Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz otto14 #7200 üzenetére

    Én nem mondanám, hogy az utóbbi években rendesen lehet játszani a konzolokkal.

    Az egyik legfőbb hiányosság, hogy túlnyomórészt nem 60, hanem 30 fps-el ketyegnek a játékok (sőt, néha még azt sem tudják stabilan, lásd korábbi GTA IV offolás), ami szerintem csak azok számára tolerálható, akik még sohasem játszottak stabil 60 fps-el. Főleg nem akkor, ha van egy olyan kijelződ, ami ténylegesen képes teljesen (élesen, időben jól elkülönítetten) kirajzolni azt a 60 képkockát minden másodpercben (vagyis egy jobb féle plazma TV, ami külön-külön felvillantja azt a 60 képkockát az idő nagyobbik részében fekete háttéren, hogy az agyad könnyen elfogadja mozgásnak, nem pedig egy LCD, amit be sem szabadott volna engedni a TV piacra, mert alapvetően nem mozgó, hanem állókép megjelenítésre való, csak azt bámulod folyamatosan, ahogy átnyálazódik az egyik képkocka a másikba, de azt folyamatosan, hacsak nem vibráltatják a LED háttérfényt, bár azzal csak közelítik a plazmákat, messze nem érik utol, hisz néha nem elég az 1/60 másodperc, hogy miden kristály teljesen megálljon az új helyén, akkor meg hiába...).

    Aztán én ezzel azonos súlyba helyezem a kontrollereket. Egy egérhez képest egy joystick sok játékban olyan, mint ha direkt rácsapnád a kocsiajtót a kezedre, mielőtt nekiállsz játszani. A célzás kimerül annyiban, hogy abba az irányba tolod a pöcköt, amelyikben a cél van, aztán várod, hogy majd segít a szoftver eltalálni. Némely játéktípushoz pedig szerintem tényleg abszolút használhatatlan is. (Máig nem értem hogy lehet online sportszerűen Halo-zni XBox kontrollerekkel. Még PC-n sem mindegy, hogy milyen egered van, pedig a leggagyibb is nagyságrendileg szofisztikáltabb, mint egy joystick.)

    A következő pont pedig az utóbbi éveket tekintve, hogy már rég itt vannak a FullHD megjelenítők, de még az első pontban szereplő 30fps-re sem képesek a konzolok 1080p felbontás mellett, többnyire 720p-ben, esetleg (lásd megint GTA IV) 480p-ben renderelnek. És lásd megint az első pontot, ha van egy jó minőségű kijelződ, ami akár 60 darab 1080p felbontású képest is képes helyesen megjeleníteni, akkor ez összehasonlítva egyszerűen ocsmány. (Jó, tudom, hogy a felhasználók 99%-a csak megveszi a "fúlhd lettévét", és azt is borzalmas képbeállításokkal használja, ami SD minőséget gyárt egy jó HD anyagból is, úgyhogy neki aztán tök mindegy).

    Persze mikor kijött az Xbox360 és PS3, még csak a középső pontom volt igazán releváns (butábbak voltak még a megjelenítők és a PC hardware-ek is), mert akkor is csináltak már jó minőségű egereket. De a megjelenésüket követő 2-3 évvel már a többi (általános grafikai képminőség, mely nem merül ki az árnyalási algoritmusok szintjén, hanem felkúszik addig, hogy térbeli is időbeli képernyőfelbontás) az új konzolok esetében is újra jelentkezni fog. Az én szememben azok akkor évültek el. Csak akkor kellemetlenebb lesz (lenne, mert emiatt könnyen nem is fogsz) megint visszaváltani PC-re, mert már hozzászoktál a kontrollerhez, és konzolra vetted meg az azokat a játékokat, amikkel esetleg még később is játszanál.

    A PC árában pedig benne van, hogy közben másra is jól jöhet még az a hardware, nem csak játékokhoz.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák