Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Piftuka

    veterán

    Sziasztok!

    Segítsetek nekem, kérlek!

    Régóta szeretnék egy "töltőállomást" (hozzá való akkumulátorokkal), mert a "góliát" elemet kivéve mindegyik típusút használom különféle készülékekben.

    A "ceruza" akkumulátorokat digitális fényképező gépbe (amatőr fotós vagyok), a "miniket" egyes távirányítókba, asztali órába, stb., a 9 voltos akkukat pedig a basszusgitárom aktív elektronikájához használnám. (Kettővel üzemel.)

    A digitális gépbe olyan akku kell, ami sokáig bírja az intenzív használatot vaku mellett is, és egyébként a basszusgitárom elektronikája is "nagy étvágyú". Utóbbit Duracell hagyományos elemekkel használtam, amelyek egyébként kiváló minőségűek, sokáig bírták, az állásban sem "folytak ki" soha, de mégis jobb, ha az ember újratöltheti, nem kell drága pénzen cserélgetnie az elemet, ha az lemerült.

    A Voltcraft állomások nagyon drágák az én pénztárcámhoz. Még az Ansmann is (bár erről azt hallottam, hogy rossz minőségű, pedig úgy tudtam, "márkás" terméknek minősül a kategóriájában).

    Ezért az olcsóbb állomások között kezdtem keresgélni.

    A LIDL-ben láttam a Tronic ilyen készülékét, és az ALDI is árult hasonlót "Activ Energy" márkanévvel.

    Mindkettőnek elolvastam a leírását és több dolog sem világos számomra. Utóbbi esetében nem derül ki, hogy tudja-e a "kisütés" funkciót. Mivel nem tüntették fel a leírásban sehol, feltételezem, hogy nem.

    Utóbbival egyik cimborám is megjárta, mert neki a más márkájú elemeit például egyáltalán nem töltötte.

    Árban az ALDI-s töltő kicsit olcsóbb szokott lenni.

    A fentiek alapján kérdéseim:

    1. Maradjak mégis a Voltcraft "vonalon"?

    2. Amennyiben, nem szükséges, a Tronic, vagy az Activ Energy töltő éri meg jobban, illetve nagyobb tudású?

    3. Az ALDI-s töltő is tud kisütni, és intelligensen tölteni?

    4. Mindegyik tud egyesével, külön-külön tölteni minden akkut?

    5. A topic-ban visszaolvastam, és sokan dícséritek a Tronic-ot, és külön kiemeltétek többször, hogy ENELOOP aksihoz kifejezetten ajánlott... Miért éppen ahhoz?

    6. Akkumulátorokból - ismerősök, profi fotósok ajánlata alapján - ENELOOP márkájúakat néztem ki magamnak (a fényképezéshez 2700 mAh, vagy 3200-as modelleket), de szívesen meghallgatok bármilyen alternatívára vonatkozó javaslatot. Tudtok mást is ajánlani? (Amennyiben igen, kérlek, indokoljátok meg, hogy X és Y termék, miért jobb.)

    Köszönöm a segítséget előre is!

    Üdv: Piftuka

    [ Szerkesztve ]

    "Aquila non captat muscas."

Új hozzászólás Aktív témák