- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Lassítanak a hajlítható kijelzős telefonok fejlesztésén a kínai márkák
- Mobil flották
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
FіkuszKukіsz
őstag
-
Zozzy94
tag
Sziasztok!
Januárban vásároltam egy Touch Bar-Touch ID MacBook Pro-t, ahogy időm engedte használtam is, ismerkedtem vele, viszont most kb. 1 hete nem volt bekapcsolva sem és most szerettem volt, de egyáltalán nem reagál semmire. Eddig úgy volt hogy felnyitás után nem is kellett megnyomnom semmit beindult magától, most ez sem történik meg, illetve semmilyen billentyűkombinációra sem reagál, amit az Apple és más oldalakon olvastam.
Valakinek még lenne valami tippje, hogy ez mitől lehet? Kb. 50 perc töltőn van, de arra sem reagál a szokásos hanggal. Vagy szerviz lesz belőle?
MacBook Air-em volt eddig, de az semmi ilyet nem produkált.
Előre is köszönöm!
Üdv: Zoli
iPhone 12 Pro Max 256GB & AirPods Pro2
-
hszilard666
veterán
válasz Zozzy94 #75604 üzenetére
Szia!
SMC reset, PRAM reset megvolt? Hasonlóan viselkedett egyszer a 12" es gépem, 30mp ig nyomtam a bekapcsoló gombot és feléledt. A touch ID a bekapcs gomb, próbáld meg hogy 20mp ig nyomod míg töltőn a gép. Hátha elindul
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
Zozzy94
tag
válasz hszilard666 #75605 üzenetére
Sziaa!
Köszönöm a gyors választ, próbáltam azokat is leírás alapján, billentyűkombinációt, de még mindig semmi. Nem reagál semmire, nem érzékel a tapi pad, nem világít semmi, a ventik sem pörögnek. Mintha teljesen meghalt volna szegénykém
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz Zozzy94 #75606 üzenetére
Ha az smc és nvram reset nem segít akkor elég nagy a gond. A helyedben bejelentkeznék szerviz időpontra az egyik AASP szervizhez. (mivel még bőven van rá jótállás ha januárban vásároltad újonnan)
Azt még megnézném, hogy másik USB-C portból felveszi-e töltést.
[ Szerkesztve ]
-
Zozzy94
tag
válasz Head88 #75607 üzenetére
Igen, eléggé meg vagyok ijedve, egyszerűen teljesen néma, akármit próbálok semmi. Most próbáltam volna időpontot foglalni, de nincs szabad, csak akkor amikor dolgozom. Szóval időpont nélkül viszem be, úgy olvastam az is megoldható és a vásárlás helyére az Árkád lesz az. Ilyenkor ezt is cserélik, mint az iPhone-okat szokták?
Mind a 4 porton keresztül próbáltam tölteni, ugyanazt tapasztalom
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
válasz Zozzy94 #75610 üzenetére
A macbookoknak nincs IMEI száma. (csak a mobilkapcsolat képes eszközöknek van)
Az alaplap sorozatszáma az azonosító. A csere után a hivatalos szerviz átírja a cserélt alaplap számát az eredetire és folytatódik a jótállás. Nem indul újra.Szerk:
A cserélt alkatrészre 90nap gari van. Ami az esetedben nem számít mivel a gép maga is bőven garis még. (ha magánszemélyként hivatalos viszonteladótól vásároldat akkor egy EU-s jogszabály szerint 1év jótállás +1év szavatosság van)[ Szerkesztve ]
-
whited
addikt
Úgy fest a random restart megoldódott.
5 óra kínszenvedés után lejött egy clean instal keretein belül a lion, és most mióta használom nem produkálta a hibát.Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
GSpecter
tag
Mit jelent ez a parancs pontosan?
sudo killall -STOP -c usbd
Az volt a problémám, hogy az iPhone, iPad MacBookhoz való csatlakoztatásakor a telefon, tablet másodpercenként le/fel csatlakozott a laptopra. Voltam egyszer ezzel az iStyle-ban, akkor rövid időre megoldották, de újra jelentkezett. Most egy fórumon találtam ezt a parancsot, ami valóban egyből megszüntette a jelenséget, csak éppen nem tudom, hogy mi egyebet okoz még.
-
brickm
őstag
válasz GSpecter #75620 üzenetére
Akkor gyakorlatilag valami ujra inicializálás történik, kiüríti az ideiglenes tárolóit, vagy ilyesmi.
Az ilyen virtuális USB interface-ek egyébként a /dev mappában foglalnak helyet, onnan veszi fel őket az USB daemon szolgáltatás. Csak ha valami befoglalja magának kizárólagos jogkörrel, akkor gondolom nem tudnak rajta megegyezni (én egyébként még mac os alatt nem találkoztam ilyennel. Stúdió hangkártyám van, amit egyszerre két szoftver is tud függetlenül használni, windows alatt nem....) Furcsa, hogy pont iphone-al van gond.
Melyik mac os van fent am? Sierra, vagy HSierra? (mojave alatt nem nagyon hallok ilyen panaszt már)
-
GSpecter
tag
válasz brickm #75621 üzenetére
Mojave van fent pedig. És mind a két USB csatlakozó csinálja, de csak az iOS eszközökkel, szóval ha pendrive-ot, külső vinyót csatlakoztatok fel, akkor semmi gondjuk, nem dobálják el. Valamint kipróbáltam már kb. 5 kábellel, mindegyikkel ugyanezt játsszuk, ellenben ugyanannak a kábelnek a hálózati töltővel, az autó usb-jével semmi gondja.
-
jeromosi
aktív tag
Sziasztok.
Szeretnék szöveget konvertála.
A calibrét próbáltam, de nem jön be túlzottan.
Milyen jó alternatívát tudnátok ajánlani?
Előre is köszönöm a segítséget. -
consono
nagyúr
válasz jeromosi #75623 üzenetére
Mit szeretnél pontosan? Ebook konvertálásra a calibre jó szokott lenni, kivéve, ha pdf a forrás. Akkor semmi sem jó igazán :/
Born too late to explore Earth, born too early to explore the Universe. Born just in time to sit in front of the laptop and join a Teams meeting...
-
Mr.C
őstag
Üdv!
Itt is megkérdezem, mert az iPad topik annyira nem látogatott. Szeretnék egy új minit venni, viszont nem tudom, hogy apple termékeket hol érdemes megvenni? azt tudom, hogy az ár majdnem ugyanaz az ARP-kben is (iCentre, iStyle). Kérdés, hogy van valami előny (az ingyenes graviroztatáson kivúl) a hivatalos honlapról történő rendelés esetén vagy totál mindegy?
[ Szerkesztve ]
sudo rm -rf /*
-
Slyer
senior tag
hali!
van egy 2009 mid air-em. El capitan van rajta. előbb bekapcsoltam, és 100-on ment a proci, a ventilátor is pörgött ezerrel, és meleg volt a gép. az "rpcsvchost" nevű folyamat, 99%-on pörgette a procit. nem nyúltam a géphez, egyszercsak abbamaradt a folyamat, elhalkult a venti, és 40 fokos a proci.
mi lehetett a baj?
köszi!
-
törölt tag
Ez lehet hülye kérdés lesz, a pillangós billentyűzet mitől megy tönkre? Használattól, vagy attól függetlenül is beszáll alá a por ha megy a venti vagy akármi? Már hónapok óta nyüglődök, hogy túl sok nyűg van az új notikkal, elég lenne egy mac mini is, viszont nagy ritkán azért jó lenne egy mobil gép. Otthon clamshell módban használnám magic keyboarddal, de nem tudom ez megnöveli-e a billentyűzet élettartamát?
-
vans?
őstag
sziasztok,
tudtok egyszeru, ingyenes kepszerkesztot ajanlani? rendszerkitakaras szintjen kellene csak.
koszI!
hábm bábm
-
brickm
őstag
válasz #95561216 #75629 üzenetére
Ha kosz megy alá nem tud mozogni. Annyira rövid úton jár, hogy egyszerűen megakad. Nekem a 2015ös mbp-val is megesik, multkor pl a Q -alá ment valami kis szösz. De azt ki lehet kefézni. Az újakat meg nem és még érzékenyebb is.
Multkor Mmban megb szlattam egyet. Azon már vagy 3 betű nem működött. Pedig amugy kényelmes lenne. -
hszilard666
veterán
válasz #95561216 #75629 üzenetére
A legtöbb esetben az szokott lenni a baj hogy szennyeződés megy alá, és ez megállítja a mechanika mozgását, viszont a felhasználó ilyenkor erősebben nyomja a gombot amitől “beszakad” a gomb és nem megnyomható többé. Valamint találkoztam olyannal 2016 os gépeknél rev1 es pillangónál hogy megnyomtad és konkrétan nem gépelt. Pedig mechanikailag semmi nyűgje nem volt.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
BurgBurg
tag
Sziasztok!
Használ vki ilyen módszert kettő monitor meghajtására?
https://www.youtube.com/watch?v=vIVZI1cFiAw
https://www.amazon.com/Diamond-Multimedia-BVU195-2048x1152-1920x1080/dp/B002GHBW4SVélemény? Tapasztalat?
B. -
marsu.
senior tag
Szerintem ezt a kedvezményt nem az APR adja, hanem az Apple. Viszont most, hogy utánakerestem látom, hogy az iCentre csak Mac-re ad 6%-ot, de az iStyle és az Apple iPad-re is adja. De iStyle szerintem bármelyik boltjában érvényesíthető, ill online is.
Ez nem tuti, de régen olvastam valahol olyat, hogy az sem baj, ha a számla nem annak a nevére szól akié a diák (iS-nál). Szóval, ha véletlen már nem tanulsz, akkor egy ismerős is jó lehet. De ennek azért járj utána.[ Szerkesztve ]
-
válasz BurgBurg #75635 üzenetére
Szükség van egyáltalán ilyen kütyüre? Én régen a 2015-ös Pro-ra simán kötöttem két fullhd monitort (egyet hdmi-vel, egyet meg egy filléres minidisplay-vga átalakítóval) és úgy ment a gép három megjelenítővel, mint a kisangyal.
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
BurgBurg
tag
Szia!
Mivel a MacbookPro-n egy thunderbolt port van igy igen, vhogy meg kell oldani. -
birorichard
őstag
Sziasztok,
2017-es mbpro-hoz vettem egy ilyen atalakitot, mig megjon a hub, de nem akar mukodni, nem ismeri fel, nem ad le feszultseget egy eszkoznek sem (pendrive, ipad, stb.). Arra jutottam, hogy otg leven talan nem a gepnek megfeleloen van bekotve.Ez meg onmagaban nem is lenne katasztrofa, de a gep toltokabelevel kiprobaltam az egyetlen usb3 eszkozomet itthon, es ott sincs se kep, se hang, pont mint mikor egy akksis bicajos lampahoz adott micro-usb kabel+usb c atalakitoval akartam hasznalni ugyanezt az eszkozt az asztali gepen, masik kabellel mukodott.
Amugy tolteni tolt a gep rendesen, system report-ban ott van mindket thunderbolt, illetve usb interface is (csak mindig azt irja, h nincs eszkoz csatlakoztatva).
Talalkoztatok mar ilyennel? Valamelyik nap veszek egy normalis kabelt es kiprobalom, de addig is kivancsi lennek a velemenyetekre.
[ Szerkesztve ]
-
brickm
őstag
válasz birorichard #75642 üzenetére
Bezony. Ez sajna ilyen. Nekem van hozzá direkt dongle.
-
brickm
őstag
válasz birorichard #75644 üzenetére
Nem.
-
whited
addikt
Sziasztok
Találkozott már valaki ilyen hibával ?[link]Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
whited
addikt
válasz whited #75646 üzenetére
Kis utánaolvasás után azt láttam, hogy a hardware-s gyorsítást kell letiltani, és akkor nem produkálja ezt.
YT videó nézés közben jön ez csak elő, normál más használatban nem.Ha nem válaszolok a PM-re, elképzelhető, hogy nem kaptam meg, ilyenkor kérlek küld el újra, köszönöm
-
Friczy
senior tag
Nemrég olvastam utána ennek, és elég sok panasz volt Macra, hogy nem megy rendesen a daisy chaining, nem látja a két monitort. Én is eljátszottam azzal a gondolattal, hogy veszek egy olyan monitort, aminek van type-C bemenete, és azon keresztül meg lehetne hajtani a másodikat daisy chainben, de az olvasottak alapján nem mertem belevágni.
-
törölt tag
válasz hszilard666 #75633 üzenetére
Tudom, hogy mitől van a hiba (kosz), és erre miket produkál, amit nem tudok, az, hogy mitől megy alá a kosz. Kívülről, gépelés közben, vagy a ventillátor a gépházon belülről is oda tudja fújni? Azért érdekel, mert mac mini és valamelyik hordozható között vacilálok. Ha noti lenne, akkor is 90%-ban clamshellben menne külső billentyűzettel. Ha gépelés közben koszolódik, akkor ez megnövelné a hibamentes működés idejét, de ha a ventillátor fújja be például, akkor nem lennék ezzel a használattal előbbre.
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- NVIDIA® driverek topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- Autós topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Háztartási gépek
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13" 2020 M1 processzor 16GB RAM 512GB SSD
- !! 1 ÉV GARANCIA !! ÚJ állapotú, magyar bill, Apple Macbook Air 2022 M2 8GB RAM 256GB 97% AKKU
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs