- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
Akkor nem szenvednék a fém megoldással.
Párnafából készítenék egy I_________I alakot és olyan hosszú menetesszárral mint amilyen széles az állvány, befűzném/rögzíteném az elülső zárszelvényen át.Szerk:
Forgószék talán mindig el fog mozdulni.
Keress egy unatkozó lakatos és készíttess vele egyedi állványt.
Enyém 15k volt anno, autóülés a bontóból 6k konzoljával együtt. Ez fix.[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
WSP-n fekete+piros rugókkal használtam, de csak azért, mert a két pirost nem bírta maga a stand, alátámasztás hiányában, nagy volt a flex. A szék nem mozog, bár én szőnyegen használom.
Most a cradlevel együtt használom, de csak azért, hogy ne kelljen állandóan pozícionálni a széket. Viszont csak 1 kereket teszek bele, kettővel túl közel kerül a szék, pedig alacsony vagyok.
De fából is fabrikálhatsz valamit
[ Szerkesztve ]
-
tatabike
őstag
válasz JulesTS #46151 üzenetére
Oké, az lesz, Logitech, már tettem lépéseket Nem szűk a keret, én szabtam ekkorára, hétvégente 1-2 órát molyolgatni ezekkel a "lassú" játékokkal pont elég. Főleg, hogy a játékidő felében csak cicomázom a kamionokat, meg szerkesztgetem a mod fájlokat Az a vicces, hogy amúgy meg a való világban is kamionos vagyok, egész héten járom az utakat...
[ Szerkesztve ]
Apám, látja mit csinál az a kutya? Látom fiam, nyalogatja a tökeit. Apám, ezt én is kipróbálnám. Próbáld fiam, de szerintem meg fog harapni...┌∩┐(◣_◢)┌∩┐
-
Win-T
senior tag
Pár éve mikor megvettem a T150-em, még teljesen kezdőként fogalmam nem volt mit, hogyan kellene beállítani és Asetto Corsához a nálam tapasztaltabbak azt tanácsolták, hogy a Wheelcheck + LUT generátor programokkal kreáljak hozzá egyéni .lut fájt és azt használjam. Ezt akkor meg is tettem bár fogalmam nem volt róla, hogy ez mit csinál vagy mire jó (mondjuk ma sincs több), de úgy voltam vele, hogy a szakik jobban tudják úgyis. Azóta is úgy van... de most, hogy jövő héten végre talán megérkezik a Fana DD eszembe ötlött, hogy nem biztos, hogy azzal is frankó lesz ez.
Tehát a kérdés: az új motyóval is érdemes ilyen egyéni .lut fájlt generálni, kell egyáltalán DD-hez vagy jó a gyári? Ti foglalkoztok ilyesmivel vagy nem érdemes annyira? -
-
Win-T
senior tag
Az király, akkor lehet ezért volt mindig kicsit darálós érzése a kormánynak ha AC-ztem?
Viszont most, hogy ránéztem, látom, hogy ügyesen nem mentettem le a default gyári fájt annak idején. Ha kitörlöm a mostanit generál vajon újat a játék magának? Vagy tudna adni egyet esetleg valaki akinek módosítatlan? -
tom120514
őstag
Ha esetleg lenne itt olyan mint én, aki naponta többször nézi az order status-t Fanatec-nél nézzen rá, ma lett tracking number, nekem ETA Budapest május 02.
Never go full retard.
-
fatal`
titán
válasz jozefgucci1 #46212 üzenetére
A tied valószínű május végére csúszott. Nem kaptál a késésről se e-mailt?
#46211: Nekem is feladták, UPS app már tegnap jelezte.
-
tom120514
őstag
válasz jozefgucci1 #46212 üzenetére
03.15-én. Amikor rendeltem, 04.28. volt a kiírt dátum, úgy látom tartják is.
Never go full retard.
-
-
-v-
addikt
válasz jozefgucci1 #46216 üzenetére
Nem mennek ki rendesen az update emailek az orderekhez, fórumban többen is panaszkodnak h nem kaptak, és nekem is így indítottak abban ami végül ideért: "Dear customer, It has come to our attention that a technical issue has occurred as our initial E-Mail did unfortunately not reach you. Therefore, we will of course once again provide you with the following update:"
[ Szerkesztve ]
-
Win-T
senior tag
Én február 24-én rendeltem, tegnapelőtt vettem észre, hogy van már tracking number. UPS weboldala szerint már Vecsésen dekkol a motyó... jó lett volna pedig ha hétvégére megkapom. Hosszú lesz a hétvége.
Amíg a weboldal nem jelezte, hogy hamarosan indul a csomag nem is foglalkoztam vele, de mostmár mocorog a kisördög. -
kzolee216
senior tag
Tudja esetleg valaki, hogy a T-GT2 bázis kompatibilis e a T300-as kormánnyal, illetve annak pedáljaival?
-
Marci112233
addikt
válasz kzolee216 #46220 üzenetére
Pedálját szerintem biztos kezeli, tekintve hogy én egy T150-hez használok egy ideje egy T3PA-GT pedált ami egy T300RS GT- hez volt eredetileg. A kormánykerékben viszont nem vagyok biztos.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
-
JulesTS
őstag
-
Win-T
senior tag
Fanalabban nem lehet profilt készíteni olyan játéknak amit nem ismer fel magától? Kénytelen voltam az Asettós profilba beleheggeszteni egy FM7-hez valót, mert nem találom hol lehetne sajátot gyártani neki. Működik így is de azért elegánsabb lenne egy dedikált.
[ Szerkesztve ]
-
muzzy
tag
Sziasztok,
Fanatec CSL Elite pedálszetten (a régin) erősen haldoklik a gázpedál potija (nagyon ugrál a jel). Nem először fordul elő: már kétszer szedtem szét, fújtam ki és tisztítottam meg.
Szerettem volna hall szenzorra cserélni, de a spanyol srác már nem foglalkozik ezzel (simracingshop.es)Van valakinek tapasztalata a Fanatec supporttal etéren? Tudnak küldeni csere potikat?
-
spiderjoe111
csendes tag
Sziasztok
Kíváncsi vagyok a véleményetekre PlaySeat Challenggel kapcsolatban.
Be szeretnék ruházni egyre. Elegem van már a csúszkáló pedálból és az állandó le és felszerelésből.Minden vélemény érdekel pro és kontra.
Köszi előre is.
-
veterán
Sziasztok!
GT7-hez milyen Fanatec kormány/pedál ajánlható? Alkalmi játékos vagyok és nagyon laikus heti max 1-2 óra játékkal, szóval nem kell vérprofi cucc, de abban a kevés időben adjon jó élményt. Van valami DD pro de az meg sold out mint kb minden a weboldalon.
Köszi
Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...
-
JulesTS
őstag
Én megcsináltam hallelemesre, PC-n működik loadcelles fékkel, mert driverben manuálisan kell kalibrálni a minimum és maximum pontokat. Leírás itt van hozzá:
https://4utem.blogspot.com/2022/01/csl-elite-gazpedal-hall-szenzorosra.html
A Fana support tud küldeni csere potit, de hónapokig tartott és többszöri levélvàltás kellett hozzá. -
Win-T
senior tag
válasz spiderjoe111 #46233 üzenetére
Én használom már pár éve, korábban Thrustmaster T150 volt rajta, most szereltem rá a hétvégén a Fanatec CSL DD-t. Teljesen elégedett vagyok vele, de nyilván egy fix állvány nyomába nem érhet stabilitás szempontjából. Oldalirányban meglepően stabil, de függőlegesen tud bólogatni a rá szerelt eszköz azért, viszont ez játék közben nem zavaró. Azt meg külön szeretem, mikor izomból rámész a rázókőre vagy valami esemény van akkor az FFB rezgését az egész állványon érzed.
Viszont most, hogy a CSL DD ráment, nagyon oda kell rá figyelni, mert az azért nehezebb a korábbi kormánynál és annyira előre került a súlypontja, hogy ha kap egy kis lökést akkor rögtön orra akar bukni az egész állvány.
A pedáltartója a leggyengébb rész szerintem. Az elcsúszást megakadályozza, de rácsavarozni nem lehet a pedált, az a tépőzáras feszítő nekem meg mindig láb alatt van, sokszor zavar és a verseny hevében gyakran le is lökdösöm és vissza kell igazgatni. Emellett ha komolyabb, kemény loadcelles féket használsz és izomból beletaposol akkor hajlamos a csuklópontnál elemelkedni ami meg tudja viccelni az embert. Egyszerűbb potis vagy gyengére állított loadcellnél semmi gond nincs vele.
Ami még negatívum - de ez lehet csak nálam probléma, hogy kissé görnyedős tesstartásban ül az ember, másfél-két óra után nekem már érezhetően fáj a derekam benne (de ez már lehet a kor miatt inkább), szóval endurance futamokra ne ebben nevezz. -
mmdms
addikt
Pacsi!
Végre megjött a marc. 15-én rendelt cuccom, az összeszerelés még odébb lesz de a pedált (V3) szeretném már akár holnap beüzemelni. Még előtte azonban át akarom cserélni a fék-kuplung pedált. Egyszerűen szedjem le a kuplung felőli oldalát, és lecsúsztathatóak a pedálok?ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?
-
addikt
Az egyszeruen azert nem eppen a helyes kifejezes a v3-nal. De alapvetoen le kell venni az egyik oldalon a csavarokat es az oldalso lemezt es lehuzni a csorol a pedalokat. Elotte szedd szet a pedalokat is, egyebkent szet fog ugrani az egesz a fek feszito erejetol. Es javaslom, hogy kesztyuben dolgozz, mert nem gyerekjatek. Ja es a csavaroknal nagyon ovatosan, mert a gyarban szokasuk brutalisan nagy nyomatekkel meghuzni oket, cserebe a csavarfejek vegtelenul puha anyagbol vannak. Ha rossz meretu csavarhuzot hasznalsz es kicsit is erolteted, akkor egy masodperc tonkretenni a fejeket.
[ Szerkesztve ]
-
kinghabi
csendes tag
sziasztok,
Ps5-re keresek F1-hez és GT-hoz kormányt. Olvastam ezt a Fanatec GT DD Pro kormány ajánlásaitokat. Direkt az oldalukról rendelitek, vagy lesz/van vmi stabil magyar oldal is, ahol elérhető? Alzán látom, de ott még nincs ár kalkulálva. Mivel komplett ülést nem szeretnék hozzá, maradna a szék+wheel stand, ez jó megoldás lehet? Az 5 nM és a 8nM nyomaték közötti árkülönbség érezhető/megéri?
Ha mégsem Fanatec, akkor én a Thrustmaster felé mennék, ott melyik lehetne jó választás? Elég a T150 egy kezdő kormánynak vagy inkább egy T300 RS GT Edition?
Bocsi a sok kérdésért és köszi előre is annak, aki válaszol!
üdvPS5: kinghabi89
-
Win-T
senior tag
válasz spiderjoe111 #46241 üzenetére
Szerintem ilyen kompakt beleülős megoldást olcsóbban nem találsz, csak az ülés nélküli állványokat.
-
-
JulesTS
őstag
válasz kinghabi #46244 üzenetére
Csak a gyártó eu-s oldaláról tudsz rendelni. Alzás árak hirdetésekben feljönnek, de nem tudni mikor, vagy egyáltalán lesz-e belőle valami. Wheelstand+székkel is el lehet lenni, főleg ha nincs loadcell-es fék, de egy cockpit azért jobb hozzá. Nekem 8Nm-es, fiamnak 5Nm-es van, nem rossz 5Nm-rel sem de ha van rá keret, akkor inkább a 8Nm-est válaszd. Thrustmasterből, ha lehet akkor T300RS GT, vagy T300RS + T-LCM, erre mehet később F1 perec is. A T150/T248 hibrid hajtással csak kicsit jobb mint a Logi fogaskerekesei, a drágább T-GT helyett meg akkor inkább GT DD Pro, a Thrustmaster DD meg nem tudni mikor jön és mennyi lesz...
-
Neck
veterán
Next Level Racing GT Lite vagy F-GT Lite (utóbbi tud "fekvős" Formula pozit, előbbi nem). Hasonló, mint a Playseat Challenge, összecsukható. Nekem ilyen van, T300 + T-LCM kombóval, tök jó. Itt Németországban kb 200 illetve 260 euró.
PSC kisebb, mint ez, cserébe ez meglepően stabil, a pedál része különösen.
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
Új hozzászólás Aktív témák
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest