- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Magisk
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli62
addikt
Van valami jól bevált alkalmazásotok, ami Android telefonról Imessage-ba másolja az üzeneteket? Láttam párat, de nem tudom, melyik mennyire megbízható.
[ Szerkesztve ]
-
Head88
addikt
Egy logoutos kolléga egész részletesen kivesézte a Li-ion/Li-Po akkuk témakört. Akit érdekel, hogy tudná minél jobban kihúzni az akkuja élettartamát annak érdemes átbogarászni.
A cikk -
Black Dragon
addikt
Akit érint, megjöttek a frissített Macbook Prok TB verziói!
Röviden: 3. generációs bill, 4 magos 13" Pro, max 332Gb ram
[ Szerkesztve ]
-
tboldi
nagyúr
válasz Black Dragon #68357 üzenetére
Már adom is el a ‘17-esemet és veszek egy újat.
-
hadaway74
tag
Üdvözletem.
Hibát dob a telepítő a végén. Mb pró retina. Szeretném megkérdezni hogy USB telepitőt Windows gépen is meg lehet e csinálni? Kezdő osx es vagyok.[ Szerkesztve ]
megyek mert jövök.
-
30z.Samu
félisten
Hozhatnának ki egy kicsit combosabb Air-t is...
Sic Parvis Magna
-
Black Dragon
addikt
válasz tboldi #68358 üzenetére
Azt sejtettem.
Én jól megvagyok a 12" gépemmel de nagyon kacsingatni fogok majd az új 4 magos 13" irányába.
30z.Samu: Az majd talán szeptemberben. Jobb egyébként, hogy most így fű alatt hozták ki ezt a frissítést mert ezáltal nagyobb figyelmet kaphatnak a rég elhanyagolt cuccok szeptemberben vagy októberben. Akár mac mini, akár macbook air, ipadek, iphoneok.
[ Szerkesztve ]
-
vasi89
addikt
nagy meglepetés nem ért, hogy csak a TB macbookok lettek frissítve. De legalább nem lett jelentősen több a kezdőár 900 ezres kezdőár a 15ös pro-nak
szerk.: ja hivatalos helyen eddig is ennyi volt, nem szóltam
[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
-
332GB RAM? Nem lesz az kicsit sok?
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
CharlieDrop
veterán
hopp csak úgy? fű alatt?
apple.hu
13"
2.7 i7
16GB RAM
512 SSD941 990 Ft
nincs sd olvasó, 4db TB (gondolom USB C) port
@(#68368) 30z.Samu:
amúgy ja, mást mit várhattam volna 1TB SSD + 160K[ Szerkesztve ]
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
30z.Samu
félisten
-
CharlieDrop
veterán
A fullos 15"
i9 2.6GHZ (6 mag)
Radeon Pro 560X grafikus processzor 4 GB GDDR5 memóriával
TouchBAR és TouchID
32GB RAM
4TB SSD2 465 190 Ft
Nem használok AD-blockert a PH! oldalain!
-
Head88
addikt
válasz CharlieDrop #68367 üzenetére
Az már i7
(#68369) CharlieDrop
1.16milla felár a 4Terás ssd-re.(#68371) 30z.Samu
AMD APU tuti nem lesz.[ Szerkesztve ]
-
30z.Samu
félisten
válasz CharlieDrop #68369 üzenetére
Az Air-be pedig tesznek gazdaságos Ryzen-t APU-val oszt jóvan.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
vasi89
addikt
válasz CharlieDrop #68372 üzenetére
a 4 magos processzor a 13asban akkora innováció, hogy annak ára van
-
Head88
addikt
Az árazást már megint a logika vezérelte.
-
bmakszim
senior tag
válasz CharlieDrop #68367 üzenetére
Ez a konfig eddig is ennyibe került.
Jelenlegi Ft árfolyam mellett szerintem inkább örüljünk, hogy nem lettek drágábbak.
Ráadásul +100k-ért legalább most már kapunk is vmit, nem csak a tök haszontalan TouchBar-t. -
tboldi
nagyúr
Éppen ezért vettem novemberben 15-öst (mid 2017). Szinte ugyanannyiba került, mint a CTO 13-as, de ebben legalább 4 magos proci van, meg dGPU.
-
TigerCat
nagyúr
Éljenek az új gépek, de kicsit húzós az árazás. Nagy pozitívum, hogy korszerű a hardver. Viszont most már talán kraft is van bőven... Végre! Még mindig Minit várok.
[ Szerkesztve ]
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
hszilard666
veterán
válasz TigerCat #68379 üzenetére
Na ennek örülünk, de nekem felvetődött pár dolog:
-a mostani gépek hátése is egy kalap bélsár. A 15" es 4 magos retina is 90 fok körül ment. Mi lesz a 6 magossal?13" es gép hűtésa is elég gyér, ott a 4 mag is szenvedni fog szerintem. Oké hogy papíron erős, de ha a proci visszaveszi az órajelet, akkor annyira nem nagy kunszt. Valamint a 6 magos ha 100 fokon megy akor 2 év múlva kuka? Mert az pokoli szomorú ha igen.
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
30z.Samu
félisten
válasz hszilard666 #68380 üzenetére
Valamit csak reszeltek a hűtésen, nem?
(#68382) TigerCat: Az se rossz...
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
bmakszim
senior tag
válasz hszilard666 #68380 üzenetére
A jelenlegi processzorok ugyanakkora TDP-vel rendelkeznek, mint az előzőek, ergo nem fognak jobban melegedni. Nyilván ez azt is jelenti, hogy minél több az aktív mag, annál alacsonyabb az órajel. Hatékonyabb hűtésel persze lehet rajta javítani.
Kíváncsi vagyok a 13"-es belsejrére, mert az Apple.hu szerint sokkal nagyobb lett az aksi (49.2Wh vs 58Wh), nagyobb, mint a TouchBar nélküli gépé. -
-
Lazika
senior tag
Belehaltak volna ha a sima 13-as tb nélkülibe tesznek ddr4-et? 680 ezer a 4 magos 13-as, mert van benne tb meg két maggal több.... legalább egy dedikált gput tettek volna bele ennyi pénzért...
MacBook Pro 16 & Samsung Galaxy S24 Ultra
-
válasz Lazika #68388 üzenetére
>tesznek ddr4-et?
A hírnél ki lett tárgyalva miért nem ddr4.
>legalább egy dedikált gput tettek volna bele ennyi pénzért
Minek tennének bele bármi pluszt, ha ennyiért is megveszik?
Minden évben csak azt a legminimálisabb pluszt teszik hozzá, hisz a milliós nyáj úgyis megveszi/frissíti.[ Szerkesztve ]
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
SharpSA
veterán
Nem akarják, hogy jobban elterjedjenek a készülékeik és az OP rendszerük, hogy többen megvegyék. Még mindig nem elég nekik a már most is irdatlan sok pénz ami van és amivel nem is tudnak mit kezdeni. Ez betegség és nem ők az egyetlenek ebben...
Pedig ha igazán versenyezni akarnának mondjuk a Windows-zal szemben, volna esélyük bőven ha jelentősen mérsékelnék az árakat.
Mindenki a maga korlátja és lehetősége is egyben
-
vasi89
addikt
szerintem az Apple még mindig elhiszi, hogy Ők egy prémium gyártó pedig amúgy ez egyáltalán nem azon múlik, hogy mennyire vastagon fog a ceruza. Nem olyan nagy szám már az ios és osx mint régen. Szerencsére a használt piacon nagy a választék így egy pár évig még én is találni fogok magamnak 2-3 éves gépet normális áron de amikor már 1millió lesz az alapára a TB nélküli 13asnak, akkor szerintem ezt is elengedem
-
-
wm2
őstag
válasz Head88 #68375 üzenetére
Az árazás és upgrade kapcsán csak röviden. A 2016-os alap rMBP gépeket 200-300e Ft bukóval tudod eladni. Ehhez tenned kell ~400-at, hogy megvedd az újakat. Konkurenciánál egy régebbi 7700HQ gépet jóval olcsóbban bővítesz 2x8 v 2x16-ra + 1Tb SSD és teljesítményben még mindig nem vagy lemaradva annyival, hogy ne tudjál rajta feszbukozni vagy képeket szerkeszteni. Ám a "melyikkel vagyok menőbb" faktort sohasem a logika vezérelte.
[ Szerkesztve ]
Ozora <3
-
Matada2.3
veterán
Na nem jött a megváltás az Apple-től.
Terveztem lecserélni a 2013-as MBA-em egy fapados PRO-ra. Hát azt pont nem kínálták meg a 8. generációs i5-tel, de mellé még olcsóbb se lett. Nagyon úgy áll a dolog, hogy más márkánál kell majd keresnem az 5 éves gépem utódját. Pedig ha valaki, akkor én nagyon nehezen szoknék vissza windows-ra.
Finn the human
-
bmakszim
senior tag
"Belehaltak volna ha a sima 13-as tb nélkülibe tesznek ddr4-et?"
Mivel lett volna jobb neked, ha ddr4 van benne? Úgy gondolod éreznél belőle bármit is a felhasználás során (azontúl, hogy többet fogyaszt -> hamarabb lemerül)?
"680 ezer a 4 magos 13-as, mert van benne tb meg két maggal több...."
+2 Tb3, nagyobb aksi, új billentyűzet, True Tone, TouchID...
Egyébként meg ez a gép eddig is ennyibe került, ráadásul 2 maggal kevesebbel!(#68392) wm2, (#68395) Matada2.3,
A nem TouchBar-os gépbe való CPU-k nem frissültek. Várható volt, hogy a gépek se fognak. Szerintem meg is van az új Air a személyükben...
-
wm2
őstag
Mondjuk kb. borítékolható, hogy főleg a régebbi 2 magos 13-asok a kutyának nem kellenek majd. Csak az fogja venni, aki nem ért hozzá és/vagy tényleg nincs pénze. Mindenesetre aki váltani akar, jobb ha most elgondolkodik az eladáson, mert nagyobbat lehet majd bukni, mint 2-3száz.
Ozora <3
Új hozzászólás Aktív témák
- Macska topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- BestBuy topik
- Autós topik
- Amazon: nem a kötelező az irodai munkával akarják kirúgni az embereket
- PlayStation 5
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Metal topik
- További aktív témák...
- 2021 Macbook Pro 14 - M1 PRO - 16GB - 512GB - HU - gar 2025.07
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 256 GB Midnight
- 15 hüvelykes MacBook Air M3 chip 8 magos CPU-val, 10 magos GPU-val, 512GB SSD asztroszürke
- Apple Macbook Air A1466 i7. 8/256Gb Laptop
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- MacBook Air 13" 2017 - iStyle - Thule laptoptáskával és Transcend Jedrive 130-al (256 GB)
- Új bontatlan Apple MacBook Air 13.6" M2 8GB RAM 256GB SSD Magyar Bill. (Silver) Ezüst
- Eladó 16" M3 MAX Macbook Pro Asztrofekete 2026 Dec.27-ig Garancia
- Apple MacBook Pro 2011 13" i7 8GB RAM 256GB SSD
- MacBook Pro tok tomtoc Sleeve Kit - 14" , fekete
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest