Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz ADAM1337 #22333 üzenetére

    Mint láthatod, a kevésbé nagy marhaságokra reflektáltam szakmaian. A "no comment" azért lett ennyi, mert annyira nyilvánvalónak gondoltam, miért marhaság ez, hogy nem fárasztottam magam hogy még többet írjak a semmiről.
    Egyébként szakmailag úgy nézett volna ki a válasz, hogy az egész "preferred cores" rész létjogosultságát az adja, hogy ahol ezt használják, ott bizonyos magok magasabb órajelre, ezáltal teljesítményre képesek, mint a többi, és ez a technológia ilyen rendszerekhez biztosítja, hogy amíg lehetőség van rá, kevés szálas terhelés a leggyorsabb magokon futhasson, ezzel nagyobb sebességet biztosítva. Szerintem teljesen magától értetődő, hogy ha allcore OC van, azaz minden mag egyforma órajelen fut, akkor az ütemező kezének megkötése (azaz hogy kevés magra igyekezzen csoportosítani a terhelést) szvsz hasznos biztosan nem (hiszen nincs gyorsabb mag a többinél), káros viszont annál inkább lehet pl. a termelt hő kevesebb magon oszlik el, és könnyebben le is terhelődhet az a néhány preferált mag.

    (#22334) wwenigma: Gondolhattam volna, hogy a no comment jó alap lesz megint belémkötni. :W De közben leírtam, itt van részletesebben.

    Valami forrás, vagy akármi, miért lenne szoftveres itt a CPPC? Részemről tessék, itt pontosan leírják [link] .

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák