Új hozzászólás Aktív témák
-
Torry
addikt
A laptop belső takarítására van valami garancia-biztos mód?
-
-
gcsomesz
csendes tag
Sziasztok
Lenne olyan kérdésem hogy kinek van tapasztalata bárminemű garanciális huzavonával?
Olvastam itt fentebb, hogy az Fixdirect-et ajánlotta valaki és az Asus szervizet meg nem.
Ennek gondolom megvan az oka,de szerintetek a következő helyzetben hova vigyem.A gépembe raktam RAM-ot, tettem SSD-t, és flasheltem BIOS-t (csak gyárit és mindent szabályosan).
Viszont előjött pár dolog és ezek most már nagyon idegesítenek.
1. Bal zsanér katttog amikor ki, vagy behajtom.
2.A jobb oldali solo usb nem működik, se kép se hang
3.A fülhallgató hol működik, hol nem, ha jobb oldalon, alul nyomogatom, megmozgatom a borítást akkor vissza ugrik (persze, ha tovább nyomogatom akkor meg elmegy)Mást nem bütyköltem a gépen.
Szóval szerintetek van bárminemű jelentősége, hogy cseréltem a fent leírtakat?
Illetve mennyi idő mire megcsinálják a gépet? Adnak cserekészüléket?
Mert nekem ez munkagép és nincs jelenleg alternatívám amivel tudnék dolgozni, szóval még 1 napot is megérzek...köszi a válaszokat
-
kisza25
félisten
válasz gcsomesz #4861 üzenetére
a garancia legjobb esetben is 2hét,
a memória és HDD/SSD csere nem jár garanciavesztéssel, szerintem nem adnak csere készüléket, de erre rá kell kérdezni.
nem akarlak bántani, de munkára, ha tényleg ennyire fontos a gép, én biztos, hogy egy strapabíróbb gépet vettem volna, nem a legegyszerűbb belépőszintet,mert pl. most 2-4hét kiesésnél az ára 1/1-be visszajönne, de persze ez a te dolgodEladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
gcsomesz
csendes tag
válasz kisza25 #4862 üzenetére
Igazából teljesen igazad van, kicsit elkapkodtam a vásárlást, meg benne volt az 'Olcsó János' feeling, nem akartam munkagépre sokat költeni, de ha úgy adódik egy videó render se okozzon gondot, vagy egy kis játék.
Mivel jelen pillanatba maximum 2 napra tudnám nélkülözni a gépet, ezért szerintem kénytelen-kelletlen,de veszek egy másikat.
Na de....most milyet vegyek?
Tudom nem ez a topic az,de mégis.
Amire használom: notepad++, sony vegas, PS, netbeans,AfterEffect(nagyon minimálisan). Sokat megy, van hogy 3-4 napot kikapcsolás nélkül. Ja és sokat utazom a 4 órás aksi idő a minimum (ezzel a géppel hozzá teszem megvan 0,8-on). -
sdombi
tag
válasz Tamarel #4860 üzenetére
100% hogy típushibáról van szó sajnos, az ASUS ügyfélszolgálatának hozzáállása ráadásul undorító, de ezt már korábban itt leírtam.....
gcsomesz:
Ha azt szeretnéd, hogy gyorsan meglegyen a gép javítása, akkor azt javaslom, hogy Fixdirect-hez vidd be és kérd a következőt:
1.) ott helyben vizsgálják be! (lehetőleg fél órán belül)
2.) a szükséges cserealkatrészeket rendeljék meg
3.) amikor ezek az alkatrészek megjöttek, akkor szóljanak neked és beviszed még egy órára, amíg megszerelik
Az a baj, hogy ebbe belemenjenek szerintem esélytelen :Su.i.: A fent leírt szervizelési eljárás Lenovo Thinkpad családnál általános. (asszem nem véletlenül)
-
gcsomesz
csendes tag
Köszi
A Fixdirect-nél fogok bepróbálkozni, hátha alapon. Szerintem valami kontakt hiba van, mert az usb és a hang foglalat is egymás mellett van. Abban reménykedem, hogy csak elmozdult valami. Majd meglátjuk. Csak az a rémképem, hogy ott porosodik a polcon, miközben csak egy csatlakozót kellene kicserélni. Szerintem nem elrugaszkodott rémkép.... -
Tamarel
senior tag
Nem értem miről beszéltek. A fixdirect kft a szerződött asus javítópartner, mindenképp ott kötsz ki...
Sokféle laptopot javítanak és nekem a sima beadásra is kész lett egy nap alatt.GN
-
gcsomesz
csendes tag
válasz Tamarel #4869 üzenetére
Akkor a story....
Megkerestem az Fxdirect céget. Írtam nekik, hogy mik a problémái a gépnek és hogy nekem nagyon sürgős lenne, ezért őket ajánlották, mivel a hivatalos Asus szervizről nem sok jót hallottam stb.. stb... stb...
Válasz:
"Köszönjük, hogy megtisztel bizalmával még akkor is ha a mi szervizünk a hivatalos Asus márkaszerviz.
A készülék hibaleírása alapján valószínűleg 1-2 munkanapon belül meg tudjuk javítani. A bevizsgálás után tudunk csak pontos javítási időt mondani."Azt hiszem erre a helyzetre találták ki azt a szót hogy FAIL!
-
sdombi
tag
válasz gcsomesz #4870 üzenetére
A félreértések elkerülése végett az ASUS ÜGYFÉLSZOLGÁLAT megkerüléséről írtam, az a szemét banda, a hivatalos Asus szervizzel nincs gond csak bp kívűl nincs más lehetőség mint vagy saját pénzért beviszed vagy jöhet a garancia futár, amit sajna az Asus ügyfélszolgálaton lehet csak megrendelni...
[ Szerkesztve ]
-
1100110
csendes tag
Miért drágább a SX115V mint a SX149V? Az utóbbihoz jár egér és billentyűzet is, mégis olcsóbb.
[ Szerkesztve ]
-
Orlin
addikt
Hello!Ha új rendszert rakok fel van valami sorrend,h asus driver frissítéseket v. a a win fissítéseket dobjam fel?thx
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Krozoo
csendes tag
Sziasztok,
Nemrég vettem én is egy ilyen lapost a kisebbik A4 procival. Egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki találkozott már azzal a problémával, hogy a k10STAT az istenért se akar elindulni a gépen.
Gondoltam én is megpiszkálom egy kicsit a CPU-t, mint itt a nagy többség, de sajnos nem sikerült eddig megoldást találnom rá. Az első hozzászólásban lévő beállításokkal se indul el.A progi erre a hibára hivatkozik: can't detect family 10h processor...
Valakinek esetleg van valami ötlete, hogyan lehetne életre kelteni?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv: Krozoo
-
nagyúr
Tegnap 2-szer kellett visszapattintanom a jobb oldali zsanér mellett azt a kis műanyagot, remélem nem akar szétmenni...
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Krozoo
csendes tag
No megoldódott a problémám.
A K10STAT 1.54-el működik a dolog, pöccre indul... -
CsuBaKamBra
tag
Sorry, későn olvastam kérdésedet , igen nekem is legelőször ez volt a problémám még anno ,az újabb verzió az műkszik szépen, csak arra figyelj mikor beállítod , feltéve ha plusz teljesítményt akarsz hogy a feszültség emelése nélkül nem mindig lesz stabil és jönnek majd a BlueScreen- ek!
-
nagyúr
válasz CsuBaKamBra #4885 üzenetére
Február végén vettem asszem.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
A videó kártyával szenvedek...Rendszer indításkor nem indul az AMD konfigurációm.
Kezdem azt hinni én állítottam el valami.Az automatikusan induló programokat is néztem de nem is látok semmi catalyst progit az indulók között.Ott melyiket kell jelőlni,h indúljon a vid.kártya a saját izlésem szerint?Köszi![ Szerkesztve ]
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Torry
addikt
Én meg azt nem értem, hogy eddig simán ment a gép 1.2-vel 2100mhz-n, most meg 1.0V-al 2000mhz- 84 fokot produkál bf3 alatt...
-
umek7
őstag
Mivel lassan tényleg elfogadhatatlan állapotban lesz a bal zsanér érdekelne hogy szerintetek meddig várjak vele. Iszonyatosan instaibl, már lecsukni nem is nagyon merem, várjak vele amíg eltörik?
[ Szerkesztve ]
-
Tamarel
senior tag
Egyből kellett volna intézned. A zsanér rendben van, csak kiszakadt a helyéről és már csak a burkolat fogja.
A rögzítést megcsinálják (fedlap csere), de a burkolat olyan marad.Mivel a zsanér már bejáródott és kisebb ellenállást fejt ki, jó eséllyel csak egyszer kell szervizeltetni.
[ Szerkesztve ]
-
szemmelver
aktív tag
212-es BIOS befolyásolhatja a proci k10stat+prime95-ös alúlfeszelést? Mert 209-es BIOS-al, 500 MHz-et feszeltem alul, és kb 2-3 percenként jöttek a Testek(1,2,3,4...). Most ugyan ezt kipróbáltam, és 10-12 percet kell várni mire vált Test 1-ről Test 2-re. Nem is fut végig 7 teszten, hanem megcsinálja nagy nehezen ezt a kettőt, és jön a következő... Ez még nem is lenne nagy gond, hanem mikor kevés a fesz, akkor az egyik mag errort szokott írni, ilyenkor kell emelni a feszt. Na most az a legnagyobb bajom, hogy itt már nem ír errort..,hanem összecsúszik a kép, és kékhalál... Esetleg valami ötlet? Lehet nem a BIOS-al van a baj, hanem csak nálam kavar be valamelyik progi, de azért gondoltam megkérdezem!
-
Tamarel
senior tag
-
szemmelver
aktív tag
Senki nem tud segíteni ezzel kapcsolatban? prime 95-nél, nem kapom ezt az üzenetet: (FATAL ERROR: Rounding was 0.5, expected less than 0.4), ha alacsony a feszültség, hanem fogja magát és kék halál...
Régen nem csinálta ezt, leszedtem a legújabb verziót, sajnos azzal is ilyen. Valaki tud valami ötletet? Ha más nem marad, akkor újratelepítem az egészet, ha az segít..
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Farming Simulator 25
- Építő/felújító topik
- BestBuy topik
- Politika
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen autót vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Delé Latitude 7480 6th generációs Intel Core-I5, 16 Gb ddr4, FULL HD
- DELL G3 Gamer laptop: i5-10300H / GTX 1650 / 16Gb RAM / 512Gb SSD
- Alienware m9700i R1
- Új ThinkPad T14 Gen 5 -2024-, FHD+ IPS, Intel Ultra 5 125U , 16GB DDR5, 512GB NVMe, ujjl., gyári gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest