Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Pikari

    addikt

    válasz KROK640 #91592 üzenetére

    Én kb 2013-ig windowst használtam elsődlegesen. Bár már jóval előtte, a kétezres évek közepétől kezdve elkezdtem ismerkedni a linuxxal, mert a távoli szervereken, ahova be kellett jelentkeznem, az volt. Emiatt aztán muszáj volt felrakni a fő gépemre is másodlagos rendszernek, olyan 2006 körül. A legtöbb divat-disztró persze hulladék volt, de aztán megtanultam az ilyen vicclinuxokat elkerülni.

    2007-ben volt olyan időszak többször, hogy hetekig-hónapokig csak linuxot kellett használnom. Ekkor még nem győzött meg a linux, bár lenyűgözött a funkcionalitása. A windowst kerestem benne, és úgy akartam használni, mint a windowst, ezért aztán sosem volt 100%-os a felhasználói élmény.

    2013-ban viszont végleg linuxra váltottam, az xp után, mert windows vonalon már jött ez a gagyi tartalomfogyasztói irányzat, ahol a gép feletti kontroll helyett a tartalomfogyasztás van előtérbe hozva, a funkcionalitás kárára.

    Egy-két évig hiányérzetem volt a windows után, de ez megszűnt, és ahogy elkezdtem a linuxot linuxként használni, már nem a windowst kerestem benne, hanem felépült a háttértudásom, rájöttem, hogy a windows gyakorlatilag minden tekintetben a linuxhoz képest egy lassú, funkcionálatlan hulladék, ahol gyakran 6-7 db kétes forrásból származó shareware programok kombinálása kell olyan dolgokhoz, amit linuxon kb 2 sor begépelésével másodpercek alatt el lehet érni, arról nem is beszélve, hogy ma már a linuxnak a hardvertámogatása is mérföldekkel jobb.

    Egyszerűen úgy érzem, hogy a windows már semmilyen tekintetben nem képes versenyre kelni a linuxxal, érzésem szerint a windows teljes piaci részesedése abból fakad, hogy ez van belobbizva az oktatási intézményekbe, és mivel generációk nőttek fel rajta, az embereket túl lassan lehetne leszoktatni róla, na meg persze a videójátékok nagy részét erre írták. Ezzel nem vitát szeretnék szítani, csak leírtam a véleményem, és elfogadom, ha valaki ezzel nem ért egyet.

    A Dunning−Kruger-hatás az a pszichológiai jelenség, amikor korlátozott tudású, kompetenciájú vagy képességű emberek rendkívül hozzáértőnek tartják magukat valamiben, amiben nyilvánvalóan nem azok.

Új hozzászólás Aktív témák