Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Bear

    aktív tag

    válasz Zsiráfnyál #24930 üzenetére

    Szia!

    Genius 5.1-ről (még a régi 3600-as) váltottam T&V Kürbis-re, aztán Modecom MC-SHF120U-ra. És egy Genius SP-HF 1255A-t is használunk már néhány éve a családban. A hangkártyám egyébként egy X-FI Platinum. (a csapat )

    A 3600-al nem volt különösebb bajom, csak sok helyet foglalt, és 2.1 ként használtam. A hátsó hangszórók és a center mindig le volt halkítva. Így eldöntöttem: csere!

    Sokat olvasgattam a témában, de főleg ebben a fórumban informálódtam, ezúton is köszönöm mindenkinek aki segített a döntésben. Sokáig Microlab Solo 6c-t szerettem volna, de azt akkor csak külföldről lehetett volna megvenni, és a szállítás és a garancia kérdésköre is problémás. Illetve a hátsó reflex nyílás sem tetszett igazán, mert nem tudom optimálisan elhelyezni az asztalomon.

    Így hát először megvettem a Kürbist (nem a BT-st). Bejáratás után jelentős pozitív hangminőségbeli eltérést a Genius-hoz képest nem éreztem. Inkább este hallgatok zenét, és alacsony hangerőn a mély hang kevés volt, a közép és a magas hangokat éreztem enyhén jobbnak. Nagyobb hangerőn persze megjött a mély is, bár ott meg kissé kopogós volt. Ki és bekapcsoláskor viszont egyáltalán nem volt kattanás, és nem volt búgás bekapcsolt - de lejátszás nélküli - állapotban.

    Végül úgy döntöttem próbát teszek a Modecom-al, amit egyáltalán nem bántam meg. Sokkal jobb a tere, a mély hangok lágyabbak és épp elég van belőle, még halkan hallgatva is. És a vezetékes távirányítója is bejön, kényelmesen használható. Amit a Kürbisnél előnyként írtam az itt hátrányként mind jelentkezik: ki és bekapcsoláskor van egy kis koppanás, és teljes csöndben halk búgás is hallható. És én is belefutottam abba, hogy a szövet előlapot nem tudom felhelyezni, mert már alacsony hangerőn is hallhatóan rezonál.

    Hogy megvenném-e újra? Bánom, hogy nem ezzel kezdtem, egy csomó felesleges körtől megkíméltem volna magam. Egyébként előny még a 2 év garancia is, míg a Kürbisre 1 van csak.

    A T&V Kugel egyébként majdnem ugyanez, csak ott szintén hátul van a reflex nyílás, és drágább minimum 10k-val.

    Egyébként szerintem úgyis a te füled fogja eldönteni, hogy tetszik-e amit hallasz vagy nem, ezért azt javaslom, az olvasottak és a képek alapján válaszd ki a neked tetszőt, vedd meg a neten megrendelve, és ha nem tetszik, 14 napon belül kérdés nélkül visszaveszik. Már persze ha nem találsz olyan helyet, ahol élőben is meghallgathatod. De én nem találtam.

Új hozzászólás Aktív témák