- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
wm2
őstag
válasz BRobee #69300 üzenetére
Igazából a 10.10 óta az OSX/macOS-re is csak új neveket húznak. Ha nem eröltetnék ezt minden évben, hanem úgy tolnák, mint a SnowLeo-val (évekig tákolták, foltozták, ezért lett a legkiforrottabb, a legjobb) akkor egész király lehetne. De nem az. Mindig csak feltesszük a kérdést, hogy ki tesztelte a bétákat, hogy ez+az nem derült ki? Senki. Az első béta jószerivel az első alfa. Majd mi (te+én) teszteljük. Milliókat lehet ezzel is spórolni. Aztán egy 1 év múlva jön egy másik név alatt vmi. Beleteszünk egy kis éjszakai fényt és setét módot és kész is a wow faktorú OS. Húha mi? Közben a Finder még mindig attól omlik össze, amitől 4 rendszerrel ezelőtt, de hát az nem kell a fészhet meg az instához.
Ozora <3
-
r3dsnake
nagyúr
Ha a keychain access-be manuálisan felviszek jelszavakat, vagy titkosított jegyzeteket, azokat is feltölti iCloudra? Fontos lenne, hogy egy esetleges reinstall esetén az ide kézzel felvitt dolgokhoz ugyanúgy hozzáférjek.
-
-
kchris78
veterán
wifire reflektalva: ha stabil kapcsolat kell vegyetek olyan usbcs hubot amiben van eleve vagy egy usb3-as rj45 adaptert ami gigabites. problem solved... pingido toredeke mint barmelyik wifi es a down/upload stabil 120MB/s. GBok mozgatasakor sokkal nyugodtabb az ember. toljak ezt a vezetekmentesseget kozben azert annyira nem fasza max akkor ha 3mre ralatasod van egy top kategorias 5GHzes wifi apre.
[ Szerkesztve ]
-
xedos
addikt
Pár éve asztali fronton már hacklizek.
Tavaly ősszel vettem egy Xiaomi 13"-os notit, amire szintén ment a hackli... volt vele gond...
Utána megjelent a 15"-os változat 4magos proci 8G ram, leggyorsabb Samsung SSD jó kijelző stb
200.000Ft-ba fájt. Egy brutál csoport szinte heti-havi frissítéssel összerakott egy csomagot, amellyel bűvészkedés nélkül megy fel a High Sierra és a Mojave beta! Tesztelgettem, majd átköltöztem rá teljesen.
Ja igen 2db NVME pci express csati hely van rajta így egyik SSD-n Win10, másikon OSX... bluetooth és wifi viszont csak USB-n...
Ahogy nézem az APPLE kínálatot egyre messzebb kerülünk egymástól :-( -
rolegervari
csendes tag
Sziasztok!
Egy problémával kapcsolatban szeretnék érdeklődni, hátha tudtok megoldást mondani.
Adott egy 2016os Macbook Pro 13", model: A1708 (EMC 2978)
2 hete megadta magát az ssd és fekete képernyőn egy mappa szimbólum villog kérdőjellel a közepén. Ha belépek recoverybe, akkor nem engedi kiválasztani hogy honnan startupoljak, de a driveot látja és tudom formázni is. Néha be is jön a rendszer, de az első sleep után elszáll és olyankor csak fekete képernyőt mutat pár órán keresztül.
Elvittem 3 különböző szervízbe is Budapesten, kettő instant megmondta hogy nem tudnak vele mit kezdeni, 1 pedig megvizsgálta és meglátván az NVMe drive-ot kijelentette hogy nem tudják cserélni, menjek gyári gariztatni. Nos a bukkanó, hogy már nincs apple garancia rajta, a UK webshop pedig nem válaszol az emailjeinkre, ahonnan rendeltük tavaly Novemberben. Egyéb információ még, hogy ez egy refurbished laptop volt, kettőt is vettünk belőle, teljesen új, patika állapotúak voltak és a másik továbbra is muzsikál.
Amikor be tudtam hozni a rendszert, feltettem a drivedx nevezetű programot, ami csak annyit jelzett hogy az ssd 99%os állapotban van és egyedül a hőmérséklete magasabb a kelleténél. Tehát összességében elmondható, hogy néha látja a driveot a gép, néha nem és senki sem tudja mi a baja.
Online láttam komplett replacement kiteket 300 dolcsiért, merjek ilyet rendelni? Esetleg tudtok valamit javasolni?
-
buvartacsko
addikt
válasz rolegervari #69308 üzenetére
miért nem viszed be szervizbe?
-
r3dsnake
nagyúr
válasz buvartacsko #69309 üzenetére
"Elvittem 3 különböző szervízbe is Budapesten"
-
r3dsnake
nagyúr
válasz buvartacsko #69311 üzenetére
Nem azt kérdezted.
Különben is honnan tudod, hogy nem APR-be vitte?
[ Szerkesztve ]
-
BRobee
tag
Na ez jo info. Az emlitett wifi-n es bt-n kivul nem tapasztaltal problemat? Korlatokat? App store-bol install stb.?
Amugy a Xiaomi gyartja azokat a gepeket, amit az apple-nek kene es kiszolgaljak a nepet, nem lehuzzak. A kijelzon kivul nezzuk meg a konfigot, minden patent. Bar a layoutra miert kell az az egy sor pgup/pgdn/end/home??? En mindig azokat utom az enter helyett hasonlo layout eseten
If I can see it and believe it, then I can achieve it. //Schwarzenegger
-
mSchumi87
senior tag
Sziasztok Mac-en hol tudom bealitani azt hogy ha rá kotom HDMI-vel Tv-re akkor a betuk nagyobbak legyenek? Koszi
Samsung Galaxy S24/ MacBook Pro 14" M1 Pro/ iPad mini 6
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Szerintetek ennyiért megérné a MacBook Pro 15 2017? ()
[ Szerkesztve ]
-
wm2
őstag
iFixit unatkozik volt vkinek Powerbook G3 laptopja? Tudjátok mennyi volt a G3/500 (Firewire/Pismo) induló ára az ezredfordulón? 3500$ 2000 júniusában a dollár 275 forint körül mozgott. 2000 nov/dec ~315! Nagyon "lendületben" volt a magyar gazdaság akkor is. Ám a difi az akkori és mostani gépek között tudjátok mi volt. Nem, nem az amire gondoltok. Hanem a portok! Azóta sem volt ennyi csat. leehetőség egy laptopon sem. Minden xarral kompatibilis volt. 3500 dollár A magyar minimálbér 2001-ben haladta meg a havi 100$-árt.
Ozora <3
-
wm2
őstag
válasz tboldi #69324 üzenetére
Pont költöztem. Megint kezembe került a 12" Powerbook G4. Az utcsó. Még a fekete doboza is megvan telepítő lemezekkel és leírásokkal. Tigert telepítettem rá 2007-ben és azóta mókolgtom ha van időm. Van benne egy pata ssd. Bekapcsoltam. Megy még most is. A DVD írója is. Vagy 1-2 éve még ezeket toltam vele (persze tekerte a ventit, de vitte! via AltiVec utasításkészlet):
Ozora <3
-
xedos
addikt
A 12"-os powerbook a maga korában űrtechnika volt! Amikor megvettem ez első inteles iMacet, vettem utána egy ibookot, majd egy 1.25-ös powerbookot. Imádtam, azután jött a Macbook pro stb...
Régi szép idők... még egy narancssárga clamshell ott pihen a polcomon, meg az 1.25-ös lámpa imac. A gömb hangszórói a hacklin szólnak ... -
Smiley
addikt
Kepekrol nem adja vissza, eloben valami eszmeletlen cucc a 12"-os PBG4.
En nem tudtam osszevakarni annyi penzt, hogy 2004-ben PowerBook-om legyen... Mondjuk az iBook-bol is hiszti volt otthon, hogy fateromat idezzem, "nem vagy normalis, ennyi penzt kiadni ($1400) ezert az amerikai szarert". 3 nyarat dolgoztam vegig miatta. Igazabol a 15" PB volt az eredeti terv, de az valami $2500 korul volt... de ami kesik nem mulik 2015-ben meg tudtam venni pontosan azt a verziot amire vagytam.[ Szerkesztve ]
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
Dhampir
félisten
Matada2.3, TigerCat
Smiley:
"Respect" édesapádnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
XFishboneHUN
senior tag
Sziasztok!
Elhatározásra jutottam, hogy lehet beszereznék magamnak újonnan egy MBP 13 TB 2017-es, vagy 2018-as verziót. Alapvetően amire használnám, böngészés, filmnézés, szövegszerkesztés, Photoshop, Lightroom és néha videót vágni, de a videóvágás nem napi szintű.
Mik a tapasztalaitok, melegedés és használat terén a fentebb leírt munkafolyamatokra és úgy összességében? Egy 7 éves ASUS laptopot váltanék le rá.
Xbox GT: X FishboneHUN | PSN: XFishboneHUN
-
csabiks
senior tag
válasz XFishboneHUN #69334 üzenetére
a 2018-as a 4 mag miatt jóval gyorsabb + a frissített billentyűzet miatt hosszutavon biztosan jobb valasztas. ezeket a feladatokat egyebkent a 2017es is lazan (sot egy air is) elvegzi!
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
Gomba
senior tag
válasz csabiks #69335 üzenetére
Még az igazsághoz hozzátartozik (számokat nem ismerünk, de ezek a hírek vannak) a 2018-as macbookoknál:
- recsegő hangszórók
- a billentyűzetnél már erre is van aki panaszkodik (pl. bettertouchtool fejlesztője). Lehet egyedi eset, de nyilván az idő mondja meg
- ez a billentyűzet nem kapja meg a 4 éves kiterjesztett csereprogramot (legalábbis egyelőre)
- illetve a BridgeOS crash is van [link]Fentebbiek miatt erősen vívodom én is a váltáson (2017-es MBP-ről '18-asra).
Ha van időd várni én várnék míg a fentebbiek tisztázódnak.[ Szerkesztve ]
Ép hardverben ép szoftver
-
TigerCat
nagyúr
Az a szomorú, hogy gyakorlatilag 2 éve mindenkinek ezt tanácsoljuk/tanácsolják, hogy:
- Várj, mert jön az, ami majd most aztán, meg hűha!
Ezt követően megjelenik és nem őszinte a mosoly...Bízom az őszi termékbemutatóban, Minit várok nagyon. Mellette megtartom a jelenlegi 13-as MacBook Pro-t hurcolászós gépnek, oszt' jóvan.
Így legyen.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
-
vasi89
addikt
de a suzuki azért semmilyen téren nem hasonlít egy ferrarihoz, mac vs dell vagy lenovo esetén ez az összehasonlítás már nem igazán állja meg a helyét. aztán az osx-en kívül semmi pluszt nem nyújt egy macbook a konkurenciához képest. az osx meg nem tudom kinek ér meg 150-200e felárat. Csak nézzü ka sima macbookot, egy olyan konfigot szeritnem 250ért már meg tudsz venni.
[ Szerkesztve ]
-
Gomba
senior tag
válasz vasi89 #69342 üzenetére
ok. Ezen a logikán nekem a Dell xps 13 van pariban a MBP 13-mal. Nem látom a jelentős árkülönbséget.
Ahogy a Thinkpad-nél sem (Carbon X1 pl.)
Almát almával, bocsi körtét körtével alma topikban vagyunk
disclaimer:
Használtam sokáig dell xps (bár 15-öst és korábbi szériát, aminek még alu. volt a teteje), Dell latitude 72xx-em van most is (nem használom), illetve Thinkpad T470 egyik sincs szerintem egy szinten az MBP-vel minőségben/megjelenésben
jaigen, van otthon még gamer laptopnak van Acer Nitro V15 Black Edition-om is[ Szerkesztve ]
-
Gomba
senior tag
válasz TigerCat #69337 üzenetére
Érdekesség a 2018-asok billentyűzetéről megint nem tudni hány darabot érint nyilvánvalóan.
-
Dhampir
félisten
Pedig csak 50 dolcsi.
-
Gomba
senior tag
válasz XFishboneHUN #69347 üzenetére
- Anno a Dell XPS 15-öm-ön eltört a kijelző körüli műanyag rész, illetve a képernyőtartó egyik oldali FÉM kar is eltört, azokat cserélnem kellett.
- Az Acer Nitro v15 (Black ed.) mikor megvettem pár órán belül ment vissza, mivel light bleeding-es volt a képernyő (típushiba volt mint kiderült).
- A mostani Dell latitude 7280 néhány naposan már úgy pörgeti a ventillátort 0 terhelésnél, hogy nem tudsz vele mit tenni csak cseréltetni, mellettem kolléga hasonló gépe folyamatosan random újraindul (nem memóriagond elvileg) szóval az is cserés lett. Meg lehet nézni mennyibe kerülnekEzt csak arra írom, hogy mindennel van gond. Itt most néhány dolog ki lett hegyezve, mint ahogy ki szokott lenni. Windows laptopoknál a típushibák / gondok nem kapnak ekkora publicitást. Egyedül a billentyűzet issue az ami itt egyedibb, mint máshol.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- BestBuy topik
- Autós topik
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- PlayStation 5
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Metal topik
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Új bontatlan Apple MacBook Air 13.6" M2 8GB RAM 256GB SSD Magyar Bill. (Silver) Ezüst
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest