Új hozzászólás Aktív témák
-
ktommy91
addikt
válasz ->Raizen<- #3695 üzenetére
Látom, épp hogy véget ért az off áradat de ekkora baromságot nem hagyok szó nélkül...
Ne vicceljünk már. A lenovo ideapad y570 kb annyira üzleti mint az asus K53 széria. Az y560 volt a lenovo első multimédiás notija, annak az utódja az y570. Semmi köze nincs a business vonalhoz.
Nincs kerítés.
-
Lacuss20
senior tag
Tényleg be lehetne fejezni az offolást....K53TA!!!!!
Élj úgy ahogy szeretnél, ne úgy ahogy mások elvárják.
-
kisza25
félisten
nem lehet, hogy az a baj, hogy felraktad a 212 biost, mert lehet k43TA-ból nem adtak ki A8-as verziót K53TA-ból meg igen, ma megyek saturnba ott láttam egy a8-as asus-t megnézem mi volt az hátha annak a biosa jó lesz neked
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Tamarel
senior tag
Hiren's boot cd-n vannak bios menedzselő dos-os cuccok, valamelyikkel talán lehet flashelni is. Mondjuk én egyiket se használtam soha.
A régi dos-os progiknak még volt built-in rutin kapcsolója és talán force is.
Egyszer úgy jártam, hogy bios flashelés hiba miatt működésképtelen chippet egy másik alaplapba áttettük menet közben és az említett built-in kapcsolóval megflash-eltük. Működött utánna.[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
Hiren's boot cd 10.5 must have.
A legújabb minilinuxa még nem bootol Llano-n.Nézd meg a recovery lehetőségeket előtte.
Laptopnál nem tudom, de asztalinál szokott lenni második minimalista bios illetve beépített recovery: ha bizonyos névvel fat16 pendrive-ot dugsz be és nem sikerül bootolni, akkor megflasheli magát.
Végső esetben szervíz ugye...[ Szerkesztve ]
-
-
Kornel
veterán
válasz stratova #3716 üzenetére
Kérdés, ha elrontom, mennyire bonyolult visszahozni, illetve vissza lehet-e hozni az alaplapot?
Valakinek volt itt asus szervízes ismerőse, megköszönném, ha utána járna nekem a k53ta és az n53ta alaplap típusának a kiderítése ügyébenÍrtam mailt az asus-nak is, de nem hiszem, hogy pont velem fognak foglalkozni
[ Szerkesztve ]
-
headB
tag
Remélem tévedek, de nem kisiskolás tanoncok ülnek a 'help-support-mittomén-hol' és válaszolnak az ilyen megkeresésekre maximum 2 mondatban, hogy hívd a szervízfutárt?
Telefonon gyorsabb: +36307917622
-
stratova
veterán
Rontott biosnál pár notit még vaktában is lehet bios resetelni, de 50% az esélyed. Nekem régi MSI-nél (M673) kétszer bejött, egyszer nem (nem szerette a Turion 64 X2 TL58/TL60 DM-et és a legfrissebb bios ellenére fekete képernyővel jutalmazta, két alkalommal sikerült visszahozni egy CT-s Sempronnal, harmadszorra nem). Nem javaslom a kísérleti nyúl szerepét. Azóta fenntartásokkal kezelem még azt is, amit maga az MSI ír le kompatibilitás címen a biosoknál.
[ Szerkesztve ]
-
Torry
addikt
Néha az fsb-m leugrál 94-re. Erre van valakinek valami ötlete?
Blend alatt, 25 FID 2 DID-nél, de leginkább akármelyik beállítást nézem, ugrálni szokott. Más is tapasztalta ezt? -
Krozoo
csendes tag
Sziasztok.
Ebbe a topicba hátha belefér...
Szeretnék venni egy a6-3400 procis Toshiba l750 laptopot. Ahogy néztem és olvastam a neten, nyers adatok alapján a benne lévő 6520g gpu-nak gyorsabbnak kellene lennie jóval a hd3000-6470m párosnál, viszont a notebookcheck gpu listája ées játéktesztei ezt nem igen igazolják. Ha volna rá lehetőség akkor egy kicsit megpiszkálnám a cpu-t 2ghz környékére. Ennek lenne látszata a gpu sebességében? Gondolom a gyári 1.4ghz valamennyire visszafogja a gpu-t nem?
Ha esetleg valaki tudna linkelni egy ilyeb jellegű akár házitesztet azt nagyon megköszönnén.
U.i.: a toshibánál a k10stat tuning ugyanúgy működne?
-
->Raizen<-
veterán
Gondolom ez lenne az. [link] Vagy ez: [link]
Két darab vga van benne egy az apu-ban egy meg a dedikált "3d gyorsító". [link]
Ez ráadásul gyengébb mert csak 240 darab stream proci van benne.
Az én 6720g2 kombómnál jóval gyengébb a 6540g2 ezt tudnod kell meg azt hogy a hd6650 m egyedül elbírja az összes mai játékot.
A cpu tuning gyakorlatilag nincs hatással az apu-ban lévő igp sebességére.
Valószínű hogy menne a cpu tuning k10stattal. Nézz utána fórumokban.[ Szerkesztve ]
-
Krozoo
csendes tag
válasz ->Raizen<- #3727 üzenetére
Nem, dg nélküli sima 6520g-s lapos lenne.
-
->Raizen<-
veterán
Az a laptop csak alacsony részletességgel tudja a mai játékokat futtatni néhány esetben még mindent minimumra véve is masszív szaggatást kapsz majd. A szűk keresztmetszet a rendszerben a memóriabusz ahova dolgozik az apu tehát a RAM-ba. Leválaszt magának egy kisebb területet a rendszermemóriából.
De az amd gaming evolved-es játékok viszonylag jól futnak az apuval meg a darkness 2 demo is maxon simán futott.[ Szerkesztve ]
-
Krozoo
csendes tag
válasz ->Raizen<- #3730 üzenetére
Gondolom akkor 120-30 között játékra is használható nem igen akad....
Tudom csodák nincsenek, ilyen célra a joval drágább tipusok a tutik. Csak már kezdem unni a mobilnetezést...:-) 2 legyet egycsapásra lenne az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
Krozoo
csendes tag
válasz ->Raizen<- #3733 üzenetére
Borderlands 1-2, diablo 3 a fő prioritás. A többi maximum egy 4-5 órás kijátszásig izgatna csak.:-)
Na most melo, majd még kérdezek 1-2t talán privibe ha nem gond...
-
headB
tag
-
ktommy91
addikt
válasz ->Raizen<- #3733 üzenetére
"mi kell még?"
Jobb support, jobb kijelző, magyar billentyűzet
Nincs kerítés.
-
-
stratova
veterán
válasz ktommy91 #3736 üzenetére
Mi baj az Asus supportal? Az én A6Vm laposomban 4 év alatt 3x cserélték az alaplapot és egyszer a kijelzőt, "kissé" kitolva ezzel a garanciaidőt (csak az alaplapra, ami valami különös véletlen folytán nem vette jó néven a hazai távolsági buszainkban, páratlan minőségű közutainkon eltöltött órácskákat). 1,5 éve már csak asztalon van, máskülönben az utolsókat integetné az LCD, de megy Aki a noteszt 2 hétnél sűrűbben hurcolja és menet közben is használni szeretné (pl. buszon, mert a vonat egy fokkal jobb), annak mélyebben a zsebébe kell nyúlnia vagy válogathat használt TP-k között.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Akkor lehet, hogy még elég régen vettem a gépemet ('06). Akkoriban váltottak NSE Hungáriáról, szervizelték itthon is meg kint is, de általában 1 héten belül visszaért. Csak a hátsó USB-k nem szerették a huzamosabb rázkódást, de azt mi bírja ilyen műanyagházban. Roll cage-dzsel más lenne a leányzó fekvése és az ára is. No befejeztem az OFF-ot.
[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
Csak imátkozni kell hogy "sose romoljon el a gépünk" akkor nincs probléma.
Naponta elmormolok 3 miatyánkot eddig hibátlanul múkodik.
Viccet félre téve olvastam fórumokban hogy nem minden terméknél csapnivaló a szervizelés minősége a netbookokat jobban összecsapják.[ Szerkesztve ]
-
Alexios
veterán
Mostanában egyre sűrűbben villognak ilyen csíkok a kijelzőmön, pedig 12.1-es driver, és 211es bios van rajta
-
Alexios
veterán
válasz ->Raizen<- #3743 üzenetére
korábbi driverrel is csinálta..
-
headB
tag
Nemrég észre vettem, hogy nem működik a jobboldali usb. Regisztrálok a szerviznél, majd a tőlük kapott linken a futárszolgálatnál, kapom is az időpontot, hogy másnap 8-17h között jönnek a laptopért. Összepakolom, kiveszem a szabadnapot(!) várok, nem jön senki, anyázok. Egy nappal később jön a telefon, hogy a ház előtt vár a futár, mire én közlöm, hogy késett egy napot és ma már nincs otthon senki csak este 6-tól, persze akkor már nem jó. Majd másnap reggel látom, hogy jött egy email a futárcégtől (éjjel f3-kor!!!), hogy ma jönnek. Persze ezen a napon sem, jött senki csak a következő nap...
Vettem egy usb elosztót és szarok a szervizre![ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabb: +36307917622
-
Kornel
veterán
válasz ->Raizen<- #3725 üzenetére
Nálam csak az aida64 jelzi rendesen az fsb-t, minden más 100 mhz-et ír, amikor 50 mhz-en van. Lehet bugos, de eddig csak ezzel tudtam kimutatni, hogy nem normálisan működik az a83500m ebben a notiban!
Új hozzászólás Aktív témák
- Magisk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- A fénynél gyorsabban
- Spórolós topik
- Politika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest