amit én nem ,,?!??!
választ köszi előre is,
Babajenks
-
muhaha01
tag
-
-
Babajenks
csendes tag
sajna i5 semmiképpen nem jó,
3.gen ivy I5 öt-met cserélném,, mindenképpen kellene a 4 mag,,,Babajenks
-
Brillante
újonc
Sziasztok. Sokáig vaciláltam a Dell 7537 és Asus N550JK között. Hétvégén megvettem az új kiszemeltem (Asus N550JK-C033D típust) a laptopszalon-nál. Nagyon korrektek voltak, az eladó értett is a gépekhez, nem úgy mint ahogy azt a digiprime-nál tapasztaltam mikor bementem körbenézni.
8GB rammal vettem, valamint egy Samsung EVO 250 GB-os SSD-vel. Nagyon jó a gép. WOT maxon fut rajta zökkenés nélkül. A Wolfenstein is szépen megy rajt, kipróbáltam mert kiváncsi voltam. Gyönyörű a kijelzője. 10 sec alatt betölt a rendszer. Alapjáraton nagyon halk a gép, nem is hallani a ventiket. Game közben hallani, hogy dolgoznak, de abszolút nem zavaró.
A gép csúcs használaton sem melegedik nagyon, egyedül a kijelző előtt középen érezhető, de ott amúgy se fogdozza az ember.
Szóval bátran ajánlom mindenkinek a gépet. Ha kérdés lenne írjatok nyugodtan. -
husosfagyi
csendes tag
Üdv!
Érdekelne a véleményetek ezekről a laptopokról:
- i7 procival: ASUS K95VB-YZ025D [link] vagy itt [link]
- i5 procival: ASUS K95VB-YZ031D [link] vagy itt [link]
gyártó honlapja: [link]
Tulajdonképpen asztali számítógépként használnám a hordozhatóság előnyeivel, főleg munkára. autocad, Revit, 3ds Max, v-ray programok mennének. Úgy tudom renderelésnél a proci számít mint a videókártya. Jelen esetben mennyivel lenne gyorsabb az i7 az i5-nél? Eddig asztali gépen dolgoztam egy kicsit gyengébb gépen, ez lenne az első laptopom. Mennyire bírja a strapát huzamosabb használat esetén?
SSD-vel bővíteni érdemes-e vagy elég a bennük lévő merevlemez?
Köszi a válaszokat![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest