Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • tibbike01

    őstag

    A minap megjött az Edifier R600 USB-m.

    Vélemény: Nagyon jó minőségű összeszerelés. A súlyától kicsit elbizonytalanodtam, hogy hogyan fog szólni, mivel elég könnyű. Miután összekötöttem a laptoppal, pár perc automata driver telepítés után már szólt is.
    Az árához képes nagyon szépen szól, teljesen élvezhető, vannak mélyek is, magasak is, közepek is. Egyedül az ereje kevés, de ez az usb miatt van. Na persze full hangerőn azért ez is tud szólni :) Szerintem ezért az árért biztos nem kaptam volna jobbat. Egy hátránya van számomra, az a túl rövid hangfalak közötti kábel, 1m, így nagyon nem tudom egymástól távol rakni a hangfalakat. (na persze ezen lehet segíteni, úgy hogy megtoldom a gyári hangfalkábelt)

    USB előnye: a laptopom jack dugója nem a legjobb, nagyon érzékeny a mozgásokra, így soxor recseg, elhalkul ha mozgatom benne a jack-et. (fejhallgatót azzal hajtom) Ezzel az usb-s megoldással, semmi rezzenés, hiába mozgatom az usb csatlakozót. A másik nagy előnye, hogy nem kell külön táp neki. Ez pl mikor kertiparti van nálunk csak lesétálok a full-ra feltöltött laptopommal meg a hangfalakkal, és nem kell semmilyen hosszabítóval bajlódni, óda viszem ahová akarom. Soxor nézek laptopon ágyban fekve filmeket, olyankor is csak odarakom magam mellé a hangfalakat, nem kell szenvedni a vezetékekkel.

    USB hátránya: egyértelműen a hangzás gyengesége, nincs akkora ereje mint egy 220-al megtáplált hangfalnak. Másik talán a windows-os hangvezérlés, habár ezt meg lehet szokni, ez inkább csak kényelmi szempont.

    Röviden összegezve:

    jóság:

    rosszság:

    -nagyon jó kialakítás, és minőségi összeszerelés

    -viszonylag gyenge hangerő

    -élvezhető, kiegyensúlyozott hangzás

    -rövid kábel a hangfalak között

    -usb

    -asztali pc korrekt hangkártyájától rosszabb minőségű hangkártya

    -olcsó ár

    nincs fülhallgató kimenet, illetve nincs aux bemenet

    A véleményem kb 1óra használat utána írtam le, szóval bejáratás után még változhat valamennyit a hang.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák