Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz luciferk #5928 üzenetére

    Én is gondolkodtam azon, de végül arra jutottam, hogy nálam olyan nagyon nincs kihasználva (például én nem fotózom rendszeresen, így gyakran csak fiókban pihen a töltő), hogy megérte volna azt a kis különbséget, amit még rá kellett volna tenni, az IPC1L-hez képest.

    De az kétségtelen, hogy az IPC három fő gombja nagyon suta konstrukció, sőt bosszantó is, hogy nem bírták normálisan megoldni. Kijelző nem világít, funkcionálisan is adódhatnak kellemetlenségek. Gondolok itt például az először betett akku áramára, ami behatárolja a többit, tehát emiatt néha agyalni kell, előre gondolkodni, hogy vajon mit is akarok később. Utána esetleg lehet bosszankodni egy rossz döntés miatt, tehát néha ez is irritáló lehet.

    Korábban volt róla szó, hogy a kapacitásmérés rátöltéssel indít, ami nem a legjobb, vagy kisütésnél törlődik a kivett kapacitásérték, utána csak a töltést látjuk. Mindezek ellenére azt lehet mondani, hogy aki kicsit is ad magára, minimum egy IPC-t kell vásárolnia, mert ez mér kapacitást, a frissítőprogramja is hasznos, szintén látni közben a kapacitásnövekedést, tehát ilyet az egyszerűbb töltők nem nyújtanak.

    Amit a cikkben írnak, hogy az IPC-ben jobban melegedett az akku, arra én nem nagyon adnék, mert a melegedés a töltőáram mellett az akku belsőellenállásától is függ, vagyis egyazon akkuval kellett volna összehasonlítani a két töltőt, mert egyébként elvileg képtelenség, amit ír.

    Hűtés is érdekes kérdés, ha onnan nézzük, hogy a -dU lekapcsoláshoz az akkunak fel kell melegedni. Bár az is igaz, hogy a töltési végponton egy gyorsabb, relatív hirtelen felmelegedés következik be az akku belsejében, emiatt csökken le az elektrolit ellenállása, ami a kapocsfeszültség csökkenésével jár, és ezt érzékeli a töltő.

    A külső hűtés szerencsés esetben nem akadályozza ezt a gyorsabb, belső felmelegedést, amit a cellába már feleslegben bevitt energia felszabadulása idéz elő. Vagyis arra próbálok kilyukadni, hogy azért túlhűteni szerintem nem kellene.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák