- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 8 - az igazi nyolcas
- iPhone topik
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Poco F4 - uzsonna tavalyi receptből
- Mobil flották
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
-
Mobilarena
A topic lényege, amire való:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Freddy76
addikt
válasz MC Pite #10748 üzenetére
Affene tudja, mi romantikázáshoz nem szoktunk piálni, ha megiszunk egy pohár bort, azt sem azért, mert romantikázunk, hanem mert csak...
A képhez: ahogy Necro írta, elüt a pohár a képtől. A paprikás vodkás pohár nem romantikus .
[ Szerkesztve ]
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
MC Pite
veterán
Szerzek valahonnan sima poharakat, és jobban próbálom a használtságot jobban kidomborítani (picivel több az aljában pl).
Tapéta nincs, sima fal, csak megvilágítottam hogy legyen 'háttér'.
Bennem megvan a hangulat, de gondolkozok még mivel lehetne jobban átadni...Azt hittem már majd 2013ban nem lehet gond mint az adobeos színtér...
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
m3ss
veterán
válasz tmark27 #10755 üzenetére
nekem nem hianyzik a keprol a telefon. sok ertelme nincs igy mint targyfoto. talan ha fenykepezomodban lenne a telefon es lehetne latni a szemuveg masik felet jobb lenne amugy elso feldolgozas tetszene, csak a szemuveggel. jo az az arnyekszegeny regies feldolgozas azzal a bokehval.
https://www.instagram.com/jozsef.beko/
-
panpeter92
tag
Ezekről vélemény? [link]
-
mefistofeles
addikt
válasz MC Pite #10754 üzenetére
Ennek a képednek "előtte" volt a címe igaz? Miért nem csinálsz egy "utána" fotót? Elegánsabb poharakkal, (pl. pezsgős) hogy ne legyen kocsmahangulat, akár az egyik fel is lehet dőlve, mögöttük egy kiürült pezsgősüveg a nyakára dobava a közkedvelt fekete bugyi?
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #10753 üzenetére
Egyet értek Freddy-vel.
Amúgy meg ha romantika, akkor inkább maradnék sablonos és elő a kristály poharakat, legyen az pezsgős vagy boros. A szopogatós italok inkább csajos buliba vagy családi rendezvényre valók, a vodkás meg a beb@****ra...
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz akela91 #10761 üzenetére
Érdemes mindenképp, csak a megvilágítás és a nézőpont megválasztása nem mindegy....
Anno Rhetymno kikötőjében fotózgattam kora reggel, napkelte után és odajött hozzám egy görög fotós srác, erre a névjegyéből jöttem rá...., gyatra angolságommal értettem, hogy azt dicséri, hogy ezt a témát ezzel a megvilágítással érdemes fotózni.... -
akela91
addikt
Valóban esetlen, mivel a kerítés fölött lógattam be a gépet... Szerencsére majd 2 méter magas vagyok, és hosszú kezeim vannak. Illetve úgy kiégett a teteje, hogy tejfehér lett, alig bírtam bele színt vinni Camera RAW-ban, meg visszavenni az expo-t ott. Mindjárt jön a naplemente, majd megnézzük mit tudok összehozni. Mondjuk sajnos a képet tekintve, balról van a nap, és pár centivel balra egy másik ház fala van, azért is választottam az állóképet.
[ Szerkesztve ]
-
akela91
addikt
válasz philoxenia #10765 üzenetére
CSak nagyon korlátozott a mozgásterem. Ha kicsit is hátrébb megyek, akkor a kerítéstől nem látszik semmi... Ha fekvőbe lövöm, akkor meg levágom a tetejét a háznak, vagy nem lesz benne előtér, ami igencsak probléma.
-
MC Pite
veterán
válasz Real_Necro #10760 üzenetére
Borosak vannak... Bár kicsit tré borospoharaink vannak amik logó/feliratmentesek... Körbelesek. Bár ez a világítás nekem sokkal jobban bejön a rövides poharakhoz és piához mint borhoz. Nu, futok vele egy kört még
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Real_Necro
veterán
válasz MC Pite #10768 üzenetére
Minek rá felirat? Tedd mellé az üveget, amin van egy címke és kész. Feliratos pohár meg maradhat a céllövöldében.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
MC Pite
veterán
válasz Real_Necro #10769 üzenetére
Olvasd el mégegyszer...
#10755 tmark27: Első. Bár azoknak akiknek a divat nem jelent sokat, nem mond semmit a kép sztem.
-
-
-
fattyu
veterán
ez egy remek elrettentő példa a hdr használatára. Elnézést de tényleg.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
zool1
őstag
válasz fattyu #10776 üzenetére
A véleményed elfogadom, de tudom hogy hdr ellenes vagy! Nincs is azzal baj. A hdr része , pontosan nincsen túlhúzva szerintem, és a felhők miatt "adta magát". Hogy elrettentő példa lenne, azt rád bízom, de mindenkinek a képén lehet találni fogást...
(#10775) philoxenia: nekem kis naivnak megtetszett, hogy a két keréknyom, a "végtelenben" találkozik, és ezt a sövény vagy minek nevezzem jól közrefogja. És igen itt a szimmetriára törekedtem! Pont olyan szöget próbáltam keresni, hogy még az út vége is látszódjon.
[ Szerkesztve ]
-
-
zool1
őstag
válasz philoxenia #10777 üzenetére
p.ü.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Igen ezt éreztem, látszik, de ha fotóként szeretnéd megítéltetni a képet, akkor ez kevés, ilyet képet bárki csinálhat ott egész nyáron, nem különleges a helyszín, nem különleges a kép, ha technikai szempontból szeretnéd értékeltetni, akkor az más, abból a szempontból én nem néztem.
Ha pedig csak dicséretet szeretnél, akkor olyan helyre kell menned, ahol a dicsérjük egymás képeit a topikcím.... -
zool1
őstag
válasz philoxenia #10781 üzenetére
Ezt ugye magad sem gondoltad komolyan: "Ha pedig csak dicséretet szeretnél, akkor olyan helyre kell menned, ahol a dicsérjük egymás képeit a topikcím...." Szólnom kell a moderátornak... Véleményért jövök ide elegyen az akármilyen, ennyi. Van hova fejlődni bőven!!!!
[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
nagyon zöld a zöld.
Nem vészes igazad van nem az a szivárványhányós dolog ami a tényleg jajistenemaszemem, de ezen is egyértelműen látszik a hdr. A zöld túl zöld, a felhő meg túl kontrasztos. Valamint ezt így a szemed sem látja be, ( mármint ezt a vakító világost meg a feketére visszahúzott felhőket. )
Rájöttem nem is a hdrel van bajom. Az is csak egy technika. Azt is lehet ízlésesen hatásosan alkalmazni.
A bajom azzal van hogy az még egy külön technika amit ugyanugy meg kell tanulni használni mint mindne mást, és amíg odaérsz addig eccerűen undi.
Nekem szerintem.
a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
mefistofeles
addikt
Nagy élvezettel olvasom a topicot, tanulmányozom a feldobott képeket és szerintem már csak ettől is fejlődök (mondjuk az én szintemről nem nehéz)!
Bár azt is meg kell mondjam az utóbbi napokban volt pár kép amiben semmit nem láttam, míg a nagyok elég jól fogadták.......Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz mefistofeles #10786 üzenetére
"Nagyok", itt nincsenek, csak tapasztaltabb/olvasottabb/jobb szemű fórumtársak...
-
zool1
őstag
válasz mefistofeles #10786 üzenetére
+1
-
mefistofeles
addikt
válasz philoxenia #10787 üzenetére
Néha elég kínban vagyok, mert bár technikailag nem vagyok azon a szinten, hogy bármit is akárcsak értékeljek de már többször éreztem, hangulat, téma, kompozició kérdésben volna mit hozzáfűznöm a művekhez. Csak nem szeretnék szembesülni a "mit szólsz bele hót tudatlanként" hozzászólásokkal.
Fotósként hozzám képest nagyok, nagyon nagyok vagytok!
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
fattyu
veterán
válasz mefistofeles #10789 üzenetére
véleményezz
azért van ez. minél aktívabban. ez a gond hogy kevés a kritika.Én is csak a jókhoz szólok vagy amibe nagyon bántja valami a csőröm. a többsége elég semmilyen ( NEKEM ) ezért aztán nehéz is bármit hozzáfűzni.
-
cOxeR
Ármester
Ha valaki értelmesen ír a topikba... lehet bármennyire kezdő, senki sem fogja ezért megszólni. - minden vélemény fontos... mert lehet belőle tanulni...
-
cOxeR
Ármester
Nekem nincs gondom a szimmetriával, itt a hdr-el sem annyira... nincs túlhúzva... az lenne a frankó, ha nem kanyarodna el az út... így megtörik a szem irányítása... de hát ezen nehéz változtatni.
Összességében viszont unalmas hatást kelt, valami hiányzik a képről, egy ember, egy tárgy... vagy bármi, ami esetleg a méretarányokat jobban szemlélteti. -
Larry303
addikt
sztem is minden véleményre szükség van...sajnos én is inkább azokra írok amik már eleve tetszenek...
a hdr es kép nekem elsőre pozitiv volt, mert 4db háromszöget láttam rajt ami tetsztett, nagyban ez már kicsit borult, és semmi plussz nem jött hozzá tényleg...https://www.flickr.com/photos/kocsisbalazs
-
mefistofeles
addikt
válasz akela91 #10794 üzenetére
A másodikról kérdezném milyen technikával készítesz ilyen képeket? (technikailag lenyűgöznek az effélék) Két képből van, vagy ez egy lövés?
Annyit még belekotyognék, nem gondoltál rá, hogy alul kicsit megvágd? A sínek alatt nincs semmi. Ha az a sövény tovább látszana máris tök jó lenne!
Gondolom az az alap amiről a kép készült, de "idegen tárgyként" olyan mint ha valami véletlenül belelógott volna a képbe.[ Szerkesztve ]
-
ccs2929
senior tag
válasz mefistofeles #10797 üzenetére
A technika... nem bonyolult-->hosszú záridő, nappal ez nem igazán okés, ha csak nem használsz szűrőt, különben lesz egy szép hófehér kiégett képed! Egy képből készült /gondolom/
Amúgy sajna ez a kép tényleg kuka, lehetetlen állvány nélkül használhatót lőni ,ha csak nem "betonból" van az ember
[ Szerkesztve ]
Flickr: http://goo.gl/V53ntj Ha korrekt volt az üzlet,akkor várom az értékelést!
-
mefistofeles
addikt
válasz mefistofeles #10797 üzenetére
...meg kell még tanulnom "képül" gondolkodni.....
Rájöttem nem is az a baj, hogy ott az a szürke felület, hanem az, hogy kettévágja a sövényt, ettől, zavaró, csúnya. Ha egy benyúló peron lenne vagy valami a föld szintjén az nem keltene ilyen ellenérzést......Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Mhamster
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest