Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz kovybaby #8257 üzenetére

    Akad ingyenes adatmentő program is, mint pl. a Recuva. Valamint a Program promók topikot érdemes folyamatosan figyelni, mert ott is szokott lenni számos fizetős szoftvernek ingyenes, promóciós változata.

    Azonban Windowsra a jobb adatmentő programok általában mind fizetősek. Ezek free verziói nem sokra jók, mert rendszerint van bennük valamilyen korlátozás. Például az etalon GDB ingyenes verziója menteni egyáltalán nem enged, az EaseUS esetében 2 GB a limit, az iCare meg nem tud deep scan funkciót. Utóbbi nyilván ajánlott, ha azt akarjuk, hogy minden fájlt megtaláljon a program. Illetve utóbbi kettőről nemrég volt szó egy másik topikban. Tehát, hacsak egy Live Linux alatt, vagy valamilyen ingyenes programmal, netán másik gépen nem lehet lementeni a külső HDD tartalmát, akkor bizony valamelyik programot meg kellene vásárolni. Illetve nem tudom milyen Windows alatt nézted, de volt olyan eset, ahol csak egy bizonyos verziónál volt ilyen probléma. Ha nálad is az van fent, akkor esetleg másik gépen, illetve másik Windows alatt is rá lehetne nézni.

    Adatmentésnél a fentebb említett (jobb) programok megjelenítik a teljes mappaszerkezetet, ahol természetesen lehet szelektálni, hogy miket akarunk lementeni. Tehát nem muszáj a HDD teljes tartalmát. Ehhez nyilván be kell szerezni egy másik meghajtót, amire a mentés történik, mivel az eredeti forrásmeghajtóra tilos rámenteni! A programok mentésnél a fájlokat rendszerint külön mappá(k)ba pakolják, tehát nem gond, ha már van valami a célmeghajtón. Persze az fontos, hogy legyen rajta elegendő tárhely a mentéshez.

    Amúgy ez pontosan melyik SP modell?
    Illetve, ahogy nézem VID: 174C, PID: 55AA, vagyis ASMedia chipes. Az 55AA azonosítós típusoknál pedig frissíthető a firmware. Persze ezt csak érdekességképpen említettem, illetve max. végszükség esetén és saját felelősségre szabad csak babrálni!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák