Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dni

    őstag

    Sziasztok!

    2-3 éve egy Creative T20 II-es hangfalat használok, vegyes zenei ízlésemhez MacBook Pro-mról. Elsősorban háttérzeneként szólnak a számok kis, közepes hangerőn, amikor esténként, hétvégenként 1-3 órát a gép előtt vagyok. Forrásként jobb minőségű mp3-ak, aac-k és újabban spotify premium előfizetésem szolgál.

    Mostanában időnként új érzem, hogy jó volna még egy kis feszes mély a hangszórókból és nem volna rossz ha egy kicsit több részletet hallhatnék a zenékből szélesebb sztereó térrel.
    Tehát szeretnék a láncomon javítani bővíteni.

    Érdeklődni szeretnék, hogy mi lehetne a következő lépés. Először kézenfekvő módon egy új aktív hangfalpárban, monitor sugárzóban gondolkoztam, melyek inkább első bass reflex nyílással rendelkeznek (íróasztalom mögött egy tégla fal van jelenleg.
    De olvastam DAC-okról a hangfal írások kapcsán és állítólagosan már egy belépő szintű Musiland 02 Dragonnal, vagy HRT Stream II-vel, stb. is érhetnék el minőség javulást és lehet, hogy nem hangfalat kellene elsősorban cserélnem.

    Ár tekintetében nem húztam meg limitet egyenlőre, mert nem tudom, hogy mi az amiben érdemes gondolkodni. Előszór 50K-t lőttem be magamnak hangfalra, de a napokban már a a2+, A5+-on is mélázgattam valamint azt gondoltam, hogy már 25K körül lehet találni DAC-ot, de aztán láttam, hogy asszinkron DAC-nál reálisabb a 40-50K, amire már érdemes beruházni.

    Mi a véleményetek merre volna érdemes elindulni? Ami egy kicsit visszatart a nagyobb beruházástól, hogy relatíve keveset hallgatok zenét, főleg úgy hogy élvezetesem is egymagam, barátnőm társaságában, valamint nem az írószatal előtt ülve a legideálisabb a zenehallgatás sem :) A hangfalak, DAC-ok kipróbálására sincs igazán lehetőség, mert ma mindenhol szinte csak webshopok vannak.

    Válaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák