Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Cassio1987

    tag

    válasz Degeczi #23755 üzenetére

    Igen. A hangkártya analogja feltűnően hangosabb mint a dac analog kimenete.

    Windowsban mindhárom esetben 100% a kimeneti eszköz jelszintje.

    1: jack/spdif combo kimenet toslinkal a dac-ig 100% jelszint.

    2: hdmi kábellel a videókártyából a tv-be majd onnan toslink a dacba szintén 100% jelszint Mivel amd videókártya itt annak a hangkártyája álltja elő a hangot ami független a pci-stől.

    3: közvetlen jack kikerülve a dac-ot 100% jelszint de a hangkártya driverében a bal és jobb oldal a jelszinttől külön is szabályozható, gyári érték 70%.

    Ha megy a zene és közben váltogatom azt, hogy melyik forrást akarom hallani, akkor jelentős különbség van a jack javára a másik kettővel szemben ahol be van kötve a dac. Ha jack-nél még a mixer menüben a bal és jobb oldalt 70%-ról (gyári érték nem tudom miért ennyin van) felveszem 100%-ra, akkor a hangerő kb a digitális forrás duplájára nő.

    Gondolom egyértelműen a dac okozza a jelszintkülönbséget.
    Egy jobb mínőségű dac-al is ugyanennyivel halkabb lenne? Pl egy fiio do3k vagy do7-el?.

    Az a gondom, hogy a gépről tv-n nézem a filmeket, ezért kb 10 méternyi kábelt kell körbevinni a szobán a géptől a tv mellett lévő hangfalig. A jack meg 10m-en már összeszedi a zajt a környezettől, feles hangerőn már hallható a zaj a hangfalakból. A toslink/dac megoldással nics zaj viszont halkabb.

    Szóval érdemes lecserélni a dac-ot egy jobbra, vagy esetleg tudtok olyan jack to rca kábelt mondani ami 10m-en nem lesz zajos? Előre is köszi a választ.

Új hozzászólás Aktív témák