-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
odorgg
addikt
válasz Ghoula #29034 üzenetére
Én a gyorsabb utat szoktam járni. Nézek egy reális elérhető maximumot, (290/x-nél 1200Mhz) majd ahhoz adagolom a feszt, ami itt 50mV-os lépéseket jelent, és ugye +100-al indul a lépcső, mert alatta 99% hogy nem megy 1200-at.
Dmark ugyan így megy, csak ott a toplista alapján határozok meg egy maximumot, amit szerencsés esetben elérhetek az adott hűtéssel.
Origin/BF3/BF4/BF1/BF5: odorgg
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Alapon 1000/1300, érdekes lenne, ha nem bírna 1375öt a RAM..1400on nem tapasztaltam hibát. Kérdés persze az eltérő strap miatt mi lenne. Egyébként visszavettem 1250re, semmivel nem lett lassabb, gondolom szintén a szűkebb strap az ok.
MSI AB nekem konkrétan nem okoz gondot, de írtak páran BSt vele. Ha TRIXXben nem lenne az idióta feszkezelés, ellennék azzal is amúgy, nem hibázik nálam. Viszont az, hogy +50mVhoz +56ot kell applyzni, ami profilba mentve restart után +42 lesz, jó nagy ökörség :S
Tri-X rezonancia téma: nálam az egyik venti az ok, a kivezetések melletti.
-
janos666
nagyúr
Erre nem tudok kielégítő választ adni, nem gyűjtöttem be erre nézve kellő adatot.
Az alap gyári BIOS-al nem is teszteltem ki rendesen a tuningot, így feszt még annyira sem néztem.
A 390X BIOS-al kerestem meg először +/-10Mhz-re pontosan a végét, ami 1150 lett. Erről többen is azt írták a guru3d-n, hogy több feszt ad, mint a 290X BIOS, de itt sem próbáltam kézileg piszkálni a feszt és nem volt mivel összevetni emlékezetből, mert nem nézegettem gyári BIOS-al.
A 0mV-s Stilt BIOS-nak +31mV-ot kellett adnom AB-vel, hogy elérje az 1150Mhz-et (azért mentem így visszafelé, hogy összevethessem a benchmark eredményt, amit a 390X BIOS-nál 1150-en futtattam).
TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."
-
proci985
MODERÁTOR
btw ti hogy toljatok?
elinditani a furmarkot, orajel emel afterburnerbol, aztan ahol artifactol/lehal azalatt ok? utanna meg mondjuk fel ora fur / nemi game?
vagy a masik irany, hogy orajelemeles mondjuk 20as lepcsokben, aztan fel ora furmark?
procit anno teszteltem ki, de GPUnal vagy kifogtam egy alaporajelen se stabil darabot (3870), vagy throttlingolt alapbol (6950, 290x gyari hutovel), vagy CFeztem es mindket kartya eleve az egekbe volt clockolva (7850, 1000Mhzs gyari orajelen 840 helyett). esetleg alapbol a kartya az egekbe clockolta magat (GTX970 G1, 1390-1420 koruli factory boosttal, az 1178as ref helyett).
szoval a 290x a vizzel ilyen szempontbol uj.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest