- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tibiajax
nagyúr
ha valaki tud jó app-ot telóra, amivel tudnám monitorozni az xbox / forza játékokkal, hogy épp hanyadik sebességben vagyok, nagyon hálás lennék érte
Race Dash, SimDash FH4, DashPanel - ezeket már próbáltam, nem működnek a series X-en sajnos..
köszi! -
zsozsa74
őstag
válasz Tibiajax #43354 üzenetére
Nincs ilyen. Konzolon nem lehet külső appokat használni. Na de a képernyőn amúgy is látod. Meg mondjuk egy FH 4-5-ben ne fáraszd magad manuális vagy kuplungos váltással, felesleges. Csak elvonja a figyelmet a csapatásról...
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
savoo
addikt
Sziasztok,
nagy dilemmában vagyok. Megéri a felárat a T300 RS GT a T150RS PRO-val szemben? A T300 kb 122 lenne a német amazonról, a T150PRO pedig 85 körül itthonról. PC-n VR szimulátorozáshoz lenne, de semmi komoly online bajnokságosdi.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz zsozsa74 #43355 üzenetére
én ezt találtam eddig, ez lenne a legjobb talán.. és elvileg ez menne konzollal is.
de nálam mégsem akarja a kapcsolatot felvenni. csak connecting.. connecting...engem nem fáraszt egyébként a manualizálás. tényleg.. sőt, most már azt csinálom - mivel én a Horizonban kb mindenki mással ellentétben nem játszom a röpködő ugrabugrákat. versenyeket meg infantilis feladatokat, csak krúzolgatok -, hogy kikapcsolok minden HUD-ot, és csak a kocsit látom, ill a cockpitet. aztán.. hajrá
hogy minél életszerűbb legyen. már amennyire lehet
és a mobilt meg valahová leraknám, aztán ott lehetne látni, épp milyen fokozatban vagyok. mert kb csak ez érdekel, még a sebesség se igazán. mármint számszerűsítve nem -
Gabee'
újonc
Sziasztok!
Üdvözlök mindenkit itt a fórumon!
Gabi vagyok és teljesen amatőr a kormányok és szimulátorok világában.
Érdeklődni szeretnék itt nálatok,hogy a fiamnak szeretnénk bővíteni a szimulátoros kellékeit most így karácsony tájékán.
Xbox One játékkonzolja és Thrustmaster TX kormánya van eddig,ehhez a kombinációhoz szeretnénk neki váltót és kéziféket.
A google-n nézelődve én csak a Thrustmaster TH8A váltót és Thrustmaster TSS Sparco Mod kéziféket találtam.
Az lenne a tiszteletteljes kérdésem hozzátok,hogy létezik-e Xbox One konzolhoz és Thrustmaster kormányhoz valami ezeknél olcsóbb alternatíva a váltó és kézifék megoldására?
Előre is köszönöm mindenkinek!
Üdv.
Gabee' -
blountex
senior tag
válasz zsozsa74 #43342 üzenetére
Ezekre kíváncsi leszek, majd egy beszámolót írj, hogy melyik jobb:
A performance kit vagy a damper a fék esetében, illetve van-e értelme gázra dampert tenni....Nekem logi pedálomon 5,5mm van a gáz és fék között, jóformán cipővel lehetetlen azon játszani.
V3-nál ez mennyi?
Na meg ugye kétféle pedál plate kapható hozzá, gondolom méretben is lehet különbség a kettő között hossz irányban.Tippem szerint ez jóval keskenyebb kialakítással rendelkezik mint a másik.
-
zsozsa74
őstag
válasz blountex #43363 üzenetére
Igen, könnyen lehet, hogy ez lesz a megoldás, átszerelem a pedálokat, még úgysem volt fent az elmúlt 6 évben ez a fajta pedál plate...
Hát korábban már próbáltam a dampert a gázon, de nagyon nem jött be. Megnézem, hogy cipővel esetleg más lesz-e az érzés, vagy esetleg elég az erősebb rugót betenni. Majd megírom. A performance kitet eddig mindenki dícsérte, gyanítom, nekem is be fog jönni.
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
v2
senior tag
Üdv. Ha most rendelnék CSL DD 8 Nm és McLaren gt3 kombót mennyi lenne a vége? Kell még valami alkatrész hozzá?
MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb
-
ferensz
senior tag
válasz zsozsa74 #43350 üzenetére
Nem feltetlenul, csak vegre talaltam valami hulye indokot, hogy nekiallhassak ennek a projektnek
#43354: Amennyiben az adott jatek beallitasi kozott talalsz opciot telemetriai adatok UDP-n keresztuli streamelesere, akkor lehet hozza talalni mobilos appot, ha ilyen nincs, akkor sajnos mas megoldas nincs.
"jah, mert a többi nyelvben a for nem for, hanem kapswagenschmetterling"
-
iceman007
aktív tag
válasz Gabee' #43360 üzenetére
Szia!
Sajnos minden gyártó szereti megőrizni a kizárólagos kompatibilitását a saját termékeivel szemben. Így sajnos csak a Thrustmaster kiegészítők fognak működni. Mivel Xbox One és nem PC, a standalone USB-s dolgok sem működnek. Talán van olyan gyártó aki csinál ilyen "mókolt" cuccokat, de kérdés, hogy mennyire működnek.
-
Revolit
senior tag
Ennyire nem vagyok Fanatec szakerto, de a weboldalukon mikor osszekonfiguralod eleg szepen vegigvezetnek. Amennyire en megertettem: Kell egy "alap" (CLS DD, pipa), valami "adapter" a kormanynak es egy kormany (ugy sem engedi csak a kormanyt hozzaadni) es meg amit akarsz (pedal, kezifek, erosebb PU stb., mind opcionalis, ha van, nem kell).
Arat meg mondja a vegen.Nekem nullarol (Thrustmuster-em van) 700eurora adta ki (mint a GT DD), de az csak az 5Nm-es. Legolcsobb kormany es "adapter"-rel (vagy akarhogy is hivjak a cuccost ami a kormany es vaz koze megy ), ket pedalos setupban.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Revolit #43369 üzenetére
Nekem nullarol (Thrustmuster-em van) 700eurora adta ki (mint a GT DD), de az csak az 5Nm-es. Legolcsobb kormany es "adapter"-rel (vagy akarhogy is hivjak a cuccost ami a kormany es vaz koze megy ), ket pedalos setupban.
nálam mindig itt bukik el sajnos a Fana.. elhiszem, h jó nagyon a cucc, főleg a DD, de amikor a végösszeg összejön, úgy, hogy még csak el sem engedem magam, próbál az ember eco-zni, amennyire lehet... mindig kilövöm a pcsába az abalakot
szoval ennyi pénzt azért már ne
ez a Thrust-os buli is bőven már sok volt most. de ezt még azt mondom, talán oké..
persze, akinek az egyenlegén nem igazán érződik meg 500k-k levonása egy rig-re, nyilván nem gond -
Gabee'
újonc
válasz iceman007 #43368 üzenetére
Szia!
Köszönöm a választ!
Gyanús volt a dolog,hogy a neten nem találtam én sem más alternatívát,de azért reménykedtem hogy valahogy megoldható olcsóbb kiegészítőkkel is.
Hát így akkor valószínűleg idén erről le kell hogy mondjunk.
Új Thrustmaster váltót és kéziféket találtam,de az áruk miatt nem fog most menni a dolog.
Sajnos használt kiegészítőket meg nem nagyon találtam sehol,ahol meg találtam (pl. jófogás),ott is elég drágán,majdnem hogy új árban adnák őket. -
Krisz0418
őstag
válasz Tibiajax #43370 üzenetére
Na de..ezt lehetne mondani sok mindenre. Maga a pc1n valo jatszas nem draga? Egy valamire valo kartya ara 300k korul kezdodik. Egy normalis proci amit nem kell cserelni jovore 100k. Persze fugg hogy neked eleg-e a low, vagy ultra grafika kell stb. De ahogy ezt is lehet szepen aprankent, ugy egy fana szettet sem kotelezo egyben azonnal megvenni.
AMD RYZEN 5900X || GIGABYTE AORUS LIQUID 280MM || MSI TOMAHAWK B550 || CRUCIAL BALLISTIX 2x16GB 3600cl15 || CM V1200 PLATINUM || XFX MERC 6800XT ||
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Krisz0418 #43373 üzenetére
ugy egy fana szettet sem kotelezo egyben azonnal megvenni.
hát dehogynem..
kell pedál is, és nem az alja. vagy V3, vagy az az alatti, majd ami jön jövőre, de az is 100k..bázis (nyilván ma már a DD jön szóba, az kell.)
hozzá a perec, csak a hülye gombokkal, 130k
váltó is csak kéne már akkor, ha már küldik......
kb ennyi. meg lehet kell valami ilyen-olyan holder, amivel fel tudod rakni ugye a DD-t is, meg a váltót IS....
akárhogy osztomszorom, az a rohadt 1000euro mindig összejön. ill. még több, ugye. és akkor még a posta is rá
a Ft meg gyenge fos.. csak meg ne merjem nézni, mennyi az átváltás után az annyi
de tudom én vagyok a csóró[ Szerkesztve ]
-
iceman007
aktív tag
válasz Tibiajax #43374 üzenetére
Egy kicsit offtopic, de nem feltétlen kell az új mindenből.
Én használtan szedegedtem össze apróbb lépésenként.
Először egy CSL Elite pedált (régi), ehhez vettem újjonnan egy LC kit-et, majd rá 3-4 hónapra vettem egy használt CSL Elite Base-t az alap kormánnyal (P1). Ez Fanatec belépő szint, de így is fényévekkel jobb mint a G29-em volt..... összehasonlíthatatlan...kompetitív versenyzésre (egy magyartanár most öngyilkos lett) is bőven jó.
Váltóból meg a Jolly Joker az SHH ~40ezerért árfolyamtól függ -
fatal`
titán
válasz iceman007 #43375 üzenetére
Használt azért eléggé lutri. Jelen pillanatban viszont a TM sem olcsóbb.
CSL DD + Clubsport RS + CSL Pedál load cellel kb. 850 EUR = ~310k
TM TS-XW + Sparco wheel + T-LCM ~ 300e
A különbséget meg nem kell magyarázni. Tibi nem PC-n játszik, így a váltónál lenne árkülönbség + a szállítás, de a különbség fényév.
TM oldalon jelenleg egyedül a T300/TX vonal éri meg, mert Fana fronton nincs semmi. Vagy ha valakinek már TM ökoszisztéma van.
Mondom ezt úgy, hogy egyébként T300 + T-LCM és TH8-am van. Majd egyszer váltok Fanara, de az nem mostanában lesz. És akkor is csak az 5nm-es jöhet szóba, a helyhiány és a Wheel Stand Pro miatt. Bár gondolkodom, hogy később valahogy idegyömöszölök egy Next Level GT Liteot
-
szacsee
nagyúr
Kicsit off, de német gyártó német fizetéshez árazza a termékeit.
Szerintem mindannyian egyetértünk abban, hogy megér ennyit a fanatec és más sem adja ugyanezt a tudást olcsóbban, sőt... itt a többség zöme forintban kapja a fizetését @ forint inflálódik ezerrel és a fizetésünk sem valami rózsás, hacsak nem az M1-en nő fel valaki.Használd a TM-et, "elvileg" idén kijönnek DD bázissal, amit fenntartásokkal kezelek.
Jövő év elején - közepén illene valamit villantani, akkor eldöntöd, hogy marad a TM ökoszisztéma, vagy váltasz Fanatec-re. BF tökéletes időpont a váltásra, mert perecet mindig akcióznak, vagy hoznak ki jóárasított kiadást.
Mostani BF alkalmával rendeltem CSL + LC szettet és egy BF kiadású occó perecet.
Nem volt olcsó, de 120-ból megvan a pedálom és a perecem.
Kicsit várok, hátha lesz valami karácsonyi akció, aztán berendelem a DD szettet is.
T300 RS van itthon TH8 váltóval és alis kézifékkel.
DD Boost + CSL + LC faék pereccel lesz fana részéről Th8 és hall szenzoros alis kézifékkel.
Ha jövőre lesz jobb perec akcióban lehet veszek hozzá, vagy használtan, ha szükségét érzem a váltásnak és nem felel meg az alap kormánykerék. -
Revolit
senior tag
Nem volt célom semmit implikálni (csóróság), drága buli a Fanatec, nekem is egy TM T300RS van, még a gagyi kétpedálos szettel. Amennyit én játszok bőven jó, de ha hosszabb ideig velem marad ez az általam újra felfedezett hobbi, valószínű beneveznék egy DD-be, a legolcsóbb félébe, ami jelenleg 700 euróból jön ki - vagy a GT DD vagy amit említettem összeállítás (nekem mondjuk nem kell se külön váltó, se asztali rögzítő, mert vettem itt használtan aprón egy next level racing stand-et).
Annyiban reménykedem, hogy be fogják hozni hivatalosan is a GT DD-t és akkor lesznek rá akciók. Nekem ráér...Illetve még annyi, hogy az 1.000 dollárra (nálunk eurónak hívják... az 1:1 átváltás ugye) még Amerikában is húzzák a szájukat rendesen. Szóval nyugi, nem vagy csóró
-
Tibiajax
nagyúr
huh mennyien írtatok, asse' tudom kinek írjak.. ez így nagyon sok lesz
#43375 iceman007 ne viccelj már. miért lenne offtopik?.. kormányokról beszélgetünk
használtak sztem sem annyira relevánsak már, mivel HA már Fana, akkor DD. ez nem is kérdés, most h végre kint a nép-DD.. az meg még csak újonnan. perec talán mehet használtba, de pedál is necces, mert olcsó csl-szint nem érdekes, nagyobbat meg nem vennék használtan. ki tudja, hogy rúgták már széjjel... szó szerint
kösz az SHH -s infot! váltót már nagyon akarok, de ezzel a TH8-al én megmondom őszintén, valahogy nem vagyok kibékülve.. valamiért nem tetszik
#43376 fatal` te annyit írtál, hogy nem is válaszolok nem fogom győzni..
de, annyi, hogy kb mindennel egyetértek. hasonló cipőben járunk
ill. Next Level GT Lite - sztem azt hagyd..komolytalan. horgászszék...
én a normál GT-t nézem, sztem én azt fogom majd, a mostani, ideiglenes playseat helyett.
az már korrekt
#43377 szacsee hát igen..
persze, német eu-s fizujaink lennének, nem lenne most irr miről diskurálni..
olyanokról diskurálnánk kb, hogy mindannyiunknak már a DD figyelne otthon, kiv nélkül : )), és hogy akkor nna, ki hogy állította be, hogyan megy vele, mennyire meri tekerni..
Nem is tudtam, h lesz Thrust DD-cucc!
végre valami új fejlemény
120k pedálért és perecért már simán baráti. de, ott a pedál csak sima alap valami, nem?
#43378 Revolit -
addikt
válasz fatal` #43380 üzenetére
Nekem is sokaig volt a wheel stand es a gurulos szek, mondjuk abbol legalabb egy eleg komoly. De amikor kiprobaltam egy fix ulest egy komplett rig-ben, na az eg es fold. Nem viccelek, de fenyevekkel konzisztensebb koroket tudtam menni, sok kor egymas utan egy tizeden belul, volt hogy szazadon belul. Korabban sose volt ilyen amikor a gurulos szekben ultem, mert hiaba van kiekelve es tok stabil, megis oldaliranyba picit forogsz benne. Szoval most varom a sim-lab-et, veszek ra kerekeket, aztan beguritom a szoba sarkaba, ha nem hasznalom. Nem mondom, hogy annyira elferne, de nagyon megeri.
[ Szerkesztve ]
-
chris0000
őstag
még ez az express version DD GT is lehet meg se jön decemberben sem, hiába a felár. úgy láttam az oldal végén, h mire ők is megrendelik kínából az alkatrészt, akármit hozzá... stb... pff covid van... és gondolom annyit írnának levélben ők is, h hát ők se tudnak mit csinálni... csak én arra meg nem biztos, h kiváncsi vok ha rendelnék... ki tudna erre biztosat mondani, senki sajnos. üdv.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Fix RIG-re nem költök, több okból sem:
- Helyhiány
- Annyit azért nem játszom, hogy ennyit költsekElvagyok így is, úgysem tudnék alien időket menni, talán ha középiskolás lennék heti napi 8 óra játékidővel.
Perpill, ebben a szobában még egy sima szék se fér el a gurulós mellé, bár ez idővel változni fog, de fix rignek nem lesz hely. Ezért gondolkodom egy összecsukható ülésen, hogy ne kelljen ékelgetni a széket. De valószínűleg még egy jódarabig minden marad így.
#43382: A mostani piaci helyzetben ez különösen vicces.
-
szacsee
nagyúr
válasz Tibiajax #43379 üzenetére
Sima CSL pedált vettem és az LC kitet külön, mert egyben bundliban márciusi szállítást írtak, így meg január végére várható.
TM pedál volt tervben, de láttam a videót amiben összemérik a tudásukat és szimpatikusabb lett a Fanatec pedál, de majd elválik milyen lesz.TM bejelentés augusztus végén volt (twitter) , majd elválik mi sül ki belőle:
Árakat megnézve el fog szállni rendesen, ha a T150 pro upgradelt utódjának számító T248-at 130 ezer ft körül mérik.... meglátjuk.
-
-v-
addikt
válasz szacsee #43377 üzenetére
Kicsit off, de német gyártó német fizetéshez árazza a termékeit.
Hát igen .. Itthon a bruttó medián fizu 350.000, az gyerek nélkül 232.750 nettó, ez mai árfolyamon 633 EUR.
Német medián fizu 4120 EUR (itt találtam), az mennyi nettó, 2800 körül? Nyilván ott is függ mindentől. Az mindössze 4 és félszer több ... Szóval ha belegondolok hogy az 1000 eurós szett 4.5x olcsóbb lenne, akkor az máris csak 80-85e forint .. -
fatal`
titán
TM Sparco R383-mal van valakinek tapasztalat, megéri az árát? Főként rallyzok és nagyobb, mint az alap műanyag T300 kormány
Bár lehet megvárom mit gurítanak DD fronton, mielőtt "bezárom" magam a TM ökoszisztémába. Bár egy ilyen meg egy Open Wheel addon teljesen elég lenne mindenre.
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
Az a horgász szék van nálam, és tökéletes. Igaz, csak T300 + alcantara perec + T-LCM van rajta, de azt bőven bírja, tök jól magamra tudtam állítani, és ha nem kell, 2 perc alatt elteszem az útból.
Nem biztos, hogy mindenkinek szüksége van 40 kiló vasra a szoba közepén, és helye is van hozzá.[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
GalaHU
őstag
Hát ez így azért jóval egyszerűbb, én a megjelenéskor még magamnak csináltam meg, külön legyártattam alumíniumból a közdarabot, rohadt sok méricskélés után.
A váltófület hogy éred el? Abba is kell egy toldó ha 350-es perecet használsz…
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
iceman007
aktív tag
Nem tudom, hogy mi ez az óckodás a használttól mindnekinél, de szívetek joga
Nem olvastam vissza, hogy neked sajna Xbox-ra kell.
Olcsó CSL szint nem érdekes???? Nem tudom mivel játszol meg hogy most milyen kormányod van de egy olcsó szar CSL Elite (a régi is) romba dönti a TM és a Logitech összes pedálját.
Ha ennyire ragaszkodsz a Fanatec DD_hez akkor meg vedd meg, a Fanatectől jó áron fogsz tudni szabadulni ha esetleg nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, bár használtat nem vesz senki -
szacsee
nagyúr
Egy nyomtatott közdarabot raktam csak egy 350-es perecre és az a bázisra.
Nincs váltófül, nincs szétszedve az alap kormány, cserébe kapkodhatok mint egy idegbeteg a TH8-hoz.fatal': Multkor volt aprón alap perec 10K-ért, ilyenre bőven jó, mert nyomtatott előlappal egy alis kormánnyal megvagy jóval olcsóbban.
Új hozzászólás Aktív témák
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest