A Buds 4 Pro az új csúcs a Xiaomi fülhallgatói között

Új kiegészítőket, köztük a negyedik generációs Buds Prót is bemutatta a Xiaomi a tegnap tartott sajtóeseményén Kínában.

Jelenleg a Xiaomi Buds 4 Pro ül a kínai gyártó TWS-kínálatának csúcsán, a tegnap bemutatott fülhallgató a zászlóshajó. A fülhallgatók kialakítása in-ear, a hallójáratban ülnek szilikonharangokkal, a kapszulákból pedig szár nyúlik az ember arca felé, mely nyomásérzékeny gombot és mikrofont is rejt. Színek terén két opció van egyelőre, fekete és arany, mindkettő fényes kivitelben. Az előző generációhoz képest a szélek kicsit lekerekítettebbek, az egész fülhallgató valamivel letisztultabb. A Huawei is hasonló változtatásokat eszközölt az új FreeBuds Pro esetén.

A fülesek fekete és arany színekben.A fülesek fekete és arany színekben. A fülesek fekete és arany színekben. (forrás: Mi.com) [+]

A Xiaomi Buds 4 Pro a hordozó és egyben töltőtokba mágnesesen csatlakozik, ahol 30 perc alatt töltenek fel teljesen. Egy töltéssel a fülhallgató 9 órányi működést biztosít kikapcsolt ANC-vel, a tokban pedig 29 órányi extra üzemidő van. A teljes üzemidő 38 óra a cég ígérete szerint. A fülhallgatók megfeleltek az IP54-es szabvány elvárásainak, így a kisebb nedvesség vagy por nem tesz kárt bennük.

A Buds 4 Pro és a tok.
A Buds 4 Pro és a tok. (forrás: Mi.com) [+]

Az aktív zajzár a cég ígérete szerint képes 48 decibelig és 4000 Hz-ig tompítani. Hat szint között lehet az ANC-t állítani manuálisan, de van egy dinamikus adaptív mód is, amely a fülhallgatóba szerelt mikrofonokat felhasználva folyamatosan figyeli a külvilágot és ahhoz igazítva állítja a zajszűrés mértékét három szintben. A fülhallgatóban három normál, plusz egy csontrezgéseket érzékelő mikrofon van, utóbbi csak a transzparens módban és a hanghívások esetén kapcsol be. A transzparens mód is több beállítási lehetőséggel rendelkezik, választható az alap, a hangokra fókuszáló és a külvilágra fókuszáló mód. Van külön szélzaj-szűrés is, ezt automatikusan kapcsolja ki vagy be a készülék.

Arany színű Buds 4 Pro a fülben.
Arany színű Buds 4 Pro a fülben. (forrás: Mi.com) [+]

A hangok megszólaltatásához 11 milliméteres dinamikus meghajtókat használ a fülhallgató, amihez Bluetooth 5.3-on keresztül SBC, AAC vagy LHDC 4.0 kodeken keresztül érkezhet a hang. Utóbbi egyelőre csak egyes csúcskészülékekkel párosítva elérhető, amivel ideális esetben 96 kHz-es nagy felbontású hang lejátszása is opció. Természetesen van valódi térhatást imitáló térhangzás is, ha megfelelő forrásból érkezik hozzá a hang, MIUI rendszert futtató telefonokkal pedig adott a gyors párosítás lehetősége.

Így épül fel belülről a Xiaomi Buds 4 Pro.
Így épül fel belülről a Xiaomi Buds 4 Pro. (forrás: Mi.com) [+]

A Xiaomi Buds 4 Pro 1099 jüanon kerül forgalomba Kínában a bemutató napján, ez 62 ezer forintnak megfelelő összeg. A nemzetközi értékesítésről egyelőre nem közölt a Xiaomi információkat.

Előzmények

Hirdetés