- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iOS alkalmazások
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
laszlohu
addikt
A másik tünetem a hasmenés, amit egyesek,
Covid - os hasmenésnek titulálnak,
magyarul ha pozitív az ag tesztjük és hasmenésük van,
akkor biztos, hogy covid-tól van,de ez ugyanolyan tünet, hogy semilyen,
hasmenés bármitől lehet. -
laszlohu
addikt
Olvastam egy angol nyelvű összehasonlítást az
omikron covid és az allergia között, azt írják, hogy covid esetén a mucus, vagyis a nyálkás köpet tisztább és folyékonyabb, mint allergiánál, ezenkívül allergiánál jellemzőbb az un. "Itchy throat", vagyis
" viszkető torok" -
törölt tag
válasz laszlohu #121204 üzenetére
Nekem sajnos nagyon egyszerű az allergiát bármitől is megkülönböztetnem, ugyanis allergiaszezonban úgy dől az orromból a takony, mint amikor kinyitja az ember a csapot a fürdőszobában. De szó szerint, tehát arra sincs időm, hogy zsebkendő után kapjak, már folyik is a nyakamon a másodperc törtrésze alatt. Kegyetlen. És ez még a jobbik állapot, sajnos ez csak 1-2 hétig tart, utána viszont az orrnyálkahártyám már olyan mértékben megduzzad, hogy az orrjárataim teljesen légmentesen lezáródnak. Evés/ivás közben szó szerint fuldoklok, semmi levegő nem jut át az orromon. Ez nem egyenlő azzal, mint amikor be van dugulva az ember orra, mert egy minimális levegő olyankor még át szokott jutni, ilyenkor viszont teljesen légmentesen le van záródva az orrom.
-
laszlohu
addikt
Napokban olvastam, hogy a covid elleni tabletták, nevezetesen 2 - őt használnak külföldön ,
a paxlovid, illetve a lagevrio ( molnupiravir hatóanyagú ), paxlovid - ot azért nem tudják használni, mert nincs elegendő kapacitás, konkrétan nem tudnak eleget gyártani,viszont addig el kezdték nyomatni a Lagevrio - t bizonyos országokban, mivel abból nincs készlethiány, viszont a hatékonysága is alacsonyabb ( 50 % )
[ Szerkesztve ]
-
perempe
addikt
Shanghai begins locking down millions as China's Covid cases surge
Mit szóltok a 3450 / 50 arányhoz?* Brahms: 4. szimfónia *
-
t72killer
titán
válasz perempe #121207 üzenetére
A fertőzöttek száma valószínű masszívan alul van mérve, pozitivitás és a minták helyi (megye?) eloszlása alapján becsülni kéne vmilyen modellel, mennyi a valós esetszám. Lehet 2x, de lehet 10x ennyi.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
senior tag
válasz t72killer #121208 üzenetére
Ki fog derülni a pontos szám, hiszen azért van a lezárás, hogy nyugodtan letesztelhessék mind a 25 millió városlakót. Legfeljebb mi nem tudjuk meg.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
perempe
addikt
válasz perempe #121191 üzenetére
Ma már nem csak a buszon köhögtek, de a koncerten az egyik női első hegehűs is a Német requiem utolsó tételében. (MRZ koncert volt, a Bartók is közvetítette, vissza lehet hallgatni, ha nem hisztek nekem.) Az utolsó előtti tételben a karmester, Vásáry rosszul lett, szerintem a férfi szólista, Kálmándy kapta el; egy másodpercen múlott, hogy folytatódott az előadás; Kálmándyt régen láttam már, mert mostanában nem járok Erkelbe/Operába, viszont ő volt a legelső előadásomon Rigoletto.
A buszon odafele egy nyugdíjas fazon ült mögöttem, aki párszor hangosan köhögött, mire egyik alkalommal megkérdeztem, hogy "gondolt már arra, hogy... ...gondolom, hogy sejti, hogy mit akartam kérdezni". Ő mosolygott válaszul, az idiótája!
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
t72killer
titán
válasz perempe #121210 üzenetére
Ahogy a kolléga mondja: megúszni ezt most úgy tudod, hogy nem mész semmilyen csoportosulás közelébe se, nemhogy tömött operaházba/buszra. A maszkeráj olyan, mint a biztonsági öv: ha nagy gebasz van, jól jöHET, de 100zal lekoccolva a villanyoszlopot már édesmind1.
-
pjen
félisten
Lehet, hogy csak megfázott, Te sose köhögsz. Jól írták, maradj otthon, halgasd a koncertet CD ről.
-
kekedi
senior tag
Megint nem leszek népszerű...
Olyan "jó" olvasni hogy mindenki hülye, meg idióta mert hapcizott, köhögött vagy éppen fingott egyet.
Én is köhögök néha, mert cigizek valamint a postkovidom még nem múlt el. És akkor?
Nekem a következő veri ki a biztosítékot még mindig. De persze ezek normális jelenségek....
(persze erre is lesz szakmai magyarázat, már várom)-Maszkban sétálni egyedül az utcán. Miért?
-Maszkban lenni, de az orrot kidugni a jobb levegő vétel miatt. Mind ezt úgy, hogy nincs maszkviselési kötelezettség. Ez no comment kategória.
Kedvencem:
-Maszkban (ráadásul FFP2) vezetni egyedül. Why?
(legjobb mikor egy balfékkel talalkozok a forgalomban, nem tud vezetni, parkolni, stb. Aztán meglatom, hogy maszkban ül egyedül az autóba... Ja, mindent értek)[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz kekedi #121215 üzenetére
"Maszkban sétálni egyedül az utcán. Miért?"
Mert covidost ápol otthon, ezért gyanítja, hogy ő is fertőzött lehet, de lehetőleg nem akar megfertőzni senkit? Mert egyik maszkos helyről megy a másikra, és lusta levenni a maszkot / nincs hova tegye? Mert egy éve hat hetet feküdt kórházban coviddal, és nem élvezte? Mert jövő héten lesz a műtétje, amire két éve várt?''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
kekedi
senior tag
És akkor meg kell vonni magától a friss levegőt?
Jó, persze ez volt a leggyengébb pont amibe bele lehetett kötni. De mivel írtam pár másikat is, amikhez már te sem tudtál mit írni... Aki autóban retteg a saját légzésétől, az az utcán is fog. Biztos hogy pont ott nem fogja levenni.
De persze bele lehet magyarázni az általad írt 10.000 ből 1 esetet ide. Ám legyen.
De ha ennyire fél akkor ne szövet maszkban legyen.
Ennyi erővel felhuzok egy lyukas kotont...a semmitől még is több. -
mephi666
nagyúr
válasz kekedi #121215 üzenetére
ezt a "maszkban egyedül vezetni" dolgot én sem értem, pedig még most is sok ilyet látok
...azután főleg nem értem, hogy amikor asszony 1.5 éve igazoltan fertőzött volt, előtte 1 napot végigdolgozott kb 20m2-es irodában 2 kolleganőjével, egy asztalnál ebédeltek, kávéztak, egyikükkel kb fél órát autózott a városban egymás mellett ülve maszk nélkül... és ők ketten negatív tesztet produkáltak (tüneteik se voltak, tutira megúszták akkor) ...oké, az még nem delta-omega-megatron variáns volt
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
kekedi
senior tag
válasz mephi666 #121220 üzenetére
Ilyen is van.
Nyilván nem fekete és fehér ez a dolog, én tudom.
Nem feltétlen kapja el mindenki. Más meg ugye kapja el hogy mindent betartott. Ez sajnos ilyen.
Én se azt mondom hogy nincs vírus és szarni kell a védekezésre. Spec 2 éve abszolút nem voltam meggfazva télen, pedig egyszer mindig át esek rajta. Nagy valószínűséggel a maszk használat miatt.De ezt nem azt jelenti hogy ebbe fogok vezetni, sétálni.
És biztos van az a véglet (mert mindig van még hülyébb is), aki a saját otthonában is hordja. Tuti hogy van.Pl. Véglet : egyik munkatars ha jön velem szemben, hatalmas ívben kerül meg (mást is nem csak engem), oldalra fordítja a fejét is, ne hogy egy levegőt szívjunk. (szerintem a lélegzetét is vissza tartja 😀)
Ez már beteges mondjuk. (fura figura volt mindig is, de ez meglepett) -
senior tag
válasz kekedi #121219 üzenetére
"És akkor meg kell vonni magától a friss levegőt?"
Ez mondjuk jogos, a maszk a friss és üde városi levegőt porral, korommal, allergén virágporral és baktériumokkal telíti.''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
kekedi
senior tag
Nem mindenki lakik városban, fő út mellett.
De, értékelem az igyekezeted. Engem nem győztél meg most sem. Nyilván nem arra gondoltam hogy elmegy a vásárba ahol tömegek vannak, se arra hogy a Váci út közepén felfrissüljön.
Én vidéki bunkó vagyok (Debrecen, de Pestnek az vidék már), van külváros meg park, meg erdő. Ott is tele van maszkos emberrel.
Szóval hagyjuk már.... Tudom, én jöttem kötekedni, de ez akkor sem érv. Nem lehet mindenkit egy kalap alá húzni.
Érdekes eddig senki se hordott maszkot, mert szmog van vagy por. -
senior tag
válasz kekedi #121223 üzenetére
"Érdekes eddig senki se hordott maszkot, mert szmog van vagy por."
Hát Debrecen nagyon jó hely lehet. Mert hordtak. Például. De hétköznapi (munkavédelmi) maszkot is lehetett azért látni utcán. (Ázsiában, ahol "kultusza" van a tisztaságnak, régóta hordanak orvosi maszkot az emberek. Mi szerencsére(?) nem vagyunk ilyen finnyásak.)A tiszta levegő pedig maszkon keresztül is tiszta levegő lesz.
Amúgy elnézést a pikírtségért, de én nagy ívben (már elnézést) tojok arra, hogy hord-e valaki maszkot akárhol vagy sem. (Biztos oka van rá, ha hord.) Vagy ha sálat hord márciusban. Vagy pólóban jár télen. Vagy szemüveges. Egy dolog irritál, a kerékpáros sisak, de az nagyon. (Most komolyan, meglett férfi létére attól retteg, hogy lefejel egy járdaszegélyt? Miért nem tanul meg inkább biciklizni?)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
lacafaca
addikt
uncsi már az nukleáris holokauszt réme...szivárgunk visszafele a jól bevált kovidhoz
szeptemberig szabit szerettem volna 🤣Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
senior tag
válasz kekedi #121226 üzenetére
Értettem. Pl. bicikliseken gyakran lehetett látni maszkot járvány előtt is. Biciklis futárokon is, akár. Külföldi városokban, ahol még a mi városainknál is szennyezettebb a levegő, gyalogosok is hordták adott esetben már régóta.
-
mephi666
nagyúr
válasz kekedi #121221 üzenetére
Amikor közterületre is előírták a maszkot, hoztam haza fiunkat gyalog az óvodából és láttam olyat, aki a saját lakása ablakából maszkban nézelődött ki asszem 2. emeletről
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
törölt tag
válasz kekedi #121219 üzenetére
Milyen friss levegőt? Ha rajtam a maszk, semmi bajom. Ha nincs, akkor viszont tüsszögök, bedugul az orrom, nem kapok levegőt. Ennyit a friss levegődről. Muszáj volt légtisztítót is vennem, mert annyira friss a levegő felénk, hogy szellőztetni sem lehet. Párom soha nem volt allergiás, de itt, ahol most lakunk, ő sem kap rendesen levegőt.
-
laszlohu
addikt
Név nélkül a maszkviseléssel kapcs. Megtörtént eset, adott "A" és "B" emberek, házastársak,
"A" portásként dolgozik, "B" egyéb helyen, igazából lényegtelen, hogy hol. "A" egyfolytában maszkban van, még abban is alszik, gondolom csak fogmosáskor, meg evéskor stb. veszi le. -
törölt tag
válasz t72killer #121236 üzenetére
Muszáj lesz elköltöznünk innen, számunkra ez kibírhatatlan. Nem tudom, hogy akik régebb óta itt élnek, ők hogyan tudják ezt elviselni, de amíg vidéken éltünk (Győr), vagy Budapest külvárosi részén (XVI. kerület), ott semmi bajunk sem volt, tavasztól őszig lehetett 0-24-ben nyitva az ablak. Itt 1-2 perc is túl sok. Érdekes módon pont ennek az utcának a neve volt említve pár hsz-szel korábban (Váci út).
-
t72killer
titán
válasz #24845312 #121237 üzenetére
nejem konkrétan asztmás volt kisgyerekként a pesti levegőtől, pedig kintebb laktak, mint ti. Most falun (+nekünk a tenger sincs messze) az ugyanolyan génállományú gyerkőcöknek 0 problémája+nekünk se.
-
t72killer
titán
válasz kekedi #121239 üzenetére
Ritkán járunk "haza", télen meg pláne, úgyhogy az egyik látogatáskor (asszem 4éve) megütött a katlanba szorult füst, kb a Tisza vonalától. Elnyápicodva fejfájástól kezdve mindenféle nyűgöt produkáltam - és mivel tudom mi van benne, nem kérek belőle soha többet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz kekedi #121239 üzenetére
Ha szerinted nem normális dolog, akkor te ne csináld. Ennyire egyszerű ez.
Én úgy vagyok vele, hogy semmi közöm ahhoz, hogy ki miért húz maszkot, kesztyűt, sapkát, vagy miért borotválja kopaszra a fejét, tetováltatja tele magát, stb., stb. Nem az én dolgom, nem rám tartozik, nem foglalkozom vele. Nem minősítgetem őket, mert azzal valójában csak saját magam minősítgetném. -
lacafaca
addikt
válasz t72killer #121229 üzenetére
az ellen sokat nem tehetsz, így aggódni is fölösleges amiatt (és mivel üzleti lehetőség sincs benne, így teljességgel kizárt annak bekövetkezte)
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
t72killer
titán
válasz lacafaca #121242 üzenetére
Noigen, leteszed este a paradicsomot az asztalra: világít = csődbemennek az áramszolgáltatók . De esélyes a hűtőgyártók is, mert méteres sugárban kipusztul minden penészgomba és egyéb, rothadást okozó organizmus
-
lacos001
senior tag
Tádáámmmm. Megérkezett hozzánk is a lepra. [kép] Jó sokáig tartott.
Kislányka reggeli tesztnél még semmi, suli végeztével 13kor már zombiként jött ki. Forró a mókuska, igaz csak 36,5 amit mutat a hőmérő. Fejfájás eddig, ennyi. Kivégezzük a virnyákot mondtam neki. Legnagyobb baja, hogy nem mehet suliba...hiába lesz 2 hét szünete.
Bár most éppen a hivatalosra várunk.
Laca káposztát adok neki, igaz rühelli
Én már most temetem magam, holott negatív vagyok.
Még ugye...Na bulira fel. Jóéccakát. -
lacos001
senior tag
válasz laszlohu #121247 üzenetére
Értem én.
Németországban viszont az az eljárás, hogy a gyerök tesztet csinál 3szor hetente. h-sz-p
Reggel negatív volt, délután pozitiv. A most esti hivatalos is pozitiv a tesztállomáson. Hétfőn 9kor PCR. Addig meg vársz és ülsz/ülünk itthon. Na az a PCR se 15 perc után dob majd eredményt, mint a gyorsteszt...Evvan. -
t72killer
titán
válasz lacos001 #121246 üzenetére
A virnyák mellett a hőmérőt is - hacsak nem a régi jó higanyos volt pulcsin keresztül - b.sszátok ki a kukába...
Nekünk egy kis hányás befigyelt a legvégére a kissrácnál, de tény, nemigazán pihent aznap. Bár az valószínű még ba.1-volt. 3 szurival nem garancia, hogy el tudod kapni, asszonypajtinak se sikerült (pont kb 1 hónappal a 3.spájzere után jött a futár), pedig az egész család nyomatta rá a redvát.
Átmegyek a babkonzervekért, addig bírd ki valahogy, vagy legalább írd rá egy cetlire, merre találom
[ Szerkesztve ]
-
lacos001
senior tag
válasz t72killer #121249 üzenetére
Nem a higanyos, alszik 7 órája fél óra szünettel kb ugye elmentünk hivatalosra, ami beutaló a pcrre , 2 döfésünk van december végi neki semmi , babkonzerv nincs.
Már 2szer teszteltem magam, hátha...de nem jött még meg a rohadt.
Természetesen nem bújkálunk, nem zárjuk el. Jót autóztunk.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Asztalos klub
- CASIO órák kedvelők topicja!
- PlayStation 3
- Socket AM5-ös ASRock alaplapok az AMD X870E/X870 platformon
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Gumi és felni topik
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest