- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
TigerCat
nagyúr
-
TBMC
addikt
skacok!
kéne egy kis sürgős help!mi a fenéért nem akar forkliftből csatlakozni?
(próbáltam egybeírni a portot is a hoszthoz, sehogy nem megfelelő számára, folyton hibaüzeneteket dobál... más ftphez természetesen (sajátokhoz tökéletesen kapcsolódik))filezillával pedig simán csatlakozik. csak rühellem a filezillát ráadásúl rohadt instabil mert állandóan le-fel csatlakozik - bármely ftphez,
-
TBMC
addikt
-
TigerCat
nagyúr
Lehet, hogy a hangos billentyűket is távolról hekkelték meg... :-)
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Diokhan
addikt
Srácok.
Elolvastam ezt az új file rendszer dolgot, már amennyit tudni lehet róla.
-Drives formatted with Sierra’s version of APFS may not be compatible with future versions of macOS nor the final version of APFS.
A Sierra verziójú APFS-re formázott meghajtók lehet, hogy nem kompatibilisek az későbbi verziójú macOS-el, ami a végső verziót használja az APFS-nek-There is currently no supported way to convert an HFS+ volume to APFS.
Jelenleg nincs mód a HFS+-t APFS-re konvertálni.-The only option currently available for APFS is a case sensitive filesystem.
Jelenlegi file rendszer kis-nagybetű érzékeny, ezzel nincs különösebb bajom.-APFS cannot be used with Time Machine, FileVault encryption, or Fusion drives.
APFS jelenleg nem használható a Time Machine-al, a meghajtó titkosítással és fusion drive-al.What the...?! Ennek így most van értelme?
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
bmwk1200s
őstag
válasz Diokhan #51310 üzenetére
Ha jól tudom ezek régebbi infók és a fejlesztőknek szólnak.
Itt egy Apple fejlesztői bemutató az APFSről: [link]
Mikor hivatalosan kiadja az Apple, élesben én biztos leszek benne, hogy a kompatibilitási "hibák" megszűnnek és látva az iOSben tapasztalható előnyöket jó kis fejlesztés lesz ez.
(vajon az MS mikor lépi már meg egy új filerendszer bevezetését? azért az NTFS se mai gyerek)
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
Diokhan
addikt
válasz bmwk1200s #51316 üzenetére
Na, így kell értelmesen megválaszolni egy kérdést.
Köszi, akkor várjuk a végső verziót is. Épp most készülök HDD-ről SSD-re váltani, már úton van, elvileg pár napon belül meg is jön. Ha jól láttam a videón ez az új file system már SSD-re van optimalizálva (vagy javítottak rajta). Viszont, 2010 mid 13 colos prón inkább kapitányt javasolsz vagy lehet Sierra? Te melyiket tennéd fel? Jelenleg még csak 4Gb ram van, de az SSD után majd a Ramot is szeretném fejleszteni a lehető legtöbbre (ami azt hiszem 8 Gb a hivatalos információk szerint)
[ Szerkesztve ]
Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
bmwk1200s
őstag
válasz Diokhan #51317 üzenetére
Ez teljesen személyesen tapasztalat, de én a 2010es gépekre Maverickset szoktam javasolni. Az azutáni rendszereket nehézkesebben kezeli. Végül is 7 éves hardver. Ha csak nem létszükséglet az a néhány plusz szolgáltatás, amiket az újabb rendszerek adnak én maradnék a Mavericksnél. Itt viszont figyelni kell, hogy a Trim nem lesz aktív és nem is kapcsolható terminalból. Ugyanakkor van rá app, hogy bekapcsold (amennyiben kell a Trim). Én ennek kivédése érdekében az osztrák Angelbird SSD-t építettem be, ami nativ Trim támogatással érkezik Mac alá.
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
Diokhan
addikt
válasz bmwk1200s #51318 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Nos próbáltam az általad javasolt Maverickset, volt fent egy hónapig, de több problémám is volt vele. Egyrészt a Safari nagyon régi benne, sok oldalt egyszerűen nem volt hajlandó betölteni. (Maga az apple oldala meg kiírta rá, hogy nem támogatott böngésző) Ezen kívül én rengeteget használom a jegyzeteket, ami szintén nem kompatibilis ezen a verzión, tehát a telefonon megírt jegyzeteket nem tölti le a gépen lévő app-ba. A Siri nélkül teljesen jól megvagyok, de azt szeretném, hogy a telefonommal maximálisan együtt tudjam használni a laposomat is. 5S mellé elég egy mid 2010, de a Mavericks már sok dologhoz túl régi. (Eltekintve attól, hogy kinézetre sokkal szebb, mint a mostani macOS, akárcsak a 6-os iOS is sokkal szebb, mint a mostani.).
Szóval ezért gondoltam a kapitányra. Vagy esetleg más javaslatod van?[ Szerkesztve ]
-
szakallasgy1
tag
Hosszú hosszú évekig használtam Apple termékeket. Volt köztük 2 db iMac G3- iMac G5, iBook G3 és G4, eMac, és 2db inteles c2d-s macbookom is.
Szerettem volna egy Macbook pro-t venni. Nyilvánvalóan nem c2d-s gépet. Hanem egy i5-s gépet, legalább 2012-től. Ezek a gépek a mai napig pofátlanul drágák használtan is. Legalább 130-140 e ft-tól vannak árban sok helyen.
Úgyhogy emiatt is váltottam almáról egy használt T430-as Thinkpadre. Nem bántam meg, mert nagyon jó áron jutottam hozzá egy nagyon jó hardverhez, szép állapotban.
Az os x valóban az egyik legfelhasználóbb os amit eddig használtam. De azt, hogy hardveresen használtan is 2-3 szoros árban vannak, az azért pofátlanság. Hiányzik az OS X, illetve az almás gépek is. Semmivel nem rosszabb ez a Thinkpad egy azonos hardverű Apple gépnél, ráadásul harmadáron jutottam hozzá. A win-t szokni kell, mert évekig Apple gépet használtam. Az összeszerelési minősége véleményem szerint kifogástalan. Ha lesznek értelmes áron Apple gépek, akkor majd ismételten venni fogok.
szakallasgy
-
bmwk1200s
őstag
válasz Diokhan #51319 üzenetére
Hmm.. akkor azt tudom javasolni, hogy tesztelés jelleggel tedd fel mindkét rendszert külön-külön particióra (indításnál alt-ot nyomva tartva jön be a boot választó) és nézd meg melyikkel használhatóbb a rendszer. Sebesség, stabilitás, üzemidő.
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
Diokhan
addikt
válasz bmwk1200s #51321 üzenetére
Köszönöm, lehet, hogy úgy lesz. (Az alt-os dolgot vágom, jelenleg bootcamp-el van feltéve WIN7 dual boottal, ha win kell, mindig alt-al indítok). Egyébként van annyi különbség a kapitány és sierra között, hogy érdemes megcsinálni ezt a tesztet...?
128 Gb SSD fog érkezni, elég nekik 60-60 giga...?
[ Szerkesztve ]
-
bmwk1200s
őstag
válasz Diokhan #51322 üzenetére
Presze, elég lesz nekik 60-60 giga. Ezt nehéz megmondani, hogy érdemes-e... vannak itt a fórumon, akiknek a kapitány fut jobban, van akiknek a Sierra. Ha legalább 2014es géped lenne, nem lenne kérdés a Sierra...
Tudod mit? Tedd fel a Sierrát, tedd fel rá a frissítéseket aztán használd. Ha nem igazán tetszik egy két hét használat után, akkor próba a kapitánnyal.Semmit sem írok alá!
-
Diokhan
addikt
válasz bmwk1200s #51324 üzenetére
Nekem az egyetlen problémám a jelenlegi konfiggal a strandlabda. Meglátom és fel tudnék robbanni. Persze most még HDD van benne, de kiváncsi leszek, hogy az SSD ezen mennyit fog javítani.
Ja és a youtube videók lejátszása... Teljes képernyőn HD videóba beletekerni főbenjáró bűn, mert onnantól kezdve 5/cre lefagy a kép, és áll egyhelyben, a hang pedig szépen megy. Ugyanez van ha kilépek teljes képernyő nézetből.Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
general
addikt
van közvetlen törlésre bill-kombó, hogy ne kelljen kukázni majd azt üríteni?
-
lugosi
MODERÁTOR
válasz szakallasgy1 #51320 üzenetére
Nekem egy T420 van a thinkpad szériából, idén 6 éves de a mai napig hibátlanul működik (1-2 hónapja kellett csinálni egy windows reinstallt). Jó gépek, ez tény.
-
TBMC
addikt
feldobtátok már a 10.12.4et?most olvastam vissza, hogy már igen
míg kajáltam, lefrissítettem, mintha minden sokkal gyorsabb - gördülékenyebb lenne.[ Szerkesztve ]
-
TigerCat
nagyúr
Nagyjából ezt tapasztaltam én is, leszámítva a Safari egyszeri összeomlását és a kijelző folyamatos vibrálását. Olyan, mintha nem 60 Hz-en menne. Állítólag hegesztettek valamit a Mail-en is, de ezen előnyöket még nem tapasztalom. Night kapcsoló nem érdekel... Amúgy ja. Gyorsabb.
♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
V.Stryker
nagyúr
Őőőő...windowsnál van a del gomb, amit ha egy szövegbe nyomkodok, akkor az utána lévő szöveg karaktereit kezdi törölni. Itt mac os alatt, melyik gomb ez?
-
-
-
TigerCat
nagyúr
Egyelőre csak ott, mert a beépítettet nem használtam tegnap óta. Majd este kiderül... Egyébként alig észrevehetően vibrál a kép. Folyamatosan. Tolok majd egy tiszta telepítést, hátha megoldja, de kétlem. Talán fel sem tűnik senkinek. Még a Google nem hozott találatot rá.
(#51336) Lazika:
Minden szoftver béta. Még nem láttam olyat, ami kész lett volna.♛ Kanapékirály Bútor és Kanapé Webáruház »»» https://kanapekiraly.hu
-
Nescafé
őstag
10.12.5 beta 1 elérhető
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro , IOS 18 , Fénix 7 Pro Solar
-
bmwk1200s
őstag
Kint a 10.12.5 beta 1 Na nézzük
(7 másodperccel előztél meg )
(#51342) TigerCat: Mindenképp!
(közben megy fel a sajátokra az iOS 10.3.2 beta 1 is)
[ Szerkesztve ]
Semmit sem írok alá!
-
bmwk1200s
őstag
Fent van. Egyelőre semmi újat nem tapasztalok. Sejtem, hogy majd ez hoz viszonylag annyi stabilitást és sebességérzetet, mint amilyet a régebbi rendszerek is adtak 10.x.5 alatt. Csak a gond az, hogy ilyen állapotban illeni eleve kiadni...
Semmit sem írok alá!
-
celf
őstag
hi, Diskmaker X miért nincs az ajánlott programok között? csak érdeklődöm mert már van saját boot drive készítője az OS X-nek?
-
general
addikt
beszéltek itt az új verziókról. ezt lehet simán frissíteni valahogyan, vagy le kell tölteni és cleaninstall? (a szoftverfrissítésnél nekem nem ajánlja fel)
Új hozzászólás Aktív témák
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13"2020 Touch Bar i7/32GB RAM/512GB SSD/magyar billetyűzet
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13" 2020 M1 processzor 16GB RAM 512GB SSD
- Üzletből, garanciával, újszerű dobozos Macbook Air Retina M1 13" Space Gray 8 RAM 256SSD magyar bil
- Beszámítás! Apple MacBook Pro 16 2023 M3 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs