Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- LG V30 - vezércsel
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Apple Watch
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sheld
senior tag
Sziasztok! Régóta bogarászom már ezt a fórumot, kb azóta mióta kiszemeltem magamnak K53TA notit, A6-os procival. Teljesen meg vagyok vele elégedve, közel egy éve használom, a kijelző stabil, pedíg 10hónapja bírja a hurcolást a koliból otthonra és vissza, be-be viszem előadásokra, mert szükséges, ennek ellenére nekem stabil. A kép teteje csíkozódott néha, de az már eltűnt (gondolom driverek miatt).
Két problémám lenne. Az első egy apróbb, a billentyűzet jobb shiftjének kikopása. Van, hogy nem is érzékeli, hogy lenyomtam, szóval arra nagyon oda kell figyelnem, hogy megfelelő szögben nyomjam.
A második már nagyobb. F1 2011 játékban náha indokolatlanul leesik az FPS 30 körüliről 10 környékire, 1-2 sec, utánna megint megy rendesen. AION-ban pedíg nem, hogy leesik, hanem 1-2 sec-re, mintha lefagyna a gép. Hang nem akad be, csak elhalkul, majd a 2 sec letelte után megy minden tovább. (próbáltam úgy is, hogy kisebb mértékben húzom a procit, és úgy is h egyáltalán nem húzom a procit, egyik sem segített) A jelenség közben a proci ventillátora felpörög, majd visszaáll. Néztem, a hőmérséklet max 75 fokig megy fel.AMD catalyst 12.8 (mobility), legfrissebb bios az ASUS-tól, legfrissebb driverek. Ötlet?
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
CsuBaKamBra
tag
Nálam tegnap egy kinyitás alkalmával egy kisebb reccsenést hallottam majd ahogy figyeltem a (szemből nézve nyitva) bal oldali pánt mintha eltört volna de mikor nyitogatom megy szépen, olyan mintha csak egy oldalt tört volna el ( egyébként nem tudom milyen rögzítés van ).
Remélem hogy még bírja egy ideig vagy ez már lehet hogy a vég jele ?! -
Sheld
senior tag
válasz #45553408 #5703 üzenetére
Hali! Én is használtam rajta win8-at, nekem semmi problémám nem volt. Ha megvan az eredeti CD, vagy a recovery partíció, akkor próbáld meg azt a drivert felrakni win7 kompatibilitási üzemmódban. (Driver CD-ről, a chipset driver kivételével mindent fel tudsz telepíteni, ha az instAll.exe-t futtatod win7 kompatibilis üzemmódban. Javaslom ezt a módszert.)
Remélem segítettem
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
sdombi
tag
válasz CsuBaKamBra #5704 üzenetére
szériahiba... ha még garis mehet szervizbe....
-
abteam2008
tag
A6-os gépen ti próbáltátok a GTA IV-et? Múltkor megvettem akciósan a Steamen, és elég ergyán fut sajnos. Azt hittem ettől jobban fog azért. Minden low-on is sokszor beakad.
Xbox Series X
-
sdombi
tag
válasz abteam2008 #5707 üzenetére
gta IV még az atomerőműveken is akadozik, talán a játéktörténelem legrosszabbul optimalizált játéka...
-
Sheld
senior tag
válasz abteam2008 #5707 üzenetére
Nekem most is fenn van a gépemen a GTA IV. Mediom beállításokon jól fut, átlag 27 FPS (Fraps-el mérve). a max 54 a minimum pedíg 15 körül van (erre nagyon ritkán kerül sor). Javallot a legujjabb patch használata, és az árnyékok kikapcsolása. Sokkal rondább a játék, tudom, de sokat javít a teljesítmémeny.
Jó játékot!
-
-
Sheld
senior tag
válasz abteam2008 #5713 üzenetére
Win 8 alatt elsőre, hiba nélkül települt, és működik a 12.10-es catalyst. Win 7 alatt én is 12.8at használok.
[ Szerkesztve ]
-
Torry
addikt
Ha húzva van a proc, akkor lehetséges, hogy kevés a feszültség és visszaugrik kisebb órajelre.
Legjobb, ha szépen kiteszteled a proct és csinálsz egy olyan k10stat profilt, ahol minden P state-re pl 2200Mhz-t állítasz be + a feszt amin stabil. Így elvileg nem lesz órajel ugrálás (gyakorlatban sajnos így is előfordul).
F1 amennyire tudom eléggé cpu intenzív, szóval erre gondolok. -
Lacuss20
senior tag
Nekem újra indításkor fogja magát fekete képernyő és csönd... zúg a gép, de semmi egyéb.
Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
Sheld
senior tag
Ma újra telepítettem, még csak a gyári driverekkel próbáltam, de a Torchlight 2-ben is az átlag 27-30 ról volt h leesett 4-6 FPS-re. Holnap még megpróbálom a 12.8-as driverrel is. Remélem nem kell visszaküldenem garisan, mert akkor bukom a gépet kb 2 hétre, pont így ZH időszak előtt.
-
Sheld
senior tag
Az a napi max 2 óra játék, amire használom, az pont kell kis kikapcsolódásnak. Amúgy meg elsősorban tanulás miatt kell nekem a gép. Programozni eléggé nehéz papíron. Az FPS drop pedig magát azt a kis szórakozást "öli meg".
-
Sheld
senior tag
válasz Lacuss20 #5723 üzenetére
Nekem hasonló problémám a 12.2-es catalyst után volt. de új driver telepítésével megoldódott a probléma.
OFF: Az én témámhoz visszatérve. Frissítettem a BIOS-t 214-re, és mintha azután jelentkezett volna a probléma. Lehetséges ez? Illetve ki milyen BIOS-t használ? Találtam olyan moddolt BIOS-okat, ahol az APU-ban lévő grafikus kártyát le lehet tiltani. Ezeket próbálta már valaki?
-
Sheld
senior tag
Egy gyors kérdés ami így felmerült bennem...
Dual Graphics be, Program "Nagy teljesítményhez" kapcsolva: akkor 6520G+6650M.
Dual Graphics be, Program "Energia takarékoshoz" kapcsolva: akkor 6520G.
Dual Graphics ki, Program "Energia takarékoshoz" kapcsolva: akkor 6520G.
És maga a kérdés:
Dual Graphics ki, Program "Nagy teljesítményhez" kapcsolva: csak 6650M?
Remélem jók a következtetéseim, erősítsetek meg! 214es biosról vélemény? Valaki próbálta már?/* Lehet volt már erről szó, ezesetben elnézést */
-
pappgaba
tag
Aki Win8-at haszál a felső funkciógombok közül a hangerő szabályzót tudja használni?
-
K53TA
tag
Korábban írtam, hogy a tauchpadom szeszélyes, pedig nem. Csak az érzékenységet kellet lejjebb venni, és palmtracking értékén feljebb állítani, és lön csoda, tökéletesen működik.
-
Sheld
senior tag
Rövid észrevétel:
windows 8 12.10-es driver tökéletesen megy, majd telepítettem a szolgáltatás kezelőből a .net framework 3.5-öt, és meghalt a 12.10-es catalyst. (Nem hozza be azt az ablakot, be tudnám állítani, hogy melyik alkalmazás milyen beállításokkal fusson: Energia takarékos, vagy Nagy teljesítmény)
a 12.8-as driver tökéletesen fut win 8 alatt továbbra is.
-
Sheld
senior tag
Problémákat problémára halmozok az pár napban. K10STAT-al húzva a gépem (nem is kell, hogy húzzam, már) lefagy a gép, ha újra akarom indítani, vagy ha kihúzom a töltőt.
Nem tudom, eddig nagyon-nagyon elégedett voltam a masinával, most kezdek kicsit elkeseredni.
-
Lacuss20
senior tag
Mit tud az a win8 Black Ops2 -n kívül őszintén, hogy ennyit sz@rakadotok vele? Semmi értelmét nem látom... Könnyen beszélek mert 1-2 kivételtől eltekintve pl MW3 , "új" hóbortos hülyeségekkel nem játszok, mivel mind ötlet szegény és koppintás... ezért nem is kell, hogy az új catalyst "optimalizáljon" nekem 1-2 játékra, cserébe meg behaljon folyton. Szerintem logikus mindenki csapja vissza a számára működő drivert, win7 alatt.
A múltkori probléma felvetésemhez, nem hinném, hogy driver miatt hal meg újraindításkor, mivel régóta 12.8-on vagyok és pont most döntene így?!
Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
Sheld
senior tag
válasz Lacuss20 #5740 üzenetére
Személyes tapasztalat a windows 8-al kapcsolatban:
-Gyorsabb boot idő
-Aion alatt 15-20FPS-el több High quality engine-el, míg default-al 30-al több FPS.
-> minden játék alatt FPS növekedést tapasztaltam, ami engem érint legalábbis.
-Kissebb ping ugyan azzal a nettel.
-A metro felületet kb 5percbe telik megszokni, 10 perc testre szabni, és ott vagy, mint egy rendezett windows asztallal.Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Torry
addikt
válasz Lacuss20 #5740 üzenetére
A win8 hate-nek se látom értelmét. Olvasd el akár a ph cikket, a metro felületnél jóval több a 8-as win.
Egyébként minden új win induláskor voltak driver hibák, pár hónap és fullos lesz a rendszer. Nálam mondjuk catalyst-al nem volt gond, touchpad driver nem ment, azért raktam vissza win 7-t, de itt fórumban másnak működött, szóval ha lesz időm vissza is rakom a 8-t, mert egyébként egy jól sikerült oprendszer. -
Lacuss20
senior tag
Nem vagyok ellenére, de amíg ilyen problémák akadnak én személy szerint nem fogom erőltetni.
A boot idő egy normálisan karbantartott rendszernél, nekem annyira mindegy, hogy fél vagy 1 perc
Kíváncsi leszek majd, majd ki próbálomÉlj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
Sheld
senior tag
válasz krypton #5741 üzenetére
Megvan a ludas!
Ha az ATK package-t telepítem a hotkey-ekhez, akkor nem működik win8 alatt, úgyan úgy nem tudom hazsnálni a hotkey-eket. Ha win7 kompatibilitási üzemmódban telepítem, akkor működik, csak jelentkeznek a fagyások. Nem telepítettem fel! most működik minden rendesen!
1.08V 1.9GHz (Turbo 1.2V 2.5 GHz) max hőmérséklet 4 óra terhelés után 77fok
Rekordom!
1.15V 2.4GHz (Turbó letiltva) max hőmrséklet 2 óra terhelés után: 86 fok. (Ez mennyire számít soknak?)Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Ukrajnai háború
- Windows 11
- Zalaegerszeg és környéke adok-veszek beszélgetek
- További aktív témák...
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- ÚJ HP 250 G9 /2027.11.06. GARANCIA/INGYEN FOXPOST/12th Gen Intel Core i3-1215U/512GB NVMe SSD
- Macbook pro 2020 M1 13"
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest