Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Wlac

    Ármester

    Valahogyan sikerült megfektetnem a Photos app arcfelismerőjét. A történet a következő.

    A telefonomon minden ember rendesen tagelve volt, ha megnyitottam a feleségem "mappáját", akkor csak azokat a képeket láttam, amin ő van.

    Két napja üzemeltem be a Macet, beléptem a Photos appba is. Bal oldalon ha a "People" fülre kattintottam, akkor megkaptam ezt a 0 photos scanned szöveget. Ha rákattintok a "View People Albumra", akkor bejön az, amit alapból látnom kellene.

    Az első a feleségem, ha rákattintok, akkor olyan fotókkal kezd, amikor még nem is ismertem őt. Megnézve egyet nem is írja a program, hogy ő lenne rajta, szóval nem értem, hogy miért asszociálja hozzá. Telefonon nézve is egyértelműen hülyeséget csinál.

    Most manuálisan kigyomláltam a rossz képeket, ahogy nézem, csak engem merge-elt össze vele. Viszont a szinkron sincs annyira a topon, mert a telefonom azt mondja, hogy 81 ember található a People alatt, míg a gép szerint csak 79.

    Eredetileg mindkét eszközön be volt kapcsolva az Optimise Mac/iPhone Storage, azaz a felhőben tárolta a teljes képet és a gépen csak egy alacsony felbontású thumbnail volt. Délután viszont a Macen átállítottam a képek beállításánál (Settings -» iCloud) arra, hogy a gépre töltse le az eredeti példányokat, hátha ez megoldja a ezt a szkennelős problémát, ami láthatólag nem akar megtörténni. Mondjuk azt se értem, hogy mi szükség van rá, ha egyszer az iCloudban már ott vannak az adatok.
    Valaki tudja, hogy mi lehet a gond, illetve hogy hogyan lehetne ráerőltetni azt, hogy csinálja meg a szkennelést?

    “A száz év az emberi hülyeség monumentumainak eróziója szempontjából csak egy röpke pillanat.” - mazur

Új hozzászólás Aktív témák