Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bioskinhead

    újonc

    válasz suste #7469 üzenetére

    Mert a múltkor nekimentem a BB-nek nmap-pel és már attól rosszul lettem, amit ott láttam.
    (nmap -sX openwrt.wan.cime -> a wan porton lógó routeren kiadva, listázza valamennyi olyan nyitott portot, aminek a tűzfal beállítások szerint csak a LAN felé szabadna látszania és mindössze a 22-es tcp van nyitva rajta)
    Ezen felül már a BB-ben is csak az oldpackages tartalmazza, ha jól értem, karbantartás nélkül a legtöbb fontos szoftvert. (pl. a syslog-ng3)
    A squid is "kissé" elavult benne és volt még valami, ami miatt már rég szabadulni akartam tőle, de most nem ugrik be. Valami nem túl fontos, de bosszantó hiba... (ja, meg ugye az újabb kernel sem árt, ha nem akarom rövid úton tönkretenni az SSD-t - bár ezt lehet, hogy félreértettem)
    Szóval csupa ilyen apróság.
    Cross compile, hogy forrásból pakoljak fel ilyesmit, továbbra sem megy.
    Már rég túl lehetnék az egész cirkuszon, ha kukázom (esetleg routerrel együtt) az openwrt-t még akkor, mikor először fedeztem fel, micsoda hulladék lett belőle, és vettem volna egy mini PC-t (amitől csak az tartott vissza, hogy talán megfelelő alaplapot csak Asrockot találtam, abban meg nem bízom - gigabyte-ból olyan volt, ami monitor nélkül nem tud bootolni)

    ui: úgy egyébként, mint topikgazda... nem tudsz olyan egyszerű, könnyen érthető (magyar vagy angol) leírást, ami segít abban, hogy egy virtualboxban futó linuxon lefordítsak pár programon erre a nyomorult ...ra?
    Mert amit találok az vagy iszonyat bonyolult, vagy elsősorban a komplett rendszer építéséről szól - ez utóbbiból nem tudtam kihámozni a lényeget.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák