- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamarel
senior tag
Jelentem a beépített kártyaolvasó 15Mb/s-et tud, felesleges gyorsabbat beledugni.
-
Sheld
senior tag
Ismét egy érdekes jelenséget tapasztaltam. Egyik napról a másikra mindehol kb 10-15FPS-t bukok. Youtube videó 8FPS-el megy. Mooveshare-es film 17-el. csak akkor, ha a DG-t kikapcsolom. 13.4-es catalyst
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Orlin
addikt
Hello!
Feltettem elvileg a amd catalyst 13.5-öt ,de ha megnézem a Control Center-ben még mindig 13.4-rt ír
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Sheld
senior tag
a jelenlegi beállításom K10STAT-ban:
P0: 2GHz 1.0375V
P1: 1.8GHz 1.0250V
A többit nem tartom lényegesnek jelen állás szerint.
Az érdekesség az, ha az órajelet fel akarom húzni 2.1GHz-re, akor nagyjából 1.1V-ot kell neki adjak. Ez lehetséges? vagy még játszadozzak a beállításokkal?Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Sheld
senior tag
válasz kisza25 #6359 üzenetére
Érdekesség, ha lehajtom a laptopom kijelzőzét, és kinyitom, akkor nem jön vissza a kép. Ez lehet a legújabb béte driver hibája?
Én is a 13.5-ös bétát használom, de nekem azt is írja ki a Catalyst-ban.Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
-
Sheld
senior tag
válasz CsuBaKamBra #6365 üzenetére
Próbáltam az fn+f7-et is, meg a csukás nyitást, de sajnos nem segít.
Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Tamarel
senior tag
Nekem is csinálja néha (win7, 13.1). Úgy van beállítva hogy ne kérjen jelszót.
Win+L (és újrabelépés) megoldja.[ Szerkesztve ]
-
Torry
addikt
Talán ajánlott bár fene se tudja.
Ha leszeded és ugy fel elvileg az adott verzioszamot fogja mutatni. Viszont minden amd drivert leszed, szóval chipset drivert is telepítened kell.DG nálam mindig ki van kapcsolva, van hűtőpad is ha szükséges, én csak arra figyelek, hogy 80 alatt legyen de szerintem max ilyen 75-ön mehet terhelve.
-
Sheld
senior tag
nekem 72ig hevül, ha DG-t bekapcsolom, akkor megy fel 76-ig.
De még mindig nem értem, h miért van az, Hogy egy elég idős MMO szaggat a gépemen. Nem is fullra téve. AION... 6fős Partyban már szenved és 18FPS-re leesik ha bosst ölünk. 12fős raid-en voltam tegnap és terljesen levettem a grafikát, egy-egy skilljénél a bossnak leesett 3-ra az FPS-em. A Crysis 3 bezzeg simán fut minnimum 23 FPS-el...
[ Szerkesztve ]
-
Sheld
senior tag
Hát, ha DG-t kikapcsolom és bekapcsolom is ugyan az az FPS fogad. Am a Nagy teljesítményre van állítva. Átteszem most energiatakarékosra, meglátjuk mi lesz.
Szerk: a 6520G-t használja, bármit csinálok vele. Hát ez dejó. Ezzel tudok csinálni valamit?
[ Szerkesztve ]
-
Sheld
senior tag
Feltettem ma délelőtt, az utolsó ASUS-os drivert. A maximum FPS-em már elérte a 60-at, ami jó jel, de most is vannak ugyan olyan FPS droppok, amikor leesik 10 körülire
. Ez eléggé idegesítő. Ha egy Intel HD2000-es kártyám lenne, nem is zavarna, egy HD6650M duruzsol a gépben...Az a vezeték, amiben van áram, pont úgy néz ki, mint amelyikben nincs, csak más a fogása!
-
Tamarel
senior tag
A 13.4hez ez a megjegyzés van kint:
"Please note, that the AMD Catalyst Mobility driver package can only be installed on specific AMD Enduro platforms, that are second generation AMD A-series APU, or third generation Intel Core family based."
Nekem kicsit érdekesen viselkedett, vissza is álltam 13.1re.
-
Johnny198612
tag
Sziasztok,
Nekem sx051d laptopom van. Korábban folyamatosn frissitgettem a catalystot hozza. De akkor eszrevettem, hogy a valthato grafikus rendszer (ahol alkalmazasokhoz lehet valasztani a teljesitmenyt), egy ido utan megszunt mukodni, (crashelt, mikor megnyitottam ezt az opciot), pedig lathatoan jobb eredmenyeket szokott hozni. Igy visszaalltam a gyari cd-n levore. De az mar annyira elavult, hogy szeretnem frissiteni, mt ugy erzem 1-2 ujabb jatekhoz jol jonne egy friss driver.
Szeretnem kerdezni, melyik catalystet javasoljatok, ami rendesen kihasznalja mind2 videokarit, es egyeb komoly hibaktol is mentes? Win7-em van.
A masik, hogy eszrevehetoen jobban melegszik mostanaban a gep, valami leiras van valahol a garanciavesztes nelkuli tisztasrol?
Sztem ez lehet a problema, Kb.10 fokkal magasabb ertekeket produkal ujabban, igy eleri tobbszor a 80 fokot is, ha 2,2 Ghz mind a 4 mag. Korabban ritkan ment 70 fok fole.Köszi elore is.
-
Torry
addikt
válasz Johnny198612 #6376 üzenetére
Hali
Takarítás otthon vagy elviheted szervizbe is, bár e miatt szerintem teljesen felesleges, nagyon egyszerű.
Catalystből menjen a 13.3 mobility whql+CAP profile+13.3 chipset driver.
13.4-esre páran panaszkodtak a topicban. -
CsuBaKamBra
tag
válasz Johnny198612 #6379 üzenetére
Nekem is a 13.3 beta 3 van , teljesen jó.
A hőmérsékletek nálam is 80 fok fölé mentek húzva, de érthető is mivel 25+ van a szobámban sokszor pedig most volt pasztázva 1 hónapja kb. ,lejebb is vettem a tuningból ésmost stabil.
Megjegyzem a mi kis masinánkon meglepően szépen fut a Metro LL közepes beállítások mellet akadás mentesen 35fps+ húzva 2Ghzre. -
sankesz88
csendes tag
Helló, Sziasztok!
Egy Asus K53TA-SX029D Notebookba cseréltem A4-ről A6-os APU-t és bekapcsoláskor egyszerűen nincs kép. Se háttér világítás, se semmi.
Nem tudom miért lehet, mert olvastam olyat hogy lehet cserélni és kompatibilis is.
Annyit még leírok, hogy attól hogy nincs kép, a linux bebootol rendesen. Bejelntkezéskor a hang lejátszódik.
A HDD-n látszódik hogy olvas.Ha visszarakom az A4-et akkor minden működik normálisan.
A BIOS a legfrissebb rajta.Akinek van valami ötlete azt örömmel fogadom.
Üdv.
-
Tamarel
senior tag
Akinek van kedve és ideje az tesztelhet frissebb asus drivereket:
http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=Chipset&p=3&os=30
A "compal" féle jó nekünk, vagyis a 2012.09.17-ei.
-
Tamarel
senior tag
Érzésre elég jó, pörög a gép rendesen és játék se reccent meg egyszer se. SD kártya írási sebessége ezzel 17.5 mb/s.
-
abteam2008
tag
A memória takarót tartja még valami az egyetlen csavaron kívül. Ma szét akartam szedni, de nem akart feljönni, túl erősen meg nem akartam feszegetni, mert féltem, hogy eltörik.
".. egy csavart a gép közepéből ki (van mellette billentyűzet jel.." Hol van ez pontosan, én egy olyan csavart találtam, aminél "K" jelzés van. Ez lenne az, mint (K)eyboard?
Xbox Series X
-
kisza25
félisten
válasz abteam2008 #6392 üzenetére
a memóriatakrót egy csavart tartja, csak bepattintós, én úgy szoktam kivenni, hogy a végén húzom felfelé és az egyik irányba húzom, miközben felfelé is, remélem érthető
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Lacuss20
senior tag
Sziasztok!
A4-es procit volt aki kihúzta 3Ghz-re, kíváncsi lennék kb mennyi fesz kell neki, tudom természetesen mindenkié kicsit más, de valami irányadó. Azon agyalok, hogy egy Athlon X2 255- teljesítményét be akarom hozni. Elvileg ugyananyi cash-el rendelkeznek tehát abba se lenne kül.
Öcsém gépébe ugyanis ez a proci van és egy GT9600 Nvidia kártya. Ezzel nem tudom mennyire képes a 6650M mivel abba csak 512MB memória van, de cserébe az 256 bites, a memória órajeleik 900-900Mhz, míg a sahder 600/650, de a 9600Gt-nél 1625 is fel van tüntetve ezt annyira nem értem..
A WoT neki nem szaggat 40 fps fölött fut. Némely helyzetbe gyors bezoomolás stb 14-5-6-ra le esik és eléggé élvezhetetlen így. :/Köszi előre is!
Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
CsuBaKamBra
tag
válasz Lacuss20 #6395 üzenetére
Én húztam de már ötletem sincs mennyik lehettek a feszültségek, volt már vagy ~1 éve ,mondjuk azt tudom hogy 3Ghz en terhelve vagy kis idő után leszabályzott a rendszer 80+ C° miatt, vagy épp "eldobta a gépszíjat" a feszültség miatt mikor már épp kezdtem azt hinni hogy jó lesz.
Még lehet meg lenne a spec. de volt már azóta win frissítés formázással, csere A6 stb.
Nem játszottam 2 óránál többet WoT al de ha jól tudom eléggé Nvidia barát és annál kevésbé AMD szóval az sokat jelenthet. (persze lehet nem az... de valahogy így rémlik)
[ Szerkesztve ]
-
Lacuss20
senior tag
válasz CsuBaKamBra #6396 üzenetére
Hmm nem hangzik túl jól, bár őszintén megmondom nem hiszem, hogy olyan oltári különbség lenne az a 600Mh. Ugye a fő probléma az az, hogy egy csomó játék még egy magot használ és szerintem azt amelyiket a rendszer legalábbis elsődlegesen ugyanazt terhelik. Így viszont jelenthet sokat az a 2.5-hez képest mert annyin futtatom alapból és így nem megy 70 fokig se a hőm hosszas játszás után se, pedig nincs levéve a ram takaró.
-
Lacuss20
senior tag
A ramot viszont szeretném bővíteni mihamarabb 8Gb-ra jövőhó elején elvileg lesz rá reális esélyem. Szerintetek mit érdemes legolcsóbban, de legjobbat venni a gyári samsung mellé? 1333Mhz 8-8-8-27 időzítés.
Valaki kísérelte már meg am lentebb vinni? Mert az AIDA64-be látok olyat is, hogy időzítések és egy 390 Mhz ( ami persze felszorzódik kettővel) 5-5-5-14 és mondjuk 2x4 Gb ilyen időzítésen nem lehet, hogy jobban muzsikálna?[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz Lacuss20 #6395 üzenetére
nekem a plafon 2,7Ghz-volt 1,175V ha jól emlékszem, de ott már nagyon melegedett
a 8GB nagyon felesleges a4 mellé, még az a 8 mellé is az, érdemi gyorsulást egy a6-al kapnál, vagy egy ssd-vel[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Sheld
senior tag
Újabb problémám merült fel windows 8 alatt. Próbáltuk a gépeinket összekötni UTP kábellel, de problémába ütköztem az IP cím beállításakor. Amint próbálom megnyitni az Ethernet kapcsolat tulajdonságait, nem nyitja meg a panelt, hanem az alábbi üzenetet kapom:
http://kepfeltoltes.hu/view/130527/Hiba_www.kepfeltoltes.hu_.jpgEz driver hiba lehet? Vagy valami más?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Vezetékes FEJhallgatók
- Apple notebookok
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest