- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Gyakori kérdések és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mykl
tag
Hogy tudok olvasni hálózaton windowsos megosztást?
Mert látom a Mac-al a windowsos megosztást, de nem tudom olvasni, mert állandóan elutasítja jogosultság miatt.
Jobb ma egy Alma, mint holnap egy sem!
-
Misi1979
őstag
Sziasztok, mit tudnék kezdeni ezzel, a parallels-uninstallon kívül?
Kb 10-15 másodpercet megeszik a bootidőmből.. lásd: legutolsó sor, ott malmozik annyit.
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
nagyúr
Tolom a fa alatt a Doom3-at, rendesen izzad a kis MBA. 6.500-as fordulat, 80 fokos CPU.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nagyúr
válasz whitezo88 #10604 üzenetére
Profán mód cipőt és könyveket kaptam, igaz, ez utóbbiak között van 2 Mass Effect kötet.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Aba86
csendes tag
Sziasztok!
Következő dologgal kapcsolatban lenne kérdésem:
Rendeltem egy utángyártott akksit a 2006 macbook-omhoz, mivel a régi kb már 10 perc használat után lemerült. Beraktam az új akksit, de fenn annyit csak annyit ír, hogy "not charging" és ha kihúzom a töltőt azonnal lekapcsol a gép. A töltő is zölden világít.
Mi lehet gond? Rossz maga az akksi, vagy kell valamit csinálni használat előtt, hogy tudjam tölteni?
Előre is köszi
-
AXisBOLD
addikt
-
nauro
aktív tag
Sziasztok! Érkezett hozzám egy 2012es 13as Macbook Pro. Eddig minden okés volt, tegnap működött rendesen, felfrissítettem, majd este kikapcs. Reggel már nem volt hajlandó bebootolni. Bekapcsolásra elöl elkezd világítani a led, elindul a búgás majd azonnal leáll és ennyi.
Ha áramforrást kap, akkor folyamatosan elindul és leáll, kérés nélkül. Akkumulátort tegnap este teljesen feltöltöttem, valamint a visszajelző ledek is teljes töltöttséget mutatnak.
Valami tipp? Találkoztatok már ilyennel?[ Szerkesztve ]
-
HoTDoG
tag
Sziasztok!
Először is Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek!
Az a fura helyzet állt elő, hogy nem tudom az admin jelszavamat a Mac-en. A legújabb Mountain Lion fut rajta. Nem tudom hogy történhetett, egyiket sem veszi be azok közül amiket használok és nem hiszem hogy ide valami nagyon különlegeset találtam volna ki.
Hogy tudom resetelni a passwordot? 2012 Mid-es MacBook Pro és semmilyen telepítő lemezem nincs hozzá.Előre is köszi! Nagyon fontos lenne...
-
sirszevenap
addikt
Sziasztok!
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Nos, szeretnék vásárolni egy régebbi, de jó macbookot ( pontosabban cserélni a windows-os notimat ). Ki is néztem egyet, a véleményetekre lennék kíváncsi. >>> Ő lenne az!
Mire érdemes odafigyelni egy ilyen gép vásárlásánál? Melyiket ajánljátok ebben a max 110K-s árfekvésben?
üdv.
Bankkártyával? Hát persze!
-
Miamiquake
aktív tag
Kinek mi a top 5 alkalmazása?
Ami nélkül nem lenne "élet"☆ Eladó karórával és numizmatikával kapcsolatban keress bátran ☆ Faber est suae quisque fortunae.
-
Misi1979
őstag
válasz Miamiquake #10613 üzenetére
Parallels, Adium, mplayerx, forklift (vagy muCommander), plusz a gyári programok, plusz ami munkához kellhet.
-
TheMarci
addikt
válasz sirszevenap #10612 üzenetére
Ennyiért jobban járnál egy nem mac géppel sajnos. :/
Do You Dream?
-
sirszevenap
addikt
válasz TheMarci #10615 üzenetére
Nyilván igen. Csak az a helyzet, hogy munkára kéne a cucc és bár világ életemben Windows-t használtam, mindig is úgy éreztem, hogy ez nekem nem való. Ha találnék egy olyan mac gépet, amit a mostanira el tudnék cserélni lehetőleg egy-egybe vagy kis pótlással, akkor adnék neki egy esélyt.
Esetleg nem tudsz / tudtok ajánlani nekem valamit ami említésre méltó?
Bankkártyával? Hát persze!
-
xedos
addikt
válasz sirszevenap #10616 üzenetére
Szerintem ez egy teljesen használható gép!
Nekem van egy 2.4-es és egy 2.5-ös ilyenből.
Kell bele e 4Giga Ram -én 10.6.8-al használom. szeretem...
Ha gyorsítani akarsz, akkor kell bele egy SSD és kész! -
DanielK
addikt
Coda 2, Logoist, Pixelmator, MotionComposer, Parallels, Mamp
Gondolom a válaszaimból rájöttél, hogy ez egyigen szubjektív dolog. Ki mire használja.
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
válasz sirszevenap #10621 üzenetére
90%-ra mondom, hogy igen, bár nem vagyok szervizes.
-
nagyúr
MS Office, Adium, iPhoto, FileZilla, Doom3.
[ Szerkesztve ]
-
Misi1979
őstag
válasz sirszevenap #10624 üzenetére
Elfelejteném.. Ennyiért i3-as, szinte karcmentes gépeket kapsz, mondjuk használtan, de akkoris.
-
Blaise
veterán
válasz sirszevenap #10624 üzenetére
Én a helyedben nem vennék már ilyen régi készüléket.
-
Blaise
veterán
válasz sirszevenap #10627 üzenetére
Én fehér gépet nem vennék már, elég nagyot szophatsz vele, reped a burkolat, nem megy már fel az új oprendszer stb.
Szerintem max. 2-3 éves használt gépeket nézz, ha erre sincs pénz, akkor nem neked találták ki ezt a dolgot.
-
tDr1v3r
veterán
válasz sirszevenap #10627 üzenetére
Szerintem gyűjts még, aztán jövő nyáron a kifutó gépek közül vegyél meg egyet...
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
tDr1v3r
veterán
-
bongeszo
aktív tag
sziasztok!
Lehet, hogy hülye kérdés de macbook 6.1-be (unibody white) bármilyen ssd-t vehetek, vagy van olyan ami nem kompatibilis?
Esetleg tudtok ajánlani valami bevált típust? 120-128 gb-s kéne!előre is thx!
-
-
Xero
nagyúr
Én azért a MBP-t már elég szűkösnek érzem, bár nem is hétköznapi userként használom. A CPU kevés (C2D), a RAM szűkös (4GB). Hiába rakok már bele SSD-t, ha a feladataim nagy része már megfekteti a C2D-t. Ilyen világban élünk.
Ettől függetlenül a PMG4 még nekem is szépen duruzsol Tiger-el, de helyén kell kezelni a dolgot. -
Paarthurnax
senior tag
Ma cseréltem ki a 2011-es MBA notim 128GB-os gyári SSD-jét egy 240GB-os OWC Aura Pro-ra. Múlt hét pénteken rendeltem és hétfőre már ide is ért. A gyári SSD-t beleraktam abba a tokba, amit az OWC küldött és azt majd fogom tudni külső tárolóként használni.
A csere egyébként rendkívül egyszerű volt és a csomagban volt két torx csavarhúzó is. Az OWC SSD-t formáztam, majd a régi SSD tartalmát Time Machine-al archiváltam. A csere után nem a meglévőt, hanem egy "tiszta" Liont raktam fel netes installálással (pár óra alatt letöltötte), majd az első boot után a Time Machine vissza rakta a felhasználóm összes adatát, programokat, beállításokat, mindent a külső vinyóról. Meglepően egyszerű volt a költözés.
Diablo 3 - BoGyesz#1484
-
Mykl
tag
Iphoto!
Minden ki Iphotoval kezelei a képeit?? Mert nekem az a gondom vele hogy az eészet egy filebe kezeli. Emiatt a régi képeimet nem is akarom beleimportálni mert vagy 20GB lesz a Iphoto libry file. Ráadásul ha valakinek oda szeretném adni pl.az egyik eseményről a képeket akkor azt nem is tudom megtenni mivel nem tudom simán kiimportálni a képeket.
Ti mit használtok?Jobb ma egy Alma, mint holnap egy sem!
-
biker
nagyúr
1: nem egy filet használ, jobb klikk az iphoto library>show package contents, és láthatod, ez egy csomag file
2: kiválasztott képeken file>export és akármelyiket akármilyen minőségben akárhova exportálod3: mi a gond?
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Mykl
tag
Nekem ennél egy kicsit bonyolultabb a problémám!!
Bizti hogy csak a szemlélet módommal van gond (18év windows használat miatt)
De egy példa
Beimportálom egy mobil hdd könyvtárából a 2010 májusi kirándulás képeket. Az Iphoto ez minden féle szisztáma alpján szétdobálja(várhatóan nem egy eseményként kezeli mivel több napos!
Akkor nekem ezeket menuálisan egyesítenem kell??
És ha jön egy haverom akinek ezeket a képeket oda szeretném adni hogy exportálom ki a pendrivere?Jobb ma egy Alma, mint holnap egy sem!
-
biker
nagyúr
igen, azzal van baj
igen, szétdobálja. utána ha valami mégis egy esemény, akkor mindet kijelölöd, és egyesíted egy eseménybe, vagy csinálsz neki az oldalsávon egy mappát, és oda gyűjtöd
amikor szerkeszted, kakor is megmarad az eredeti is (show package contents: originals
amikor kell pár kép, kijelölöd, majd file>export és kiválasztod a méretet, minőséget, és a helyet (hdd, usb, picasa, flickr)
ennyi
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Mykl
tag
na nem lesz azért ezzel gond.
Lassan rájövök hogy hozzá lehet azért ehez szokni!
még egy utolsó kérdés! (kicsit összetettebb)
Arra már rejöttem hogy mi a ülömbség a filmtekercs, fototár, fotoadatfolyam között!!De az miért van hogy az eszkö "filmtekercsről" a kép szinkronizáláskor átkerül a gépre majd vissza a fototárba
tehát a telomon 2x van meg minden kép
(jó tudom azért mivel az Itunesba be van pipálva hogy a teljes iPhotot szinkronizálja, de nem tudja megnézni hogy az adott kép fent van-e a telefonon, és ne duplikálja?Jobb ma egy Alma, mint holnap egy sem!
-
faranus
aktív tag
sziasztok
úgy néz ki hogy most fogok macbook prot venni a 13 as kicsit. Az érdekelne hogy valakinek van már valami tapasztalata Styleboltról? link Mert már 350k ért lehet venni usa billentyűzetes prot és az elég jó lenne nekem mert sokat szoktam angolul ítni és nem zavar hogy nem magyar a billentyűzet. Szerintetek meg lehet venni vagy valami humbuk van a dologbaí hogy ennyivel olcsóbb mint tegyük fel a starkingnál.
tisztelettel faranus :R
-
nauro
aktív tag
válasz atos19881101 #10639 üzenetére
A lemezkezelős ellenőrzés nem jelez hibát, valamint egyedül bekapcsoláskor hallom, lemezművelet közben nem. Holnap majd megpróbálom levideózni és felrakom.
-
Hege1234
addikt
sziasztok !
a barátomnak van egy macbook pro (2006) gépe
és csak folyamatosan forog a kis vonalka körbe körbe
reset -ek megvoltaksmc reset
pram resetindítottam shift-el
semmi
van egy tigris-es lemez arra úgy reagál hogy elhagyja a szürke képernyőt és halványkék lesz őgy néz ki hogy beindulna de aztán mégse mivel egyfolytában úgy néz ki mintha beindulna megáll és kezdi előrölha simán a winyót indítom akkor csak forog körbe semmi nem történik vártam 30 percet is
próbáltam bootolható usb-t csinálni win alól (unetbootin) dmg file-al
egy leopard-ot lefutott igaz vagy 30percig dolgozott
lehet iso val kéne próbálkoznomsemmit nem reagált rá
próbáltam alt gombot nyomvatartani de csak a winyót látja
(a betett dvd-t sem látja)nincs rajta fontos adat tehát mehetne egy clean install is de sehogy nemtudom összehozni
volt command v vagy ilyesmi (kiírja a hibákat)
ott valami daeomon nál ismétlödött mindig
konkrétan meg sem állt bár nemtudom lehet max 7-8 percig futtattam csak de úgy nézett ki mintha ismétlődött volnaolvastam olyant is hogy nem nagyon működik win alól a bootolható usb(lehet régi cikk volt)
ezért olyanon gondolkozok hogy felrakok egy virtalbox-ot és onnan készítek mac alól egy bootolható usb-t
ez működne ?csináltam pár képet
köszi előre is !
Új hozzászólás Aktív témák
- Hibátlan Apple MacBook Pro 14" 16/500 M1 Pro Gyári Garis!
- MacBook Pro 2019 13" Újszerű 8GB/128ssd/1-3 hónap gar./Akku 94%/p3811
- Beszámítás! Apple MacBook Pro 16 2023 M3 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Új Aksi, ajándék USB átalakító kártyaolvasó MacBook Pro 2017
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13"2020 Touch Bar i7/32GB RAM/512GB SSD/magyar billetyűzet
- macbook pro 1278 7.1 2010 alkatrésznek
- Macbook Air 13" 2020 M1 16GB 256GB CTO
- Hibátlan állapotú 14" Macbook Pro M3 Pro, 12 magos CPU, 18 magos GPU, 1 TB SSD, Ezüst szín
- MacBook Pro 16" M1Pro 32GB ram, 1TB ssd, magyar billentyűzet
- MacBook Air 13" (2019) i5 1,6GHz, 8GB ram, 256GB ssd, magyar billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest