Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DeFranco

    nagyúr

    válasz Winner_hun #17393 üzenetére

    Nálam a focusban az Mk1 (ami nekem volt) nem volt isofix-szel, legalább is itthon nemigen, az Mk2 isofixe viszont patent módon berakható volt, még a furatok is megvoltak hozzá az alvázon, érdemes utánamenni.

    Ha bírja a gyerek a pajzsot, akkor jó lehet, ismerős panaszkodott rá, hogy tiszta dzsuva lett hamar evés, bukás, stb. miatt, meg nyáron meleg volt, viszont kétségtelenül biztonságos.

    Isofix nélkül szerintem a pajzsos betehető, mert ott nem az ülés mögött rögzíted az övvel az ülést, majd az ülés saját övével kötöd a gyereket, hanem az autó öve rögzíti a pajzsot és ezzel a gyereket, így az isofix nem nélkülözhetetlen, viszont a gyártók előírják, mert számukra kisebb kockázat a helytelen bekötések miatt és azért nyugaton már nem nagyon van olyan öreg autó amiben nincs isofix, régóta kötelező.

    Általában a pajzsos ülések olyanok, hogy amikor kinövi a gyerek a pajzsot akkor már övvel köthető közvetlenül a gyerek, egyszerűen elhagyod a pajzsot.

    Ami számomra ellene szól, az az, hogy a gyerek előrefelé néz, ami ütközésnél hátrány, mert kevésbé tartom biztonságosnak mint ha hátrafelé nézne.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák