Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Krisz1000

    tag

    Sziasztok! kormány input lag-ben kérném a segítségeteket.

    Amatőr szinten 2006 óta szimulátoroztam, főleg LFS, ami érthető okokból az utóbbi években megritkult. az első 6-7 évben nyertem versenyeket, ott voltam az élmezőny alján, olyan emberek mögött, akik nálam sokkal többet játszottak stb
    volt AIRIO wr-em is, aki tudja mit jelent, tehát nem a leglassabb noob-ok közé tartoztam.
    Total stats:
    Travelled distance: 89951 Ml
    Fuel burnt: 37319 Ltr
    Laps: 33484
    Hosts joined: 1775
    Races won: 360
    Second: 602
    Third: 606
    Finished: 4957
    Qualifications: 83
    Pole Positions: 13

    mégis végig azt éreztem valami hiányzik, olyan replay-eket láttam már 2010-12 környékén is, amiket fizikai képtelenség megcsinálni az én cuccommal (kormánymozgás sebessége pl).
    Driving Force Pro-t használok 2006 óta, sima vezetési stílusom miatt elég megkímélt állapotban, meg nem folyamatosan játszottam az elmúlt 13 évben.

    Múlt évben jutottam el oda hogy lassított videóval, telefonnal felvéve a képernyőt és a kormányt egyszerre, meg tudtam nézni a konkrét steering lag-eket, ami:
    LFS/1080p/80-100Hz-nél: 60-65ms
    Assetto/720p: 80-90ms

    ugyanez egérrel mérve, tetszőleges FPS-ben 6-10ms, tehát nagyságrenddel jobb fenti értékeknél, nem a monitor/VGA miatt van.
    és nyilván egy battlefieldben, CoD-ban a kormány értékei botrányosan rossznak számítanának.

    Kérdésem tkp az lenne, nektek van e tapasztalatotok steering lagről, mit mond erről egy profi játékos?
    - egyáltalán mennyinek kéne lenni, mi az átlagosan elfogadható?
    - van e ökölszabály hogy x input lag mennyit ad a köridőhöz? pl ha input lag * kanyarok számával számolok, simán lehetek 1mp-el lassabb úgy, h mindent jól csinálok.
    - aztán ha a kormány elekronikájában van ez a lag, akkor nyilván tök felesleges azzal a kormánnyal próbálkozni. (DFP-nek vannak egyéb hibái is pl a dupla áttétel, de most nem erről akartam írni)
    - ha ez így van akkor végig hendikeppelve voltam, h nem is sejtettem.
    - gondolom a mostani profi rendszereknek mind 10ms alatt van az érték...?
    - aztán ha odafelé ilyen lag van akkor visszafelé, FF-ben is lehet ugyanekkora lag, a kormányerők ami alapvető a jó köridőhöz, szintén fáziskéséssel érkeznek.

    Szeretnék ennek az egésznek végére járni, hogy érdemes próbálkoznom e még sim-ezéssel, úgy, h közel azokat az eredményeket tudjam hozni, mint 2010 környékén, amennyiben ezek a fenti dolgok érdemi hendikeppet jelentenek. Vagy hagyjam mert más kormánnyal se lesz jobb.
    :R :R :R

Új hozzászólás Aktív témák