- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
-
Mobilarena
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak rigjeinek, cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulesTS
őstag
válasz Tibiajax #43400 üzenetére
Full alap CSL-t a T2PA-val hasonlítsd össze...
Egyébként ha a három közül kellene választani:
T-LCM
Régi CSL Elite+LC
Új CSL+LC
Akkor nálam a régi CSL lenne a befutó.
T-LCM-en a fék ki tud kotyogósodni, nem állítható a pedáltávolság, még vannak műanyag elemek, viszont hallelemes kuplung/gáz, meg elvileg itt is állítható a fék nyomás érzet.
Régi CSL, robosztus aluöntvény alkatrészek, variálható távolság, akár egyenként is könnyen felszerelhetőek a rigre, a fékpedál nyomásérzet 3x4db-os elasztomer készlettel tág határok között állítható, ami hátrány, hogy a pedál lapok nem cserélhetőek (engem nem zavar, mert van az alap fém, van hozzá gumi, meg öntapadós csúszásgátló lap is), meg a kuplung és a gáz potis és idővel kikopik (ez se zavar, mert olcsón javítható, ha már nem küld a Fana csere darabot).
Új CSL mindene lemez (kicsit látszódik rajta az olcsóság), ennél is állítható a pedáltávolság, kis mókolással ezeket is fel lehet külön szerelni, fék nyomásérzetet gyárilag nem lehet állítani, viszont cserélhetőek a pedál lapok és hallelemes a kuplung/gáz. -
Tibiajax
nagyúr
válasz fatal` #43403 üzenetére
persze, h nincsen.. épp ez a bajom, a fana-val. a pedál
az lenne a fasza, ha a T-LCM-et elfogadná a CSL DD base.... akkor minden szép és jó lenne
JulesTS isten ments, h vitába szálljak veled. kicst tapasztaltabb vagy nálam.....
nekem ez a T-LCM az első, komolyabb pedálom, eddig maximális elégedettség meg öröm van, én csak ennyit tudok
meg azt, h az alap, olcsó fana-pedálok nem tetszenek. de persze ezek csak vizuális megítélések, egyelőre
de az is tény, h a T-LCM meg kapásból tetszett, már képen is
a V3. na az már adja... de az meg áhh. most volt egy jó darab használtan fent, 130ba..azonnal csaptak is le rá. ugyanakkor meg az már sztem nekem egyszerűen túl sok is lenne
megvárjuk az új CSL pedált.
-Solt- lehet[ Szerkesztve ]
-
gaborvezer18
tag
Néztétek hogy a CSL DD 5NM változata juniusi kiszállításra váltott? Nem csak táp más hozzá? A 8as még maradt januári. Elképzelhető h nemsoká azis későbbi időpontot kap?
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
-
Laby
őstag
válasz gaborvezer18 #43408 üzenetére
Ohhh basszus...
Már eladtam a régi bázisom, és várom a CSL DD 8nM-t...semmi infó róla. Rendeléskor még a január 3 volt a megadott, de bíztam-bízok benne hogy azért karácsony előtt megjön. Utolsó héten szabadságozok végig, nagyon kéne addigra.
Nincs semmi új infó a Fanatecnél sem, de ez a júniusra váltás nem túl biztató...Youtube csatornám: https://www.youtube.com/@labanczbence
-
zsozsa74
őstag
válasz zsozsa74 #43364 üzenetére
Na tegnap és ma megtörtént a pedálfejek átszerelése. Ilyen lett: Így már elférnek a patáim cipőben is, nincs összeakadás.
Leszedtem a dampert a fékről és beraktam a performance kitből a legerősebb két zöldet, továbbá az ajánlott poliuretán szivacs helyett, méretre vágtam a gyengébb zöldet és azt tettem be. Ezt egyébként Gamermuscle videójában láttam. [link]Szintén nála láttam és meg is csináltam, hogy fém pedálfej alá odaraktam a másik fejhez használt távtartót, így frankón síkba kerültek a pedálfejek. Itt látható:
A pedálra felkerült az erősebb, fekete rugó, de a dampert nem szereltem fel. Ezzel a rugóval bőven jó cipőben is.A fék meg hát kőkemény lett. Először megdöbben az ember, hogy mit is tud ezzel kezdeni, de aztán pár kör után megjön az érzés. Az izommemóriát újra ki kellett alakítani, de elég gyorsan ment. Tök más mint a damperral volt. Igaziból azt is szerettem, de most talán versenyautósabb a fíling. Már meg is szoktam, fel sem tűnik, hogy milyen kemény. Nyilván a pedál út így lerövidült, tényleg a nyomás erőssége számít csak. Már megy a heel-toe is.
Persze, ha valaki kicsit puhábbra akarja venni, akkor lehet a piros elasto cuccot is használni a zöld helyett, vagy tényleg az ajánlott poliuterán darabot beletenni, amitől a fékút elején kicsit szivacsosabb az érzés.
Persze ez a kombó csak cipőben jó. Zoknihoz, mezítláb ez már túl kemény szerintem.
(Kábelmenedzsment nem erősségem... )
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
Tibiajax
nagyúr
válasz Krisz0418 #43419 üzenetére
ehh
pedig ugyanaz.össze van kötve usb-vel a rig..egy dobozzal.
benyomod a gombot, és már indul is a móka. annyi -most már nagyjából kiismertem -, hogy bekapcsolásnál nem jó ha rá van dugva még a Thrust rig. tehát gép bekapcs, rig az usb-re rádug, bepörgeti, és akkor fasza. -
zsozsa74
őstag
válasz fatal` #43421 üzenetére
Dehogy nagyobb a konzoljátékosok tábora! Jó esetben 300 milla konzol van szanaszét a három nagytól (de szimes szempontból egy 100 millió Nintendót le is vonhatunk rögtön), pc kapcsán, meg nem csak a high end pc-kre kell gondolni, hanem minden ótvar konfigra is, na meg akár laptopokra is. Játszani kb. mindegyiken lehet valamilyen minőségben. Plusz a konzolosok jó részének is van pc-je is. (pl. nekem. Sosem játszanék mást pc-n, mint autószimet, egyéb játékra nekem csak konzol).
A kormányok meg valóban némileg kevesebb funkcióval bírnak konzolon és nem kombinálhatóak (wb-pedál-váltó) összevissza, mint pc-n, de egy DD mondjuk ugyanúgy teszi a dolgát, ha ott figyel egy jól megírt szoftver hozzá.
De az biztos, hogy pc-n nagyobb a szimes tábor, tán az sem véletlen, hogy minden kormány vagy csak pc, vagy pc+ps, vagy pc+xbox kompatibilis. De olyan nincs, hogy csak konzol. Meg a szimek tárháza is jóval nagyobb pc-n.
[ Szerkesztve ]
Automobilista 2 - www.justrace.net/ Steam: zsozsa74
-
veterán
Nem kimondottan kormányos kérdés de nekem ez a simes topic is
Ha egy kijelzös rendszerben gondolkozunk, mekkora az ideális méret?
55? Hogy nagyjából méretarányos legyen cocpitban? -
addikt
Minel nagyobb annal magasabbra tudod allitani az FOV-t, tehat tobbet latsz. De persze fugg a dolog a nezesi tavolsagtol is. Ha 1,5 meterrol akarod nezni, akkor az 55 col se er semmit nagyjabol. Optimalisan en valami wide monitort vennek es kartavolsag. A nagy TV-k tul magasak mar.
[ Szerkesztve ]
-
gaborvezer18
tag
Srácok azt hogy lehet értelmezni konkrétan ami most a Fana dd 8nm áránál van írva h január 2?
Ha most rendelek akkor 2.án kezdik postázgatni őket vagy addig ideér vagy azis lehet hogy januárban sem érne ide? -
addikt
válasz gaborvezer18 #43429 üzenetére
Senki nem tudja mar annyira gyakran valtozik. En azt mondom akinek kell az rendelje meg minel elobb aztan egyszer majd megjon. Teljesen felesleges datumokat nezegetni.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Addigra érkezik be hozzájuk, akkor adják fel. Vagy nem. Volt már csúszás, de általában úgy tudom tartják.
Én azt nem értem, hogy ekkora hiány van tápegységből? Mert az 5 newtonosnak meg júniusi az időpontja.
Én pl. úgy döntöttem, hogy nem veszek plusz TM kormányt, inkább jövőre egy CSL DD-t (a kicsit) és hozzá 2 clubsport perecet (RS, Formula). Feltéve, hogy lehet kapni platet a Wheel Stand Prohoz (5 newtont el fog bírni), bár mintha úgy rémlene, hogy kompatibilisek a furatok a CSL Elite-tel, ahhoz pedig van.
Kérdés, hogy ez a júniusi dátum meddig fog még tolódni, tavasz körül tervezek rendelni, remélem az nem jövő Karácsonyt jelent.
Fanateceseket kérdezném, hogy a ClubSport perecek mellé jár a fém QR, vagy most a műanyagot adják mindenhez?
[ Szerkesztve ]
-
GalaHU
őstag
Fontold meg a 34-es Ultrawide-ot is. A hagyományos monitor alsó és felső sávja kvázi kihasználatlan a szimekben (műszerfal alja meg a felső reklámcsík van rajta) fölöslegesen túráztatod a videókártyát. Ezzel meg kevesebb pixelt kell számolnia, magasabb részletességet érhetsz el.
[ Szerkesztve ]
Az empátia kifogyott, szimpátia nem is volt!
-
veterán
válasz GalaHU #43434 üzenetére
Ez is kicsi Ezekkel az a baj hogy mintha 2x27coll lenne ami magasságra kicsi nekem. 2x32 már jó lenne, de nem kell.
KONZOLHOZ KELL!!!!!! GT7-hez majd bohockodni.PC+Sim az VR nálam nem kell monitor, se triplescreen VR veri mindet. Normál monitorom is 43coll és ez kicsi meg nem is akarom rángatni a cocpithez, jó lesz a 58coll monitor
-
Tibiajax
nagyúr
válasz GalaHU #43436 üzenetére
én "43 és "50 coll között vacillálok. nem tudom még, melyik legyen.
azt tudom, hogy az "55 már sok. az van most is, hozzápróbáltam, ha közel fog kerülni majd az ülőpozícióhoz, a kormány mögé közvetlen ugye, az már baromi nagy..
de a "43 meg kevésnek tűnik.. de lehet, csak a boltban, mert a többi nagyobb tv elnyomja -
JulesTS
őstag
November 18-án rendeltem, akkor is jan 2. volt. Kb annyit jelent hogy minusz 1..2 hét, plusz hetek...hónapok között bármikor jöhet. Amúgy egy héten belül várhatóan február elejére fog változni a határidő... (havonta kb 1 hónappal tolják tovább)
-
blountex
senior tag
válasz GalaHU #43434 üzenetére
Ez elég hatalmas monitor.
Szimulátorozáshoz valószínűleg jól feküdhet, de pl videóvágáshoz, 3D tervezéshez és egyéb játékra szerintem kényelmetlen és felejtős. Irgalmatlanul hajlított.
Legideálisabb egy 34-38" monitor 21:9 arányban.
Kényelmesen betekinthető anélkül, hogy a fejét csavarná az ember.[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz JulesTS #43446 üzenetére
Nekem oldalra nem mozog. Na majd meglátjuk, szerintem elég lenne nekem először az ötös is.
Köszi a QR infot. Tavasz még odébb van, most elég lesz az RGS modul meg a VR.Ez az egész egy pénztemető, már inkább örülök neki, hogy nincs több hely, különben az isten pénze nem lenne elég.
Új hozzászólás Aktív témák
- Automobilista 2
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mindent a StreamSharkról!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Komplett erőgép játékra, munkára, garanciákkal - I7 13700K, RTX-3080, 32 GB
- Mous iPhone 16 Pro Max tok
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest