Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BeZol

    őstag

    válasz Krisz0418 #7332 üzenetére

    Igen, az.
    Hát jó kérdés, annyit tudok, hogy aki vizes blokkot tett a kártyára vagy gyárilag a léghűtéses kártyán nem stimmeltek a hot-spot-értékek, az mindegyik ha szétszedte és újra összerakta normálisan, akkor megjavult a hot-spot értékük, mert nem volt tökéletes a kontakt a hűtés és a chip között. Tehát jobb hűtés, jobb paszta aztán vmilyen szinten a chipen is múlik.
    Nem tudom hogyan lehetne célzottan a hot-spoton csökkenteni, de szólj ha találsz rá know-how-t.

    A type-c-n keresztül is lehet monitorokat meghajtani, lásd macbookok évek óta, csak mai napig nem terjedt el annyira.

    MPowerPH:
    nem nyúlsz mellé ha olcsón tudod venni a megfelelő helyről, DE az összes ref kártya hajlamosabb coil-whine-olni, simán belenyúlhatsz a lecsóba vele, szóval amíg nem próbáltad ki a kártyát, rá ne tedd a blokkot... Erre ellenpélda, hogy ami nálam járt giga aourus master rx 6800 xt, az nálam közel 0 hangot adott ki, kollegánál aki megvette pedig jó hangos zárt gépházzal is... (gondolom mint nálam a ref 6800-as volt, máig reszketek a hangjától :O , de aki meg azt vette meg, nála meg semmi...)
    Ha a chip jó-féle, és ki is akarod tartósan hajtani, akkor sztem inkább 3x8pinest vegyél ref kártya helyett, mert még a németek is UV-oltolják vízhűtéssel is, nem hagyják maxra kifutni, és passz h mi történne több órás játéksession-ben ahol 4K nagy-terhelést kapna.

    Ettől függetlenül sztem teljesen jó kompromisszum a ref kártya (HA árban 10%-nál nem drágább egy 6800 XT-nél) és nem biztos h amiatt a hiányzó 1-3% miatt megérné egy custom 3x8pines, mert ha a chip gyengébb, akkor eleve 2x8pines szinten ragadsz vele.

    Ezzel vissza is érkeztünk oda, h simán jó a ref 6900 XT, nekem is érkezik egy most vagy pénteken, vagy hétfőn, kíváncsian várom hogyan fog muzsikálni ;]

Új hozzászólás Aktív témák