- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple Watch
- Honor Magic V2 fél év után
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
Új hozzászólás Aktív témák
-
ScomComputer
veterán
válasz atillaahun #11147 üzenetére
Én írtam a múltkor Fabio-nak,egy premier alatt,hogy miért nem csinál nvidiás videókat is (x-vs-y),azt írta csak az amd-től kap cuccokat egyik sem a sajátja...
-
atillaahun
veterán
válasz ScomComputer #11151 üzenetére
Azt gondoltam hogy kap cuccokat, de azért meglepne ha (mindet) vissza is kéne adnia, mer a Youtube önmagában lófaszt nem fizet, valamiből meg csak eléldegél.
[ Szerkesztve ]
-
wassabi11
aktív tag
Megérkezett az 6700xt, és nem tudom miért de a Cyberpunk és a valhalla nem akar 35 fps.nél feljebb menni tök mind1 milyen felbontást állítok, valakinek van valami ötlete?
-
mvkly
senior tag
Sziasztok!
Ha egy árban menne, akkor 6700-ből a Nitro+ vagy a Red Devil lenne a jobb kártya? -
ScomComputer
veterán
A Red Devil jobb, most 280K az emagon...
#11153wassabi11:
Igen volt hasonló,jártam így egy géppel amibe 6800Xt-t szereltem,régi vga-val DDU(leállítás új vga beszerelése menüvel)....majd vga ki.... bios full reset....új vga be új driver fel...majd a bios beállítások...és megy is, mivel uefi a lap és vga bios is(és kommunikálnak egymással) ez bekavarhat ....nálam ezzel jó lett !![ Szerkesztve ]
-
mvkly
senior tag
válasz ScomComputer #11159 üzenetére
+Ubi82
A Nitro-hoz meg adnak egy bronz tápot, tán azt is el lehet sütni némi ropiért. Úgy meg majdnem egál
-
veterán
Nálam Devil Volt is, most is veszek egyet egy REF helyett (220nettó az amazonon ) az pont annyi mint az emagon csak oda kell afa .
Természetes a Nitro+ is faca.[ Szerkesztve ]
-
Aljasvip
senior tag
válasz atillaahun #11150 üzenetére
A front radiátoron befelé fújnak a ventilátorok, ha ráközelítesz látni fogod a motort és az azt tartó "pálcákat".
Így tehát elől és alul jön be friss levegő, ami hátul és felül távozik (meg a VGA mögötti rácsokon, ha már 4vs2 a felállás) -
Bib
őstag
Megszegtem egykori fogadalmam, hogy nem veszek G betűs vga-t. Egy Gigabyte és Gainward kártyám pusztult a múltban. Most mégis egy zsigabá lesz 6700xt személyében. Egy Sapphire vega 56 pulse-ot vált, remélem nem csalódok. Ez a Red devil jobb nála?
-
wassabi11
aktív tag
válasz ScomComputer #11159 üzenetére
Mesterek mesterene ijesztegess kérlek , Megtaláltam, az AMD software gyárilag lefolyotta 19% teljesitményre -.- . Nem kaptam agyvérzést.
[ Szerkesztve ]
-
wassabi11
aktív tag
válasz ScomComputer #11167 üzenetére
A Maximális frekvenciát gyárilag 19%-ra állította, és azt kellett felvinnem 100%-ra
és egyből 35 fps helyett lett 130[ Szerkesztve ]
-
wassabi11
aktív tag
válasz ScomComputer #11169 üzenetére
Holnapi nap mindenképen, most vár a munka.
Semmit, össze raktam telepitettem és mentem volna játszani
[ Szerkesztve ]
-
wassabi11
aktív tag
válasz ScomComputer #11171 üzenetére
Megcsináltam gyorsan [kép]
-
unclefucka
senior tag
A munka letudva, íme a teszt:
Elemezzétek nyugodtan, nekem csak simán tetszenek az értékek.Érdekes, hogy a klíma beszerelése után 449 ponttal jobb az eredményem. Ha az ár/érték arányt nézzük, akkor mondjuk csak ezért nem érte meg, demáskülönben nagyon is.
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
unclefucka
senior tag
A fogyasztás pedig 3DMark alatt 472W volt max.
Csak a processzort terhelve a rendszer 148W-ot kért.
Így a VGA sacc/kb. 324W-ot eszik.
Érzésem szerit a Corsair RM650 -ben van annyi tartalék, hogy elvigye a konfigot gond nélkül, nem fognak gondot okozni neki az áramcsúcsok.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
zsirfecske
addikt
válasz ScomComputer #11146 üzenetére
nemtom, tény hogy cyberpunk alatt +10 fokok simán vannak ehhez képest, szóval vsz nincs értelme. ráadásul nekem ez a stress test futás közben akasztotta a gépet, amit semmi mással nem tapasztaltam (kis röccenések amikor minden megáll). tehát valami újat csak tud
-
nagyúr
válasz unclefucka #11175 üzenetére
ott van a HW infó képeden hogy mennyit ehet MAX a VGA, nincs módosítva a TDP limited, így a standard 272W(GPU PPT Limit) amiből tud gazdálkodni.
Amúgy ezeket a 472W meg 148W, és 324W okat honnan olvasod le?
[ Szerkesztve ]
-
gery14
senior tag
válasz atillaahun #11150 üzenetére
Elől a 360as radin van 3/3 venti az tolja be a levegőt plusz az alsó. A többi viszi ki. Nem a legjobb az airflow a házamban (cooler master masterbox 5t) a kártya meg vertikálisan tetszik azért van így.Ha lenne más ötleted meghalgatom szívesen !
Ubi82 #11149 köszi majd lesz ha utolérem magam.// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
zsirfecske
addikt
válasz atillaahun #11179 üzenetére
nekem se volt még aio se gépemben, de ezt a vasat én is full átépíteném gondolom a tripla radiátor annyira overkill a procinak, hogy nem túl meleg a levegő amit befúj róla a 3 venti, de a vertikális vga full a cpu blokkra tolja a kimenő hőjét. ha felül lenne a házban hely a böszme radiátornak és kifelé mozgatná a vga-ból teljes hosszán felszálló hőt, már jobb lenne. de talán még szerencsésebb lenne a vga vízszintesben, a házban előről-hátra légárammal szellőztetve (radiátor szintén fent és elöl 3 sima befújó venti amire radi nélkül nem is lógna rá annyira a vga).
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
válasz trek81 #11031 üzenetére
Csinálnál egy tesztet pls, kikapcsolt FSR-el is?
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Pro!Petya #11184 üzenetére
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
DeckardCain
senior tag
válasz DeckardCain #11115 üzenetére
Na megjött ma a strix 6700xt.
Eddig minden oké, kicsit melegszik egy m-atx házban, de nem szívesen cserélném a házat.
Illetve jelenleg a klíma kivan kapcsolva, és 26,5 fok van a szobában1440p 75hz-en nem akarja visszavenni a memóriát 2D-ben. Csak 60hz-en. Majd CRU ha lesz rá időm. Néztem 21.6.1-es illetve 21.7.2-es driverrel is.
Néztem egy kis UV/OC-t, de 1,2V-ot bekér adott órajelen gpu-z szerint, hiába állítok be mást. Ha jól olvastam akkor hiába állítok be mondjuk 1180mv-ot az adrenalinban, ha több kell az adott órajelhez akkor emel a feszen.
Vega után még egy pár dolog új nekem. MPT-vel nem néztem még.De szerintem maradni fog 24/7-re a 2100-as memória (fast timing), illetve az alap GPU közeli órajel. Egyszer beállítom, kitesztelem aztán utána csak játszok.
Ez már egy nem alap eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
ScomComputer
veterán
válasz DeckardCain #11186 üzenetére
Úgy ahogy írod Barátom....TE legalább visszaolvasol,nagy respekt érte !
Ha fix feszt akarsz akkor MPT...
...ja ez egy kis leírást tartalmaz, de az új beta verzó változott egy pár dologban...[ Szerkesztve ]
-
unclefucka
senior tag
válasz DroiDMester #11177 üzenetére
Mezei fogyasztásmérő. Régebben vettem a LIDL-ben.
A második a felsorolásban.
Az első két érték a ketyeréről lett leolvasva (rögzíti a maximumokat), a harmadik érték a kettő különbsége.
A csak processzor terhelést CPU-Z -vel csináltam.
A 3DMark processzor tesztje csalóka, mert használja a VGA-t (187W volt).Nem izgat, hogy mennyire pontos, mert annyit nem tud tévedni, hogy a 472W-ból 650W legyen.
Ha 10%-ot feltételezünk -ami már szarnak mondható- akkor is legfeljebb 520W-ot zabál a számítógépem.Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
nagyúr
válasz unclefucka #11188 üzenetére
Aham....
Azt ne felejtsd hogy amit a konnektorból mérsz az nem a valós fogyasztás mivel a tápok nem 100% os hatásfokkal dolgoznak, a te tápod 90% körüli hatásfokkal dolgozik tehát amit konnektorból mérsz 472wattot az valójában ~424Watt csak.
És ahogy mondtad az a 2.e ft-os mérőkéd kb 10% ot is eltérhet a tényleges fogyasztástól!
Ha csak CPU.t akarod mérni akkor ne cpuz.vel terheld, hanem a Cinebench R23.at használd!
Ha nem OC.zod a vga.t akkor elég lesz a 650.es táp.
OC.val viszont már közel érsz a táp végéhez, amit múltkor linkeltem TimeSpy tesztet ott nálam 592W.ot bekajált a konnektorból a gép, ebből levonva a tápom hatásfokát kb 556W volt a gép fogyasztása
-
apollo12
veterán
válasz DroiDMester #11189 üzenetére
mivel méred konnektor fogyasztását ?
-
unclefucka
senior tag
válasz DroiDMester #11189 üzenetére
Igen, értem és tudom is ezeket a dolgokat.
Viszont a mérés célja most nem az volt, hogy tudjam, mennyi a pontos fogyasztás, meg ilyenek, hanem, hogy meggyőződjek róla, a 650-es táp elég-e vagy sem.Megnéztem a leírását az eszköznek és 5%, illetve 10W (VA) a pontossága btw.
És olyan régen vettem, hogy még a Silvercrest felirat is hiányzik róla. Anno még nem nyomtatták rá az ALDI saját márkajelét.Nem OC-zek én semmit, nincs rá se időm, se kedvem. Minden úgy marad, ahogy a BIOS-ból beállítható, illetve ahogy a gyárból kijött. A 3DMark-ot is törlöm, csak a helyet foglalja.
Örülök, hogy elbírja a táp a motyót, így gyűjthetek tovább a monitorra.
Terhelésnél érzésre nem a táp fújja ki a legmelegebbet. Talán a proci melegebb és utána a VGA jön, bár nagyjából ugyanolyannak tűnik mindkettő. Pár fok lehet csak az eltérés.
[ Szerkesztve ]
Akkor válsz felnőtté, amikor a nálad fiatalabbak elől igyekszel eltitkolni, hogy még mindig gyerek vagy.
-
gery14
senior tag
válasz zsirfecske #11181 üzenetére
atillaahun #11179
Ezt a házat jobban nem lehet megcsinálni tele van zsufolva a 360as radit lehetne igen fentre rakni de nemakartam szétflexelni. Volt 3 konfig váltás benne Felcsesztétek az agyam rendeltem egy új házat szépen elfér majd benne minden is[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
nagyúr
válasz apollo12 #11190 üzenetére
Meross WIFI Smart Plug With Energy Monitor Meglepően pontosan mér, 2% pontossággal dolgozik!
-
atillaahun
veterán
válasz gery14 #11192 üzenetére
Valóban nem ideális az a ház, de nem lett volna muszáj újat rendelni. Annyi volt csak a lényeg hogy a radi hőjét ne szívd vissza, hanem kifelé fújd a házból, a GPU meg ne az alaplap-CPU-SSD-RAM-ra adja le a hőt, hanem felfelé, amerre amúgyis szívná le róla a két venti.
De ha elégedett vagy a hőfokokkal, akkor mindegy. -
MZsoltee
veterán
válasz unclefucka #11191 üzenetére
A 650W-os táp leadni tud 650W-ot, vagyis amennyit rá van írva az egyes ágakra. Felvenni ennél többet tud, tehát ebben a 650W az ő fogyasztása nincs benne.
Ha a táp 715W-ot vesz fel a konnektorból és 90% a hatásfoka, valamint a névelges teljesítménye 650W, akkor adja le a névleges teljesítménye 100%-át. Ha 650W-ot vesz fel, akkor csak 585W-ot ad le a táp és még leadhatna 65W-ot a néveleges teljesítményének eléréséhez.
Tehát ha a falból méred a fogyasztás, akkor kalkulálni kell a táp fogyasztásával/hatékonyságával is.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Szpisti
addikt
válasz DeckardCain #11186 üzenetére
Tedd fel a 21.7.2-t, csodát fogsz látni...
-
gery14
senior tag
válasz zsirfecske #11195 üzenetére
Már szétflexeltem az alsó ventihelyet is én vágtam ki igazábol meguntam hogy televan zsufolva és megjött az új táp is meg felraktam a gép oldalát és minden megfőt... enyiit tud ez a ház. Az új [link] Lian Li O11G XL Rog Certifield. Úgyhogy a régi házat semmikép sem tudnám eladni flexelve
[ Szerkesztve ]
// EKWB Custom Loop/ I9 13900K / Rog Strix Z790-E Gaming Wifi /Inno3D 4090 X3 OC /Trident Z DDR5 RGB 6800 cl34 32GB KITT /Masterwatt Maker 1500W Plus TITANIUM /Viper Ultimate/S23 Ultra 512GB 5G//Civic TypeR FK8 Turbo// BMW 35D Stage3 E91Stanced //FirebladeSC59//
-
Motion_Blur
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Relatív gyári teljesítmények:
● RX 6400-hoz képest
● RX 6500 XT-hez képest
● RX 6650 XT-hez képest
● RX 6750 XT-hez képest
● RX 6950 XT-hez képest
Fogyasztási keret állításához:
● MorePowerTool
/link a weblap közepe fele/
● MorePowerTool leírás/guide, mit hogyan, miért !!!
Aktuális AMD driver:
● AMD.com
EXCEL-tábla topiklakók méréseivel:
● [LINK]
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Windows 11
- Kerékpárosok, bringások ide!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Társasjáték topic
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Milyen monitort vegyek?
- alza vélemények - tapasztalatok
- Napelem - 100%-os támogatású pályázat
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- További aktív témák...
- KÉSZLETRŐL! - Új - 180 Fokos GPU PCIe Tápcsatlakozó Adapterek - NVIDIA AMD INTEL - A Több Olcsóbb!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- PALIT RTX 4080 16GB GDDR6X JetStream- Új, 2 év garancia - Eladó!
- Gainward RTX 2060 Super Ghost 8GB használt videókártya eladó garanciával! AKCIÓs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs