Videotükrözés MediaTek módra

A telefonokba épített egyre nagyobb kijelzők ellenére továbbra is sokkal látványosabb a fotók és videók televízión történő megjelenítése, melyre a számos Android-alapú készüléken elérhető Miracast vezetékmentes videomegosztás kényelmes lehetőséget teremt. A videotükrözés komoly hibája, hogy lejátszás közben a telefon vagy táblagép más célra nem használható, melyre megoldást jelenthet a MediaTek legújabb szolgáltatása. Az alant látható videó tanúsága szerint a MediaTek processzor köré épülő készülék belső megjelenítője a televíziós lejátszás közben más alkalmazások futtatására is alkalmas lesz, mely valódi kétképernyős megoldást jelent. Egyelőre nem tudni, hogy az ehhez szükséges firmware mikor jut el a fejlesztőkig és végfelhasználókig, de a MediaTek jól láthatóan mindent megtesz processzorainak még vonzóbbá tétele érdekében.

Azóta történt

  • Rákapcsol a MediaTek

    Az ARM legfejlettebb architektúráiból építkezik a tajvani vállalat Ultra HD és 4G LTE támogatással is rendelkező nyolcmagos processzora.

  • MT6732 – 64 bit és LTE-A

    Százötven megabites száguldást ígér a MediaTek középmezőnybe szánt 64 bites négymagos processzora.

  • Hatmagos MediaTek processzor a láthatáron

    Az AnTuTu sebességmérő szoftver adatbázisa leplezte le a tajvani chipgyártó első, hatmagos megoldását.

  • Bemutatkozott a MediaTek MT6795

    Másodpercenként négyszáznyolcvan képkocka sebességű szuperlassított Full HD videók rögzítésére is képes a MediaTek villámgyors LTE modemmel felturbózott 64 bites valódi nyolcmagos processzora.

Előzmények

Hirdetés