Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aaron14

    őstag

    válasz negyedes #26951 üzenetére

    Elsősorban az érdekelne, hogy egy 15-ös non-retina 1680x1050-es felbontása után milyen a 13-mas 1680x1050-es felbontása? Nagyon zavaró a retinán ez a felbontás vagy még lehet vele dolgozni?

    Vannak érvek, mint például a nagyobb képernyőméret, a bővíthetőség, az erősebb processzor és a dGPU, ami a mostani gépemmel mellett szól. Aztán ott vannak az ellenérvek, az alacsony ppi (ami engem már sokszor nagyon zavar), a 2.5 kg-mos súly, az HDD lassúsága.

    A 13-mas retina mellett szól a gyönyörű kijelző, az SSD gyorsasága és nem utolsósorban a súlya (1.5 kg). Ellenérvként maximum a kisebb méretet és a bővíthetőség hiányát tudom felhozni.

    Ebben az évben lesz 2 éve, hogy végeztem a fotográfiai tanulmányaimmal, azonban sajnos még nem jutottam el odáig, hogy komolyabban is tudjak foglalkozni a fotózással, mert egy több, mint egy évig elhúzódó betegség közbeszólt. Most tavasszal azonban újra elkezdenék fotózni és mindig vittem magammal a laptopot. A 2.5 kg borzalmas teher a fotós felszerelés mellett, amit a hátamon cipelek. Ezért lenne jó a 1.5 kg-mos kis retina, de félek, hogy otthon már kicsi lenne és külső kijelzőt nem szeretnék vásárolni, mert Cegléd és Budapest között fogok ingázni hetente, mindkét helyre pedig nincs pénzem nagyobb kijelzőt vásárolni. :-)

    Sony KD-55XF9005 - MacBook Pro M1 Pro 14” - iPhone 15 Pro 128GB

Új hozzászólás Aktív témák