Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • CirrMee

    addikt

    válasz TIT #18711 üzenetére

    >Nem bénaság kérdése,20 ezer alatti házba nem fér be ill.épphogy.

    Itthon van 3db 3-5db ezres körüli kókány lemezház, mindegyikbe röhögve befért a Freezer, a TX2, és a többi, amit szervizes pályafutásom során kipróbáltam. Talán még a legelső P4 -esek kiszolgálására készült Dell házamba is befér, pedig akkor még nem volt ekkora divat a hőcső, ami lehetővé tette az ilyen hatékony hűtők megjelenését.
    A V8 (vagy nagyobb) esetleg nem fér ezekbe, azt én is aláírom, de az a hűtő már messziről is brutálisan néz ki, illetve nem érinti a RAM modulos probléma. De 20 ezres alá belefér pl.: egy M-Tech nob09a alsó tápos ház - és mindjárt nem kell azzal jönni, hogy 'merahúszezeralatti házak ugyan már...

    >Mivel nagyobb a hőfelület,tapasztalat és nem hűt jobban a gyárinál.

    A hőt nem a hűtő állítja elő, hanem a hűtendő eszköz (így a hűtő nem tud több hőt leadni annál, amit átvesz, lásd olvasztós marhaságod). Egy hűtőnek ha normálisan megtervezed a hőt átvevő (talp), közvetítő (manapság hőcső), és leadó felületét (borda rendszer, plusz a szellőztetés), akkor már megbukott a sokat hangoztatott elméleted. Ha szerinted semmi különbség ezek között, rakjál fel egy 486 -os hűtőt, aztán élvezd, hogy mekkora helyet megspóroltál, mennyivel könnyebb, stb.

    Egy esetben nem tud egy nagyobb teljesítményű hűtő hűvösebben tartani: ha valami ócska, iszonyat rosszul szellőző szűk házba szereled, amibe lehetőleg keresztbe kasul szőtted az összes lehetséges kábelt. Ha nem írtál volna hülyeséget, a saját processzoromon ugyanúgy 100°C körül menne alap 2.67GHz -en a Freezer 13 -al is nyitott házzal, miközben jókedvűen throttlingolna ezerrel a termikus megfutás miatt. Csak sajna hála az égnek a valóság az, hogy most röhögve megy kerek 4GHz -en, CPU+IMC fesz emelve, zárt házban, ahol még nyáron sem megy 67°C fölé, prime95 -el megkergetve. Ezt semmiképpen nem nevezném "ugyanolyannak".

    Olyan szittyás-magyaros összeesküvés elmélet szaga van annak, amit mondasz. Ha nem lenne értelme, nem épült volna rá egy ilyen iparág, a kutya nem venné meg ezeket. Kb olyan ez, mint ha azt állítanád, baromság a dedikált videokártya, mert egy HD 7990 -es semmivel sem jobb, mint az Intel integrált vackai. Vagy pl az említett procim semmivel sem gyorsabb 4GHz -en, mint a gyári 2.67 -es órajelen, stb.

    A memória foglalatos rész meg dettó. Az egy dolog, hogy a Freezer 13 mellett röhögve ki-be pakolhatom a modulokat a P7P55D lapomon, de ismétlem, úgy vettem meg a hűtőt, hogy előtte vagy 10x végignéztem a guglin, hogy mekkora, milyen méretei vannak. Később jutott eszembe, de ez is az előre tervezést erősíti, hogy addig nyomoztam, amíg képeket is sikerült találni a P7P55D + Freezer 13 párosról, olyanokat, amin tökéletesen látszott, mettől meddig tart. De ha megkérsz, 5 perc alatt dobok össze olyan konfigot, ami tuti szerelhetetlen lesz a RAM szempontjából - de attól még nem fogok általánosítani, hogy minden hűtővel ilyen fog történni. Magyarul: ha gépet építesz, és a gyárinál nagyobb hűtőt akarsz beépíteni, nézd meg a hűtő méreteit, képeket róla, stb. Aztán tegyél így az alaplappal is, mert ugye ki az a hülye, aki nagyobb hűtőhöz olyan lapot akar venni, aminél a modulok foglalatait a proci foglalata mellé zsúfolják oda...? Nyilván csak az, aki erre is képtelen, de arra igen, hogy maga helyett mindenki mást hibáztasson.

    Az egyik szakmám érinti a hűtéstechnikát, így remélem nem haragszol, ha jókat röhögök azon, amit mondasz... :))

    “Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)

Új hozzászólás Aktív témák