Hirdetés
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Miniatűr X8-cal készül az Oppo
- Google Pixel topik
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pocok256
veterán
válasz stratova #549 üzenetére
Pedig igen... Ha olvastad az llano nagy tesztet ott írtak hogy ez a proci szinte semmi fejlődést nem mutatott teljesítménybe egyedül energai takarékosságban volt fejlődés. Sajnos az amd ezzel az llanoval még mindig a 3 éve kiadott architcechtúráját nyüstöli változatlanul kb.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Kornel
veterán
válasz stratova #708 üzenetére
Az a baj, én csak ritkán látom működni a turbo módot,legtöbb program már használja a 2 magot.
És bizonyos hőmérséklet felett tuti nem kapcsol be a turbo. Legalábbis ahogy megfigyeltem.
Szóval értelme a tubonak nem sok, inkább gyári alap beállítás, játéknál meg amit linkeltem.[ Szerkesztve ]
-
eladogeppc
veterán
-
kisza25
félisten
válasz stratova #850 üzenetére
igazából szerintem az APU GPU része többet fogyaszt, mint a proci, 800Mhz-en a fesz csökkentésével már annyira minimális a spórolás, hogy talán percekben sem mérhető,
a többi résszel egyet értekEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Pocok256
veterán
válasz stratova #1258 üzenetére
Hát arra én is csak mostanság egyre többet villódzik a képernyő, ha az aput használja grafikus egységként, van mikor el is megy 1-2 secre gyári driver van most fent de a legfrissebbel is ezt csinálta :S Majd újra teszem a rendszert nemsokára aztán majd kiderül mi a helyzet, de húzástól független ez a probléma.
-
Kornel
veterán
válasz stratova #1340 üzenetére
Akkor most az 1600 MHz-es RAM-okat melyik mobil Llano APU kezeli?
A4 tuti nem.
A6?
A8?Mert ha A8 3500M támogatja, akkor a HD 6740G2 teljesítményét igen csak megnyomhatja, ha kap mellé 2x2GB DDR3 1600 MHz-et. Mert nem mindegy az IGP-nek, hogy single 1333 vagy dual 1600. Főleg, hogy a memória sávszélesség a szűk keresztmetszet az IGP-nél.
(#1341) adam014:
kösz a választ, gondolatolvasó vagy?
amúgy A83510MX-et láttál valahol, bele lehetne rakni? fogyasztása miatt hűtés gond lenne gondolom...
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
válasz stratova #1672 üzenetére
amúgy az A6 IGP-je is hiányzik(GPU-Z kép) de nem találtam sehol, nekem meg ugye nem az van, a HD 6520G-ről van szó , azt is valaki belinkelhetné aztán, majd azt is berakjuk, majd a többi dologgal együtt
adam014: jó de a leggagyibb táska is 3-4eFt és egy egér is 1,2eFt minimum egy logi meg 1,6-2eFt,
én nem hurcolom gyakran, de kellett vennem egy táskát, mert az előzőhöz odaadtam a régit nekem jó lett volna egy elmegy kategóriás is íngyibűl mondjuk az egér az tök mindegy van itthon 3db vezeték nélküli[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
->Raizen<-
veterán
válasz stratova #2465 üzenetére
Jelentős órajel hátrányom van 6650 nem 725 mhz-n jár például és az i5 2410-es proci turbóval 2,9 ghz-t tud.
Nem tudsz vitát gerjeszteni mert az egy teljesen más notebook mint az enyém.
Engem nem érdekel a sandy bridge lehet 3dmarkokban ilyen meg olyan erős.
Játékokban a dg miatt meg a 2 ghz oc miatt beelőztem az i3 2310m gt 540m-es előző laptopom nekem ez számít csak. A vantage eredményt azért löktem be ide hogy lássák mennyit számít a cpu tuning meg a dual graphics mert dx10 alatt is működik a dg. -
->Raizen<-
veterán
válasz stratova #3166 üzenetére
Hát nem egy kategória a két proci. Ha már az i3 2310m proci ki tudta hajtani a gt540 vga-t az acer 5750g laptopomban akkor az a6-os amd ami 2.0 ghz-re húzva már erősebb amúgy is ki tudja hajtani rendesen a hd6650m DDR3 vga karit a mostani laptopomban. Tapasztalat.
Szerintem itt minket pont nem érdekel az i7-es mobil proci.[ Szerkesztve ]
-
->Raizen<-
veterán
válasz stratova #3166 üzenetére
Amúgy meg pl egy dell inspiron n5110 lapi amibe van egy i7 2630qm proci meg egy gt540 vga kari összevetettem anno az acer 5750g i3 2310m gt540 lapossal és bizony játékokba nem nagyon volt különbség fps-t nézve. Linkelhetem is. Csúnyán vga limitbe van minden olyan i7 2630-as lapos ami gt540 és vele hasonló kategóriájú vga chippel van szerelve.
[ Szerkesztve ]
-
thomasvold
őstag
válasz stratova #3202 üzenetére
Igazad van, ténylegesen elég a 2.2 Ghz. A 2 Ghz még nem jó,mert abban a 200 mhz-ben lényegi különbség van FPS tekintetében. De a 2.4 Ghz már felesleges a VGA-hoz. A prime95-el 2.4-en felment 81 fokig, de játékok alatt max 71 fokig ment fel, úgyhogy ez még belefér. Végülis egy hűtőpadot mindenképpen veszek hozzá,mert jön a nyár.
-
veterán
válasz stratova #3378 üzenetére
Vagy az ebben a leírásban szereplő "a monitor driver telepítése után rátérhetünk..." rész zavarta meg.
tonyi: Megnyugtatásul írom, tényleg nem raktam fel semmilyen monitor drivert, de ennek szerintem max csak asztali gép esetén van jelentősége. Csináld úgy, ahogyan a linken írják, s rendben lesz.
solfilo
-
->Raizen<-
veterán
válasz stratova #3652 üzenetére
A microlag probléma szerintem főleg annak tudható be hogy lassú a Llano memória busz sebessége amibe ugye dolgozik az IGP. Ezen kellene javítaniuk sokat hogy jobban szinkronban legyen sebességben az apu a dedikált vga karival. Úgy működne a legjobban a DG.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz stratova #3658 üzenetére
Amit pedig a AMD A60M FCH lapkészlettel butítottak le (nincs USB 3.0), míg az egy szinttel lejjebb versenyző HP HP ProBook 4535s megkapta a AMD A70M FCH-t. Szóval valami csodás a helyzet
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz stratova #3674 üzenetére
Az a baj, hogy az AMD se használja ki rendesen a llano-ban rejlő lehetőségeket. Gondolok itt egy fejlett energiagazdálkodásra, amit az ember manuálisan be is tud állítani magának, k10stat és p4g állítgatásával, de sokat kell vele babrálni. Ha nem kellene vele szórakozni, hanem magától levinné a vcore-t 0,95-re 1,4 GHz-en, és ha kell a power, akkor meg felnyomná az összes magot 2,2 GHz-re 1,2 V-al, közben persze lennének lépcsők, akkor tuti nyerő lenne, akár az üzleti szériában is.
-
Kornel
veterán
válasz stratova #3716 üzenetére
Kérdés, ha elrontom, mennyire bonyolult visszahozni, illetve vissza lehet-e hozni az alaplapot?
Valakinek volt itt asus szervízes ismerőse, megköszönném, ha utána járna nekem a k53ta és az n53ta alaplap típusának a kiderítése ügyébenÍrtam mailt az asus-nak is, de nem hiszem, hogy pont velem fognak foglalkozni
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz stratova #3934 üzenetére
Igen ezt még bele akartam írni sok tesztből alapból az jön le, hogy 1600 os ramoknál adja ki az erejét az apu igazán és 1333 -as és 1600 között elég komoly különbség volt FPS téren. Ami laptopnál ugye hátrány mert nem nagyon szerelik 1600 ramokkal ezeket a gépeket.
Új hozzászólás Aktív témák
- LEGO klub
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Politika
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- PlayStation 5
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
- Lenovo LOQ 15APH8 Gamer Laptop - Ryzen 5 7640HS, 15.6", FULL HD, 144 Hz, 2 TB, 16 GB, RTX 4060 8GB
- Eladó Lenovo Legion Slim 5 16IRH8 gamer laptop
- Lenovo Thinkpad Pro Dock 40H dokkoló 135W-os tápegységgel
- Dell Latitude 5400 Quad Core i5-8365u 8 GB RAM új 256 GB SSD és akkumulátor
- Macbook Pro 14" M1 16gb RAM 512gb SSD 2021
- Asus F415E 14" Laptop
- Újszerű HP Elitebook 840 G7 (256SSD, i5, 16GB RAM)+ ajándék új ASUS gamer füles
- Lenovo Thinkpad P52 üzleti profi laptop, szép állapotban, I7 8850h erős processzor, 512g
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest