Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz Rage47 #39862 üzenetére

    Igen, úgy néz ki, hogy így van ahogy írod, keresés után én is erre jutottam: [link]

    How do I turn off iCloud Photo Library on just one device?

    You can turn off iCloud Photo Library on a single device when you follow these steps:
    On your iPhone, iPad, or iPod touch, go to Settings > iCloud > Photos and turn off iCloud Photo Library.
    On your Mac, go to System Preferences > iCloud > Options next to Photos, then deselect iCloud Photo Library.
    On your Apple TV (4th generation), go to Settings > Accounts > iCloud and under Photos press Select to turn off iCloud Photo Library.

    Emellett, ha a másik módszert választom, akkor törli is a könyvtárat a felhőben:

    How do I remove all iCloud Photo Library content from iCloud and my devices?

    To turn off your iCloud Photo Library, follow these steps:
    On your iPhone, iPad, or iPod touch, go to Settings > iCloud > Storage > Manage Storage > iCloud Photo Library, then select Disable and Delete.
    On your Mac, go to Apple menu > System Preferences > iCloud. Click Manage, select Photo Library, then select Disable and delete.

    Szóval én attól féltem, hogy ha kikapcsolom, akkor törli majd a képeket a felhőből egyúttal.

    Amúgy eszembe se jutott volna hogy kikapcsoljam a telefonon, mert nagyon jól működik, csak az a baj hogy az alkalmazás cache-e rengeteg helyet foglal a telefonon. 2.2-2.9 giga között vándorol az a tárhely, amit megeszik csak azért, hogy "van" a fotókönyvtár (persze, 120 gigával a felhőben, hozzá kell tenni). Normál esetben ennyi helyet foglaló fotót nem is tartok a telefonon, ezért alapvetően bár jól működik az icloud fotókönyvtár, nem éri el a kívánt hatást, hogy helyet spóroljak a telefonon, mert épp megeszi a szabad helyet. Így egy olyan megoldás kéne / kell, hogy amit fotózok, azt feltölti a felhőbe, és a számítógépen azt leszinkronizálja a Fotók alkalmazásba az iMac-en közvetlenül, de ne fogyasszon 2-3 gigát a telefonon mert az egy 16 gigás telefonnál rengeteg hely elpazarlása.

    Megjegyzem ugyanez a baj az icloud drive-val, felmásoltam az irodai doksijaimat, 9 giga. Nos ez mindenféle megtekintés vagy megnézés nélkül megevett a telefonon 1.5 giga szabad helyet. Ennek így egyáltalán semmi értelme. Pláne úgy, hogy hozzáteszem, hogy a dropboxban ugyanez a dokumentummennyiség fent van, és - aktív használat, megtekintés stb mellett - 84 mega helyet foglal a telefonon. :(((

Új hozzászólás Aktív témák