Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Redneck

    veterán

    válasz Skimaster #23993 üzenetére

    Üdv!

    Senki nem oktatott ki téged szerintem. Itt segítőkész emberekkel találkoztam mindig, még akkor is amikor ki voltam akadva és vertem magam a földhöz hogy nem úgy megy a CPU mint a többieknek. Normális, értelmes válaszokat kaptam sosem kioktató stílusban, pedig az elején voltak együgyű kérdéseim :)
    Csak egy dolog és részemről le is zárom ezt a "vitát".
    KURVÁRA NEM MINDEGY HOGY CPU VAGY GPU :D

    Más:

    Nekem 1,42V-on megy 3838-on a CPU. Azért ez a beállítás mert 200 helyett 202Mhz a Bus Clock nálam, mert így stabilabb az fps. 204-re raktam, úgy kurvajó volt de valami nem bírta. Lehet a CPU feszültsége, lehet a CPU NB, vagy a RAM. Esetleg még a HT link de azt inkább kizárnám. Nekem elég antituningos darabom van, valamint a hűtésemnek is ez a limit amit tud (TX3, játékok alatt 54-55 fok). Ha lesz komolyabb hűtésem akkor megpróbálom jobban húzni, 1,475-ig hajlandó vagyok elmenni az még okés.

    Kérdés:

    Nálatok milyen feszültség érték kell 2400-as CPU NB-hez és mennyi 2600-hoz? Nálam most 2222-re van állítva alapfesszel (nyílván a hűtés hiánya miatt nem is tudnék többet). Valamint mit gondoltok a Bus frekvencia emelésről szorzózár nélküli procinál? Csak mert nálam jelentősen stabilabb fps-t eredményezett ez az 1% emelés. Mikor a 204-et kipróbáltam, az nagyon jó volt csak fagyott.

    Célszerű kipróbálnom a 204-et egy kis CPU NB fesz emeléssel, vagy a CPU-nak adjak még egy kis feszt? Sajnos az csak MSRTweakerrel lesz megoldható mert a lapomnál nagy lépésekben állítható csak. Azt a progit pedig annyira nem szeretem, úgy érzem az is fagyasztja a gépet. Esetleg hagyjam a picsába mert a Kingston HyperX 1600-as RAMok, a gyári fesszel és CL9 időzítéssel nem bírnak el plusz 32 Mhz-et csak 16-ot? RAMnak nagyon feszt nem szeretnék adni, azt írta a szakirodalom hogy akár +10% fesztől is elszállhat egy életre.

    Elnézést hogy hosszúra nyúlt! Ha tudtok írjatok valami okosat!

    [ Szerkesztve ]

    Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.

Új hozzászólás Aktív témák