Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Oliverda

    félisten

    válasz Marky18 #113624 üzenetére

    "100%-on hagyni az akksit karosabb az akksi elettartamara nezve, mint az a par szazalek, amivel naponta merul a sync miatt."

    Nem. Mindig 100%-ra tölteni káros, amit ugyebár szintén nem lehet szabályozni macOS-ben (miért is lehetne? :U ). Abból a pár százalékból amit naponta merül a totál feleslegesen fenntartott állandó Wi-Fi kapcsolat és a különféle szinkronizációk miatt, könnyen összejönnek a teljes ciklusok. Nekem minimum 10 ciklust zabált fel totál haszontalanul ez a funkció.

    bmakszim:

    "A Find My is ennek köszönhetően tud működni Mac-en."

    Ami szintén nevetséges, tekintve, hogy az iPhone-nál már teljesen kikapcsolt állapotban is működik a Find My. Ha lenyúlják a gépedet és a tolvaj nyom egy shut downt (vagy egyszerűen csak lemerül az akku), attól kezdve búcsút inthetsz a nyomkövetésnek. Az AirTag egy árva gombelemmel képes 1+ évig továbbítani a pozíciót, a legújabb Macbookok pedig jó, ha 10 napig képesek ugyanerre teljesen feltöltött akkuval.

    Pano:

    "Az e-mailek/üzenetek szinkronizálása nem jár akkora akksi idővel, mint azt sokan gondolják."

    De, jár. Jelenleg másodlagos gépnek egy M1P MBP-t használok, és 100%-ra töltött akksival kb. 7-8 nap után merült nullára, miután lehúztam a töltőről és alapértelmezett sleepbe ment. Szerintem a macOS részéről az lenne a minimum, hogy bizonyos töltöttségi szint alatt hibernál az oprendszer, hogy ne merüljön nullára az akku, isten ne adja lenne egy beállítás, amivel egyszerűen ki lehetne kapcsolni a felesleges szinkronizációkat.

    [ Szerkesztve ]

    "Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."

Új hozzászólás Aktív témák