Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cs1csó

    félisten

    válasz perempe #104528 üzenetére

    Ahogy a többi sportra is, pl. a vízilabdázók sem mindig a vízben vannak, van edzőtermi súlyzós edzés, biztos van futás stb.
    Az asztaliteniszben különösen fontos lehet a koncentráció ehhez biztos vesznek igénybe sportpszichológust, akkor a reflexek javítására is biztos vannak gyakorlatok stb. és persze ott is van kardió edzés (futás, úszás, bicikli stb.) és persze súlyzós edzés gondolom a lábra egy kis izomnövelés nem árt, de - én is pingpongoztam - és a váll-kar-hát-mell is bejátszik.
    A gerincterhelés is nagy - aminek meg lett az eredménye nála - ezért lehet már időben elkezdeni a gerinc körüli izmok kiemelt fejlesztését így azok tartják-védik a gerincet a sérülésektől.
    Olvastam olyat, hogy fájt a háta - gerincprobléma - és nagyon komolyan rágyúrt a hátközépi izmokra (mint egy testépítő olyan izomzatot épített ki ott) és megszűnt a fájdalom mint kiderült olyan minőségű és mennyiségű izomzatot épített fel a gerince mentén, hogy az széthúzta azt és közben meg is tartja.
    Persze ez egy egész életre való odafigyelést jelent, mert ha hagyja elsatnyulni ezt az izomcsoportot a fájdalom újra be fog köszönni.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák